Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 29 juli 2008

Valencia "diluvial" Valencia en de zondvloed

Gisterenavond brak er hier een ongelooflijke bui los. De kranten schrijven dat het wel twee uur aanhield. Dit trek ik een beetje in twijfel. Het mag dan wel misschien wel uren geregend hebben, maar de "BUI" wat meer op het vergaan van de wereld leek duurde iets meer dan een half uur.
De kranten spreken hier ook van "Diluvio" En dat is vlot vertaald een zondvloed.
Ik heb me gisterenavond compleet in het zweet gewerkt om het water uit het huis te houden. En ik woon nogal gunstig met zeker een halve meter hoger dan het wegdek en op een schuin aflopende helling.
Maar als er zo'n bui komt dan houdt gewoon alles op. Het was ook een complete repeterende ontlading van bliksem en de daarbij horende donderslagen. Natuurlijk viel de stroom uit, maar het straatbeeld is nog nooit zo verlicht geweest als tijdens dit enorme noodweer.
Er stond ongeveer een halve meter water in de straat en het leek wel de Orinoco, gewoon een kolkende rivier!. Gedeeltes van bomen knapte af door de wind en door de inslagen van de bliksem. Na deze "bui" kwamen de sirenes van brandweer, ambulances en politie. Dit heeft uren aangehouden.
Natuurlijk ga je erover nadenken en dan denk je, we mogen we blij zijn dat we in een echt huis wonen, sterk en solide. Dan gaan ook de gedachte uit naar de barrios en de mensen die buiten slapen. Dit half uur moet voor hun een enorme ellende zijn geweest. Ik las in de krant dat het nogal mee schijnt te vallen met ongevallen van weggespoelde huizen. Maar weet zeker dat alles gewoon door en doornat is geworden bij deze mensen. Wel was het ziekenhuis "Manuel Malpica" getroffen door het noodweer en een gedeelte van de patienten werden verplaatst.
En dan denk ik weer de huizen, de belofte van Chavez om huizen te bouwen. Elk jaar komt hij met deze belofte en laat geweldige plannen zien en noemt getallen op van 150.000 huizen worden er dit jaar gebouwd, wat zien we? Tja wat zien we eigenlijk, elk jaar trappen de mensen in deze loze beloftes en dat al voor tien jaar. Elk jaar is een deceptie in de huizen bouw. Steeds meer mensen wonen in de barrios en de barrios groeit harder dan vroeger.
En wat zien we nog meer?
Dat Chavez huizen laat bouwen in andere landen, in Zuid-Afrika (Ghana), Cuba, Peru, Nicaragua, Bolivia en dat hij kazernes laat bouwen in Bolivia en dat land zelfs een nieuwe marinebasis geschonken heeft. Het land ligt niet eens aan zee?
Een aardige clip van RCTV van 28 juli 2008


Diep treurig allemaal, alleen wil ik voor Peru toch wel een kleine uitzondering maken. Dit was aid hulp na de aardbeving die er een tijdje geleden was.
Even wat foto's ook uit de krant van gisteren. Of ga voor meer foto's naar deze link.

Maar kijk een hoe het speelplaats heet voor de kinderen, de reclame voor het Venezuela onder Chavez. Aid is pas aid als je bescheiden bent. De hele entourage was propaganda. Maar met zo'n noodoplossing zouden de bewoners van de barrios een moord plegen. Ik zeg noodoplossing, omdat ik denk dat het leven in een petrochemische woning nu niet echt het einddoel moet wezen. Denk dat het op den duur heel ongezond zal zijn.

Een eerder geplaatst artikel op dit blog over huizenbouw tot 2008.
Maar Chavez dit land heeft nu ook je "AID" hulp nodig. Stop eens met Sinterklaas spelen en om je ideologie van het ultra linkse in andere landen te introduceren. Je bent niet zo geweldig zoals je jezelf voordoet in andere landen. De bevolking, je eigen mensen hier in Venezuela zien niets van de petrodollars.
De inkomsten van Chavez in tien jaar is ruim 700 miljard dollar. En de Barrios groeit!!!
De economie staat praktisch stil, er is niet genoeg voedsel, de gezondheidszorg is nog nooit zo belabberd geweest, de criminaliteit nog nooit zo hoog geweest. Wegen zijn onbegaanbaar geworden vanwege "geen" onderhoud, de inflatie is niet te stoppen.
Ja we hebben nieuwe Russische onderzeeboten, ze konden bijna ingezet worden, gisterenavond in Valencia.

Chavez je bent een schande en in mijn volgende post laat ik zien dat je de grootste boef bent in ruim een halve Eeuw Venezuela.

Groet
Alpha

ps de link van de notitarde is nu al weggehaald, zal kijken of ik een andere link kan geven.

Blogarchief