Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 14 juli 2008

Veiligheid in en buiten de Gevangenis in Venezuela

We beginnen vandaag eens met een vraag? Het antwoord wordt duidelijk met het lezen van dit stukje.

Vraag: Waar heb je meer kans om vermoord te worden? Buiten lopen op straat in Venezuela of in de beschermde omgeving van de gevangenis!

Om deze vraag te beantwoorden zullen we dus moeten weten wat de cijfers zijn van de moorden zowel in als buiten de gevangenis.

Venezuela heeft de schandalige eer om in beide gevallen het hoogst te scoren van geheel Zuid-Amerika. Geen land kan tippen aan de hoeveelheid moorden zowel binnen als buiten de gevangenis. In tien jaar Chavez heeft hij Venezuela naar een ongekend hoogtepunt gebracht in moorden.

Laten we dit eens weergeven met plaatjes. Plaatjes zeggen meer dan woorden.

Klik voor vergroting op de plaatjes!

Het aantal moorden is genoeg om 198 kilometer aan grafkisten neer te leggen in de tien jaar van Chavez.
Zoals je ziet loopt het schrikbarend op met de aantal moorden per jaar in Venezuela.
Bijna onnodig te vertellen dat dit dankzij Chavez is bewerkstelligd.
Het houdt in dat er iedere uur ergens in Venezuela twee moorden gepleegd worden.

Het laatste plaatje van deze serie zegt genoeg op welke plaatst we staan in Zuid-Amerika

Denkend aan de vraag over wat slechter voor de gezondheid is, binnen of buiten de gevangenis.
We zullen jullie niet langer onzeker houden. Ondanks de enorme moord aantallen buiten de gevangenis is het binnen de muren van de gevangenis stukken slechter.

Het laatste plaatje geeft aan dat er 49 moorden op de 100.000 worden gepleegd. Voor dit jaar word er al gesproken van 54 op de honderdduizend.
Ondanks de verwachting van de aantallen voor dit jaar.

Een rapport van de organisatie "Human Rights" kwam met cijfers naar buiten en het is erger dan wat ik verwachtte. Dacht eerst dat het een tikfout was van de krant "El Pais".
Geen plaatjes maar even wat koele cijfers. Het aantal moorden in de gevangenis voor 2008 wordt nu geraamd op 20:1000. Jawel op de duizend gevangenen worden er 20 vermoord.
Ongekend dit aantal en het is niet te bevatten. We hebben het over moorden, niet over mishandelingen, mislukte aanslagen, verkrachtingen etc.. etc.. en dan de ziektes die in deze gevangenissen voorkomen.
De overpopulatie van de gevangenissen is ook enorm. Er zijn 30 gevangenissen in Venezuela die plek bieden aan 8000 gevangenen. Helaas zitten er iets meer in de gevangenissen zo'n 22.000.
Het is dus dringen voor een plekje.
In 2005 werden er 408 vermoord in de gevangenis.
In 2006 zijn er 412 gevangenen vermoord en 982 gewond geraakt.
In 2007 bedroeg het aantal al 598 gevangenen die vermoord werden.
In de laatste acht jaar zijn er 2.852 gevangenen vermoord.
Er worden jammer genoeg geen getallen gegeven voor de omgebrachte gevangenbewaarders.
Hun leven is ook niet zeker als er wild west taferelen afspelen met pistool en geweervuur.
Op 4 juli dit jaar was er een schietpartij in "el Centro Penitenciario de Yare" er vielen gelukkig alleen maar gewonden, 7 gevangenen, 3 bewaarders en de directeur van dat zaakje.
Het had ook ander kunnen aflopen, vandaar dat ik schrijf ik zou ook willen weten wat het aantal bewaarders is geweest die hun leven lieten tijdens hun baan.

Chacin, de man die nog nooit 1 woord niet gelogen heeft belooft verbetering. en er staan volgens hem en Chavez wat nieuwe gevangenissen op stapel. Weet wel dat er op Isla een nieuwe gevangenis klaar is of bijna klaar is.

Het wordt tijd dat er iets aan gedaan wordt, want je zal maar voor een wiswasje even opgeloten worden of nog erger vals beschuldigd en dus onschuldig in de gevangenis komen.

De PDF van de plaatjes en wat tekst is hier te downloaden.

Voor foto's van een gevangenis zie mijn eerdere artikel op dit blog.


Groet
Alpha

Blogarchief