Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 10 juli 2008

Venezuela eerste semester 179 ontvoeringen

Één artikel ging gisteren al over de minister van justitie, pinokkio Ramón Rodríguez Chacín de man met de groeiende oren als hij liegt.
Het is een bekend feit dat ministers, of geen feiten geven, of erom heen draaien, of met een slag om de arm netelige situaties proberen te omzeilen. Maar Ramón Rodríguez Chacín doet niets van dit alles, hij publiceert zijn eigen gegevens. Dat deze niet kloppen met de officiële gegevens maakt hem niets uit. Hij dreigt dan met ontslag van zijn medewerkers als ze afwijken van "zijn" gegevens.
Ergens kunnen we dit gedrag zien bij alle rode idioten die in dit regime zitten.
Het spreekwoord "een leugentje om bestwil" wordt wel heeeeeeel ruim opgevat. Het is meer een handelsmerk geworden om te liegen en zo de burgers op een dwaalspoor te zetten en de indruk wekken dat alles geweldig verloopt in Venezuela.
De opmerking van gisteren van Chacin dat Venezuela iedere dag veiliger wordt, moeten we gewoon met een korreltje zout nemen. In zijn geval een dieplader vol met extra sterke pekel.
Het onzinnige idee om van agenten een veredelde conducteur te maken is ook zoiets van deze regering die werkelijk geen benul hebben om een land te regeren. En Chacin gaat hierover vertellen dat het een enorm succes is. Nog nooit zoveel bullshit bij elkaar gehoord over dit succes.
Door deze routes te bewaken lijkt voor deze regering, met name Chacin dat ze het "lek" boven water hebben omtrent de criminaliteit.
De opmerking van Chacin dat er maar 71 ontvoeringen zijn gepleegd in het eerste half jaar en dat het een significante daling is met het jaar 2007 in dezelfde periode is ook zoiets wat diep triest is.
Nu vind ik het al, ondanks dat het cijfer een leugen is, een enorm getal aan ontvoeringen. Maar Chacin maakte dit met een grote smile (lees oren) bekend. Elke regering zou zich schamen dat ze dit niet 6 jaar eerder hebben aangepakt. Maar dit is exact wat deze regering uitstraalt, dommigheid en corruptie.
Gelukkig kan Chacin niet de cijfers wissen die de (
Cicpc homepage) publiekelijk heeft gemaakt. Sergio Gonzalez hoofd van deze dienst maakte vandaag bekend dat er 179 ontvoeringen zijn geweest in het eerste halfjaar en....... dit zijn "55" gevallen meer dan vorig jaar.
En dan geeft hij de cijfers over de staten waar de ontvoeringen hebben plaatsgevonden.

Nou Chacin daar sta je dan met je nieuws!!! En van een significante daling is geen sprake, wel van een significante verhoging van het aantal ontvoeringen. En met zijn oren moet hij dit toch wel ergens opvangen. Je zou toch denken dat als je steeds maar afgeslacht wordt in de pers met juiste gegevens dat zo'n man eens zou nadenken en voor de verandering met echte cijfers zou komen. Begin te twijfelen of de man soms leesblind is en de cijfers niet juist kan interpreteren wat op zijn computerscherm staat. Ben ook wel nieuwsgierig waar de man woont. Het moet toch wel heel apart zijn om een plek te vinden en te wonen zonder criminaliteit in Venezuela.

Maar...... ala.... Stel nu eens voor in het gunstige geval dat Chacin de waarheid spreekt met zijn aantallen. Het is voor te stellen dat hij niet de juiste cijfers doorkrijgt. Dan is er maar één conclusie en deze is dat de man niet geschikt is voor zo'n functie. Wanneer je je eigen departement niet zo kan laten functioneren dat je de juiste cijfers automatisch te voorschijn kan halen op je PC is er iets mis met je leidinggevende capaciteiten en organisatie talent.

Hier raakte ik in een soort "mijmering" en dwaalde mijn gedachte weg.
Het zou mooi wezen als...........
Bij leugens is er maar één oplossing en dat is dat je gepromoveerd wordt tot stratenveger, of te werk wordt gesteld in de plantsoenendienst. Wanneer Chavez dit nu eens als een nieuwe "wet" zou invoeren voor alle ambtenaren in Venezuela, dan steun ik hem hierin. Jawel, zelfs ik maak dan een spandoek en ga de straat op om de wet te promoten. En begin een actie in Facebook, Hi5, etc.. etc.. om maar vooral "voor" deze wet te stemmen.
En uiteindelijk!!!!
En voor Chavez maken we dan een uitzondering, hij mag het hoofd worden van de geautomatiseerde grasmaaiende opslagTanken van Russische makelij.
Twee enorm grote problemen van dit land zijn met deze maatregel direct opgelost. Het land wordt eindelijk eens verlost van de bergen afval en we krijgen een andere regering.

Jawel een heerlijke gedachte was dit, maar helaas een Utopie.
Zoals ik nu een mijmering op papier zette en weer wakker schrok, zo zou de bevolking dit ook eens moeten doen die nu nog voor Chavez zijn. Word toch wakker mensen, jullie worden met grote open ogen in de mailing genomen.

Groet
Alpha

Ps. Het betreft een artikel van de Notitarde dit houdt in dat er geen link staat naar het artikel.
Ze gebruiken steeds dezelfde linken voor andere artikelen. Hier het Spaanse artikel.

Según el Cicpc

179 secuestros se han registrado en el país en el primer semestre del año

Caracas, julio 9 (Globovisión).- De acuerdo a Sergio González, jefe de la División Antiextorsión y Secuestros del Cuerpo de Investigaciones Científicas, Penales y Criminalísticas (Cicpc), 179 secuestros se han registrado en el país en el primer semestre de 2008, 55 casos más que en el mismo período del año pasado.

La versión oficial que se le ha venido diciendo al país, según el Ministro del Interior y Justicia, Ramón Rodríguez Chacín, revelaban un descenso bastante importante en las cifras, sin embargo de acuerdo a las estadísticas publicadas por la policía científica, sólo 71 secuestros de los 179 que se registraron en el país durante el primer semestre del año tienen expediente abierto.

El estado Zulia puntea las estadísticas con 58 casos reportados, le siguen el Distrito Capital con 18 y Apure y Carabobo con 16 y 15 secuestros respectivamente. En secuestros de menores, también el Zulia puntea las estadísticas. De los 40 reportados en el país en lo que va de año, 10 de los plagios se han producido en esa entidad, seguidos por Carabobo y Anzoátegui con 5 en cada estado.

"Si tomamos en consideración el primer semestre del año pasado vemos que hay un incremento aproximado de 55 casos, ya que para el año pasado, se produjeron 124 casos de secuestros a nivel nacional", expresó González .

Los llamados secuestros express se contabilizan aparte y van 45 reportados a las autoridades en el país en los primeros 6 meses del año.

De ellos, 35 corresponden a la entidad capital.Blogarchief