Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 19 juli 2008

Venezuela en het nieuwe Olympische tenue

De één zegt het boeit me niet en de ander zit met spanning te kijken. En dan bedoel ik de Olympische Spelen. Een evenement die een land in de schijnwerpers kan zetten op sportief gebied.
Er mag alleen Nationale trots getoond worden en verdere politieke bemoeienissen moeten uit de sport zo ver weg mogelijk weg blijven. Deze regels worden dus heel vaak overtreden.

En als een sporter wint dan wordt de nationale hymne gespeeld en de liefhebbers pinken hier en daar een traantje weg, omdat hun land op dat onderdeel heeft laten zien dat ze kampioen zijn.

Het wordt alleen een beetje moeilijk voor de Venezolaan, ehhh.... hoezoooo??

Denk dat een heleboel Venezolanen met afgrijzen de tenue van de Venezolaanse deelnemers ziet.
Het merk van de kleding is kapitalistisch namelijk van het merk Puma!! Dus de rojo rojito zou dit met een afkeurend gebaar kenbaar kunnen maken. Dus een boehoe op de tribunes van de Chavez volgelingen!
Tja en de oppositie vind dat dit merk gewoon moet kunnen.
Maar gaan die ook boehoehoeen??? Zou kunnen!!!

Minister van sport

Het kan ook andersom het geval zijn. De rojo rojito kijkt niet zo nauw, het woord respect komt niet voor in het woordenboek van Chavez, dus wat moet de rojito man in de straat hiermee.
De minister van sport heeft het ontwerp goedgekeurd, tenminste dat moeten we aannemen, alhoewel ze keuren alleen hun groeiende bankrekening van Dollars in Amerika goed. Maar goed, de ontwerpen van het Venezolaanse tenue zijn dus goedgekeurd. En wat zien we, pure respectloosheid voor de vlag. Plotseling staan de sterren van Venezuela in het rode gedeelte afgedrukt. Ook op de pet is dit het geval.

Vlag van Cuba

Ehh..... Cubaanse stijl!!!!
Daar staat de ster in het rood!
De Venezolaan zal dus thuis denken, geweldig dat er een medaille gewonnen is, alleen het is een schande dat er niet iets meer respect is voor de kenmerkende tekens van onze vlag.Dan hebben we de organisatie van de Olympische spelen. Deze zullen echt op Wikipedia moeten kijken of de vlag niet snel veranderd is door Huigitootje.
Er zal namelijk wel verwarring ontstaan met de tenue en de vlag.
Het is niet raadzaam voor de organisatie om een alo Presidente te zien. Want daar komen allerlei vormen van respectloos omgaan naar boven met de Venezolaanse vlag en de zeehondjes daar zitten samen met Chavez te klappen.
En dan de veranderingen die de vlag al heeft gemaakt. Een ster erbij, het paardje wat rechts keek, moest ineens links kijken. Het vogeltje wat er boven stond heeft de benen genomen en een fruitmandje doet zijn intreden.

Venezolaanse vlag tot 2006 en rechts de vlag die Chavez mooi vind en zo nodig veranderd moest worden.

En nu op de tenue de sterren in het rode gedeelte.
moet er nu wel of niet een afbeelding komen van Chavez op de vlag, of eentje met Castro of een vlag met beide koppen erop, of één met Che Guevara, of misschien wel eentje met de afbeelding van de "piraat van de Carribean". Nu kijken de Chinezen met een spleetvormige oogje, maar hopen dat ze de goede vlag vinden.

Vlaggen die met applaus zijn begroet door Hugo en zijn zeehonden en uiterst rechts een vlag die door revolutionaire schoolgaande studenten mooi wordt gevonden.


De hymne is nog niet veranderd, er is nog geen Cubaans toontje in te vinden. Maar wie weet gebeurd dat ook nog wel als dit land Venezecuba of Cubazuela gaat heten.

Zonder foto's van het "echte" tenue is moeilijk te begrijpen. Dus wat foto's van de (Puma) kleding.Update:

Omdat de Puma en de Adidas "broertjes" zijn een foto van Huguito papa Fidel in een adidas "pyama", hij loopt de laatste maanden in niets anders! Cuba en Venezuela met een duits merk en de kleurtjes komen wel heel erg overeen met het tenue van Venezuela
Groet
Alpha

Blogarchief