Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 4 juli 2008

Video Clip bevrijding Betancourt + update en hoe Chavez dacht over de FARC

Vandaag is er de video vrijgegeven die gemaakt is tijdens de bevrijdingsactie van de 15 gijzelaars.
Je ziet de gevangen met die plastic "tyribs" om hen polsen lopen. De FARC staan allemaal met geweren om de helokopter. Op het moment dat er ingestapt word zie je ook nog even Betancourt, zeer bedrukt en van niets wetend. Ook zie je de enorme vreugde als het bekend gemaakt word dat ze "vrij" zijn. En natuurlijk de emotie die verschillend getoond wordt.

Er zijn ook foto's vrijgegeven, maar vond dit even indrukwekkender.We hebben wat commentaren kunnen lezen over de regering Chavez en vooral het NA was ronduit schofterig. Ook allerlei betalingen die er gemaakt zouden zijn voor de bevrijding gaat helemaal voorbij aan de werkelijkheid. De meest komische reactie was wel van Evo Morales en ik raad hem aan om toch maar vliegtuigschilder te worden.

De eerste reactie van Evo Morales was: Stukje uit de Trouw. Evo Morales, president van Bolivia, liet zich vlak na het bekend worden van het nieuws kennen als slippendrager van de Venezolaanse president Hugo Chávez. Kennelijk nog niet op de hoogte van de door de Colombianen toegepaste list, complimenteerde hij de Farc voor hun bereidheid, gijzelaars vrij te laten en Chávez voor de gesprekken die daartoe geleid zouden hebben.

Ik heb het al meerdere keren verwoord dat Chavez en zijn kornuitjes hier echt niet blij mee zijn, dat Uribe, Ingrid Betancourt, drie Amerikanen en 11 soldaten heeft bevrijd. Weet zeker dat de man nachtmerries heeft. Even een herrinnering met een clip van "Jaime Bayly", hoe Chavez de FARC en de ELN verdedigde en dat het geen terroristen zijn, maar soldaten met een "project" Bolivariana. De clip is een serie van 5 clips.
Ik kan er niets aan doen, maar de vergelijking zoals hij over deze groeperingen praat doet hij met een bezetenheid die Hitler ook aan de dag legde.
Jaime Bayly neemt Chavez aardig op de hak.Groet
Alpha

Blogarchief