Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 24 juli 2008

Vliegtuig van de PDVSA gebruikt voor vervoer FARC strijders

Even een extra ander stukje voor het artikel die ik wil schrijven.
Op de TV werkelijk een lachwekkende toestand over Chavez en Spanje.
Chavez gaat dus naar Spanje toe en het is gebruikelijk om een lijst door te sturen wie er allemaal meekomen. Zowel direct met Chavez als degene die later komen of misschien daar al zijn.
Het is altijd een heel protocol die afgewerkt moet worden en dat wordt door ieder staatshoofd gedaan. Voorbeeld kom je met 20 man of kom je met 40 man. Wie komen er etc.. etc..
Spanje weet het niet meer, ieder uur komt er nieuw lijstje binnen met andere mensen en aantallen.
Heel apart denk ik dan, als Chavez niet eens weet wie er mee komen en hoeveel het er zijn.
Toch doet de administratie van zoiets klein me direct herinneren aan alle blunders en corruptie die zo kenmerkend is voor zijn beleid. Ook zit Spanje een beetje in de maag met het bezoek van Chavez. de laatste ontmoeting was nu niet zo geweldig afgelopen en ik vraag me af of er wel gesproken wordt met elkaar, of zullen ze beide zwijgen. (waarom hou je je mond niet)
Het zal morgen wel in de krant staan neem ik aan.
Dit kwam even tussendoor!!

Het is toch wel vreemd dat als Chavez zegt dat hij zijn handen terugtrekt van de FARC en dat ze zich moeten overgeven en de gegijzelde vrij moeten laten dat er steeds meer signalen opduiken dat hij nog steeds de FARC helpt.
Als "groot Manager" van de PDVSA moeten we toch aannemen dat hij weet of er vliegtuigen van de PDVSA uitrukken om de FARC te vervoeren. Ik kan niet aannemen dat Ramirez dit zo maar beslist. De oogjes zijn nu eenmaal gericht op Chavez en de FARC. Alles wordt gecontroleerd wat en waar en hoe chavez omgaat met deze groep. Dit heeft hij aan zichzelf te danken om zijn liefde te uiten aan deze groep. Er moest een ambassade komen voor de FARC en de groep was in zijn ogen een politieke groepering en het moest een stuk land krijgen, gelegaliseerd worden en zelfs een minuut stilte werd er door hem gehouden toen R. Reyes vermoord werd. Er was zelfs een uitspraak van hem dat Venezuela niet grensde aan Colombia maar aan het land van de FARC!
Later met de notebooks raakte hij ietwat van slag en met de bevrijding van I. Betancourt riep hij zelfs op dat de FARC zijn langste tijd had en dat het beter was om de groepering op te heffen.
Eigenlijk hopende dat Venezuela niet op de lijst komt van landen die het terrorisme steunen.

Tja..... en dan dit...Een vliegtuig van de PDVSA heeft een vlucht gemaakt met guerrilla's van de FARC.
Het zou gaan om "Ivan Marquez" 'Pablo Catatumbo', Rodrigo Granda en "Pastre Alape die op 17 juli een vlucht hebben gemaakt in een cesna van de PDVSA naar Nigaracua. Deze twee zouden een gesprek hebben met Ortega.
Heel lang werd aangenomen dat "Cono" het nieuwe hoofd van de FARC een bezoek zou brengen aan Ortega maar deze hebben zijn honeurs waargenomen. Er word zelfs gesproken van 6 guerrilla's volgens de krant La Prensa.

Interpol heeft zelfs een waarschuwing uitgegeven aan Nicaragua dat er FARC strijders in Nicaragua zitten. Denk dat ze dit netzo goed ook aan de paus kunnen sturen want het antwoord van de regering van Nicaragua was dat ze deze niet ontvangen hadden. Een ander antwoord had ik ook niet van deze Sandinisten verwacht.
De houding van President Ortega, oud guerrilla, is dat hij nog steeds een grote liefde heeft voor de Guerrilla's van de FARC. Dat steekt hij niet onder stoelen en banken en hij heeft ook verklaart dat als hij ze uitnodigd dat het zijn zaak is.
Het brengt ook Chavez in een andere positie, want hij was de 19de in Nicaragua. En er wordt gewoon 1 en 1 is 2 gedaan. Laten we maar zeggen dat de kans daar was dat Chavez de FARC ook ontmoet heeft.
En dat Chavez dus de terroristen geholpen heeft om het vliegtuig van Venezuela uit te lenen aan de FARC.
Ik vraag me af waar de FARC is ingestapt?
Ook vraag ik me af hoe zijn "Nieuwe Broer" het vind in Colombia dat er een PDVSA vliegtuig is gebruikt.

Groet
Alpha

Blogarchief