Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 8 augustus 2008

82 Zwembaden van Olympisch Niveau!!!

De Olympische spelen zijn geopend en ik mag de niet de gehele opening gezien hebben, maar wat ik zag was best wel spectaculair.
Nu ik het woord Olympische Spelen (OS) genoemd heb, Venezuela doet ook in het thuisfront mee met de OS, maar dan anders.........

Water..... het is hier duurder dan benzine zo'n kleine 100 x duurder dan een liter benzine. Een liter benzine doet hier nog geen 3 euro cent per liter, een flesje water van een liter is onlangs verhoogd van 2000 tot 3000 Bs. Moet er bij zeggen op de club waar we kunnen zwemmen en tennissen. Vermoedelijk iets goedkoper in de supermarkt. Een biertje polar Ice kost nog steeds 1.500 in de club. Water is dus duur en hele steden hebben niet genoeg drinkwater. Er zijn steden bij die al drie weken geen druppel water kunnen kopen. Na mijn post van de vervuiling van de Orinoko kunnen we al constateren dat Chavez maar verdomde weinig om het milieu geeft.

We hebben een nieuw record voor Chavez, hij heeft het hele Maracaibo meer in Zulia, laten vervuilen.
In 2004 beloofde Chavez nog verbeteringen aan om het Maracaibo meer te redden. Het zuiveringsbedrijf was hard toe aan onderhoud en verbeteringen. Eh.... chavez en beloftes!!!

Momenteel stroomt er per dag 207 miljoen kubieke meter aan hoog verontreinigd en zelfs geconcentreerde gif het water in. Om in Olympische termen te spreken dat zijn 82 zwembaden van de vereiste maten voor zo'n groot zwembad en helemaal VOL!!!!!
Het zuiveringsbedrijf is 7 maanden geleden geheel in elkaar geklapt.
Er wordt al gesproken van het grootse riool van Zuid-Amerika!!!!

Wat werd er al zo geloosd in het meer, afvalwater, rioolwater, petrochemische afval en zelfs olie.
Deze nieuwe latrine van Chavez zal zorgen voor een ongekende vernietiging en uiteraard ook ziektes in en rond het gebied.
Hidrolago heeft gewoon geen onderhoud gepleegd en zoals met vele dingen is het gewoon zo, als je niet onderhoudt gaat het stuk. Zie mijn schrijven over de elektriciteitscentrales.

Klik voor vergroting op fotoEn ga nu niet zeggen dat Venezuela "geen" geld heeft!! Miljarden worden er over de balk gegooid om mislukte regeringen te helpen.
Denk nu niet als er een Coup word gepleegd in Bolivia dat Chavez bij Evo Morales aan kan kloppen en zijn geld terug kan eisen. De miljarden zijn weggegooid. En de kans op een coup in Bolivia wordt steeds groter, of gaat Chavez dan Evo helpen en jaagt hij de Venezolaan de dood in voor zijn vriendje?
Of is het de gewone Venezolaan die straks "undercover" zijn lessen in praktijk mag brengen.
In ieder geval geeft Chavez al lessen aan burgers om te kunnen schieten met een AK 74.
En alles is mogelijk met deze idioot dat heeft het verleden al bewezen. Onlangs werd er een TV station met explosieven bewerkt in Bolivia en de Venezolaanse ambassade in Bolivia heeft de auto's gehuurd waarmee de aanslag werd gedaan.

Ach en geld uitgeven voor zoiets onbenulligs als een zuiveringsinstallatie daar heb je geen lol van.
De mensen die klagen omdat ze een of andere vergiftiging hebben opgelopen, gaan toch dood en dan hoor je ze niet meer.

Chavez denkt heel anders en geeft liever geld uit waar hij compleet achter staat. Laten we voor de gein even vermelden wat hij uitgeeft aan reizen inclusief zijn laatste trip voor dit jaar. Chavez presteerde het om het quotum uit te geven van maar liefst 15.000 inwoners van Venezuela. Volgens de officiële opgaven van de CADIVI wat je als Venezolaan mag uitgeven in het buitenland. (5.500 dollar per jaar)

Tjee en dan maar zeggen "Ser rico es Malo" (Rijk zijn is slecht).

klik op plaatje om te zien waar hij het aan uitgaf.Groet
Alpha

Blogarchief