Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 31 augustus 2008

De Maletagate, de grootste roverij in Venezuela na de kolonisatie van de Spanjaarden.

Eerst iets in het Spaans;

Para los venezolanos y para todos aquellos hispano hablantes que leen mi página web, quisiera en especial agradecerles su atención a el articulo que se encuentra al lado izquierdo, debajo de donde aparece la hora de Caracas y Amsterdam, el cual habla sobre el caso de Antonini Wilson, "maletagate".
Ustedes podrán darse cuenta de que realmente estamos hablando no de 800.000 mil dollares sino cientos de millones de dolares robados durante esta revolución.
Miguel hizo una página donde él describe con bastante presición lo que ha estado sucediendo con este caso y actualmente ha realizado actualizaciones constantes relacionadas con el mismo, lo último sobre el caso de el Juicio que se está realizando en Miami. De esta manera podrán estar muy bien informados tanto de los inicios de este caso como de su desrrollo a lo largo de todo este tiempo.

Ingewijde weten wat ik met de titel Maletagate bedoel.
Het gaat over een bedrag dat werd gesmokkeld vanuit Venezuela naar Argentinië. Het geld was bedoeld voor de Kirchners in Argentinië. Bij een douanecontrole werd er 800.000 dollar aangetroffen bij het gezelschap die met een privévliegtuig van de PDVSA aankwam in Argentinië.
Er werd een schuldige gevonden in de naam van Guido Alejandro Antonini Wilson. Deze zakenman werd opgepakt, vrijgelaten en later in Miami opnieuw gearresteerd en met huisarrest geplaatst. Antonini kreeg zelfs 1 miljoen aangeboden om zijn mond te houden (geld van de PDVSA). Er werd een groot onderzoek ingezet door de Amerikanen en ook de pers in Venezuela, van de recherche hier in Venezuela helemaal niets, en de Argentijnen deden een onderzoek. Antonini werd in verband gebracht met hooggeplaatste regeringsleiders in Venezuela en dus ook met president H. Chavez. Er kwamen nieuwe namen bij en direct groeide het geldbedrag ook.
Het gaat allang niet meer om 800.000 dollar, maar om weerzinwekkende grote bedragen.
Het laatste nieuws wat ik hierover hoorde gaat over meer dan honderden miljoenen dollars.
We kunnen dan ook direct zeggen dat H. Chavez zijn best doet om de Spanjaarden te overtreffen in het bestelen van dit land. En dat terwijl deze man iedere keer Bolivar aanhaalt als verlosser van de Spaanse overheersing en de roof van deze Spanjaarden. Je zou dus ook kunnen zeggen waar haalt hij de moed vandaan om de naam Bolivar nog op zijn tong te nemen.

Momenteel is er een rechtszaak in Miami die deze maletacase behandelt. Het gaat om de volgende mannen, Carlos Kauffmann en Franklin Duran zijn voorlopig de eerste die voor de bijl gaan. De corruptie zal het daglicht zien en wat zij beide achterover gedrukt hebben en wat ze voor deze regering (Venezuela) en andere regeringen hebben geregeld.

Note:
Om iedereen geheel op de hoogte te houden van deze maletagate heb ik een speciale link gemaakt die verwijst naar het Blog van Miguel. Deze blogger maakte al jaren geleden artikelen wat nu de maletagate blijkt te zijn. Als er dus 1 op de hoogte is van deze malversaties is hij het wel. De link staat aan de rechterkant van dit blog en onder de tijdsweergave van Caracas en Amsterdam.
Ik heb hem gevraagd of hij een sectie kon maken met de artikelen die hij geschreven heeft over de maletagate in het Engels. Tot mijn grote vreugde gaat hij dit doen en is er al mee begonnen.
Zelfs een sectie van de Spaanse artikelen die hij geschreven heeft over deze zaak is al gemaakt door hem.
Waarom een speciale aandacht voor deze zaak?? Heeft iemand wel eens iets gelezen over deze zaak in Nederland? Word tijd dat ze daar eens "wakker" worden.

Miguel blijft deze rechtszaak volgen en gaat het tweetalig in het Engels en in het Spaans artikelen schrijven en de linken worden dus steeds geüpdatet.
Dit is ook goed nieuws voor de Venezolanen die tot mijn verassing, schrijf voornamelijk in het Nederlands, in grote aantallen (vele honderden lezers per maand) mijn blog lezen en dan voornamelijk uit en rondom de grote steden van, Caracas, Valencia, Maracaibo en Barquisimeto, en 1 hele vaste lezer uit de Amazone, deze moet ik toch wel even noemen, anders stopt hij/zij er misschien mee.

Groet
Alpha

vrijdag 29 augustus 2008

Venezolanen zijn gedoemd om te kopen bij de Mercal + update

Zo luidt de kop van een artikel in de krant hier. En daar is echt niets te veel over gezegd.
Eerst even de inflatie dan word het ook duidelijk waarom de krant verschijn met een artikel dat we gedoemd zijn om bij de Mercal te kopen en ik wil daar dan straks nog wel even verder op in gaan.

Het inflatiecijfer is wederom bijgesteld door de minister van financiën, Ali Rodriguez.
Begin dit jaar kwam meneer met een inflatie voor dit jaar van 11 procent, deze werd later bijgesteld tot 19 procent en nu wordt het volgens hem al 27 procent.
Elk jaar is dit hetzelfde liedje wat we te horen krijgen. Vorig jaar was het volgens de regering 22,5%. Ik heb daar mijn twijfels over en ik denk dat de inflatie hoger was en nu heb ik zelfs de indruk dat de inflatie het dubbele is dan wat ze zeggen.
Als ik alleen maar de voedselmand neem dan is deze al gestegen met ruim 50%.
Ali Rodriguez vindt het zelf ook absurd hoog dat de inflatie "volgens hem" uitkomt op 27%. Maar hij weet ook de reden en waar heb ik dit al eerder gehoord. Natuurlijk verteld de man eerst dat de economie in Venezuela goede gezondheid verkeerd. En dan geeft de man de schuld de speculatie in het zaken doen door commerciële dieven alles opdrijft. Met andere woorden de "kapitalisten" zijn de oorzaak van de inflatie.
Dat is ook al 10 jaar lang een vaste uitdrukking voor deze "junta"!
Als er iets niet goed verloopt dan krijgen de privé ondernemingen de schuld of de CIA!!

De Venezolaan met het minimum aan inkomen kan deze "basket" niet meer kopen in de supermarkt van hun salaris. Zelfs degene die twee maal het minimum verdienen moeten de supermarkt overslaan.
Ze worden dus gedwongen om de Mercal aan te doen voor hun boodschappen. Deze Mercal wordt overdreven zwaar gesubsidieerd door de PDVSA/PDVAL. (in de link verschillende klanten vertellen waarom ze gedwongen zijn om boodschappen te doen bij de Mercal)
Het is geen geheim dat de Mercal soms 50% goedkoper is met verschillende artikelen dan de supermarkt. De rijen die bij de Mercal ontstaan zijn immens lang. Een gemiddelde wachttijd van 2 uur is vrij normaal. Een Venezolaan die werkt zal gewoon een vrije dag moeten opnemen als hij boodschappen moet doen en dan eerst even langs de bank moet om geld op te nemen (wachttijd bij de bank minimaal 2 uur). "Halo Minister economisch gezond he!!"

Als je de goederen bekijkt die bij de Mercal markten te koop aangeboden worden komen ze voor 90% uit het buitenland. Voorbeeld "Melk" uit Argentinië, Bruine bonen uit Nicaragua, Kip, margarine, olie, pasta, mayonaise uit Brazilië. "Halo minister gezonde economie he!!"
Het zijn producten die normaal gesproken uit dit land horen te komen en vroeger ook uit eigen productie kwam. En nu wordt er ruim 80% aan voedsel geïmporteerd. "Hallo minister!!!!"
Doordat de Mercal stukken goedkoper is krijgen ze het steeds drukker. Ook heeft de Mercal een systeem dat je van bepaalde producten niet meer dan 1 artikel mag kopen. Dit heeft gevolgen en die zijn economisch catastrofaal.
Ten eerste zal er meer ingekocht moeten worden, wat een behoorlijke aanslag zal zijn op het budget van de overheid. De mensen laten steeds meer de Super links liggen en nemen de wachttijden voor lief. Deze rijen met mensen zullen in de toekomst moeten rekenen op meerdere uren voor hun boodschappen doen en met de kans dat het product uitverkocht is.
De supermarkt zal ondervinden dat ze met een steeds grotere leegloop van klanten te maken krijgen en dit zal tot gevolg hebben dat de Super geruisloos verdwijnt uit het straatbeeld. De werkloosheid zal hierdoor ook verder oplopen.
Een simpel vervolg is dat de Mercal de Super de leegstaande winkels heel goedkoop kan overnemen. In de nieuwe wetten kan Chavez ze gewoon vorderen.
De Mercal word beter bereikbaar, nu moet ik buurten in die ik liever oversla om bij de Mercal te komen en slag twee is de panaderia. Deze hebben het al moeilijk en zijn voornamelijk in handen van Portugezen. Deze kunnen de ongelijke strijd tegen de met olie gevulde petro dollars van het rijk ook niet aan.
Dit heeft uiteindelijk het gevolg dat Chavez bepaalt wat de Venezolaan 's avonds op zijn bord heeft. Het is niet meer of minder dan een slimme kopie van het sovjet systeem.

En nog even iets over de economie, gisteren schreef ik een stukje over de parallelle koers.
deze gaat hard omhoog.
De dollar staat nu op 4,05 en de euro op 6,10
Hallo minister van financiën "Gezonde Economie"!!!!

Update:
Het is niet meer dan een artikel in het Engels en gaat over de inflatie in Venezuela en de hoge kosten om voedsel te kopen.

groet
Alpha

donderdag 28 augustus 2008

De opmars van de Euro/ Dollar vs Bolivar

Misschien iets te voorbarig, maar alles wijst er op dat de koers van de dollar op de parallelle markt bezig is aan een stevige opmars. Het heeft niets te maken met het duurder worden van de dollar ten opzichte van de Euro. Ook de Euro is meer waard op deze markt. De verhoudingen liggen in opwaartse beweging helemaal gelijk. Vorig jaar was dit nog wel even anders en was het soms verstandiger/voordeliger om dollars te verkopen omdat deze in verhouding meer waard waren. Waarom gaat de dollar en de Euro omhoog. Het onderstaande grafische kaartje geeft de hoge piek aan in november en een flinke stijging in augustus 2008.

Klik voor vergroting

Het ligt even anders dan in 2007. De reden dat de koers oploopt is dat Chavez geen obligaties meer kan kopen van Argentinië. De winst die hij hiermee maakte spendeerde hij volledig om de zwarte markt te verzadigen met dollars. Hiermee kon hij van begin December vorig jaar de koers drukken. En zelfs van mei tot en met half augustus was het hem gelukt om de koers vrij stabiel te houden.

Nadeel van deze operatie is dat het miljarden dollars gekost heeft en het zou ook anders besteed konden worden. Ik wil het niet hebben over de illegaliteit om dit te doen. Roep heel hard corruptie en Venezuela valt in allemaal kleine brokjes in elkaar.
Zelf vermoed ik dat de koers van de Bolivar kunstmatig hoog werd gehouden, omdat we begin dit jaar de Bolivar Fuerte als munteenheid kregen. Vandaar de versterkte aandacht van Chavez om zijn muntje te helpen. Het gebeurde vroeger ook wel, maar niet op deze schaal.
Voor een goede uitleg wil ik wijzen naar het blog van Miguel. Deze legt het haarfijn uit en hij weet als econoom verdomde goed waar hij over schrijft. Het enige wat je moet doen is even de links volgen in zijn blog.

In het laatste grafische plaatje die ik gemaakt heb kan je precies zien wanneer de koers oploopt. Vermoedelijk zijn de extra centen op van de regering.

klik voor vergroting

Op 6 augustus kwam het bericht dat Venezuela voor 1.000.000.000 dollar aan obligaties kocht van Argentinië. Tot nu toe ging het allemaal goed en Venezuela verkocht deze rustig aan dus de regering van Argentinië (die er ook stevig aan verdiende) vertrouwde er op dat het weer goed zou gaan. Helaas voor de regering van Argentinië bleek Chavez een niet te vertrouwen bondgenoot en besloot om een week later na de aankoop alles te dumpen op de beurs. En dumpen betekende ook dumpen, tegen elk bod hoe laag dan ook werd alles verkocht. Er wordt gezegd dat alles verkocht werd in een half uur!!!!
Dit viel niet echt in goede aarde bij de regering en de regering van Argentinië besloot om met het spelletje te stoppen. Argentinië zit echt met de financiële brokken en de pers zit er daar boven op en dat is niet ze geweldig goed nieuws voor C. Kirchner die het toch al ontzettend moeilijk heeft.

Het gevolg is dat de parallelle koers nu dus niet meer laag gehouden kan worden en als Chavez geen andere constructie kan bedenken dan gaan we heel snel naar de hoge koers van een jaar geleden.
Natuurlijk zal dit ook een stevig effect hebben op de inflatie. En zelfs de economie.
Al met al leuk voor de verdwaalde toerist, maar minder prettig voor de Venezolaan.


Groet
Alpha

dinsdag 26 augustus 2008

Chavez word Hoofd-Emo, chavista is verleden tijd

Denk dat ik toch eerst iets moeten uitleggen, anders zitten jullie meer te googlen om het artikel te begrijpen.

"Juventud" dit is de jongere groepering van de PSUV, leeftijd en doelgroep tussen de 15 en 25 jaar. Ze hebben een eigen officiele weblog en Chavez geeft veel aandacht aan de Juventud. Op het weblog kan je een speech beluisteren van Chavez in de stijl van Hitler.
De bedoeling is eenvoudig, begin met de jeugd en je revolutie kan niet stuk.
Op deze weblog kan je chronologisch het ontstaan van de Juventud lezen.

De PDVSA kennen we allemaal, deze oliereus heeft geen introductie nodig.
Vorig jaar kwam Chavez met het geweldige idee dat de PDVSA soja bonen moest gaan telen, in de scheepsbouw en ze moesten schoenen gaan maken.

Emo!! wat is een Emo? Leeftijd tussen de 15 en 25 jaar.
Een Emo is een persoon die het liefst één kleur kleding draagt, voornamelijk zwart, maar iedere kleur kan. Het is om ze te onderscheiden van de rest. Je ziet ook vaak de kleur roze. Maar de echte Emo zit in de persoon zelf, hoe ze zich gedragen en denken.
De emo-cultuur wordt gekenmerkt door emotionele, soms zelfs impulsieve buien.
Hoewel dit kan variëren van persoon tot persoon, heeft de gemiddelde emo-volgeling een wereldbeschouwing die gefundeerd is op principes en concepten die zijn ontleend aan de ethisch-filosofische stromingen van het nihilisme en het fatalisme . Emo-volgelingen houden zich evenwel niet bezig met de actieve bestudering van deze leren; een kenmerk van de emo-cultuur is juist een verregaande distantiëring van constructieve bezigheden zoals studie en zelfontwikkeling. De emo-levensbeschouwing wordt verder gekenmerkt door het collectieve ontzag voor waarden als ledigheid, arbeidsschuwheid, zelfmedelijden, en emotionele extravertie. Verscheidene mogelijke psychische uitvloeisels van de cultuur zijn automutilatie, structurele depressiviteit, en manische depressiviteit. Dat komt aardig overeen met Chavez en zijn overtollige inname van prozac en ook wel met zijn volgzame en domme aanhang. Over de psyche van Chavez kan hier gelezen worden wat hij allemaal mankeert. Uiteraard heeft Chavez zijn psychiaters verboden om gegevens uit te laten lekken. Helaas voor hem weten we genoeg, enige eigenschappen inherent aan zijn psyche die genoemd worden in het stuk zijn. Narcisme, Sluw, Impulsief, bij deze promoveer ik dus Chavez als Hoofd-Emo. Hij is gek op promoties, dus deze krijgt hij van mij.

Het heeft een jaar geduurd maar de revolutionaire schoenen van de 21ste Eeuw zijn er. De schoen die echt wel zijn weg vind naar de nieuwe Emo/chavista. De Emo wil zich onderscheiden dus deze schoen gaat wel verkocht worden.

Eigenlijk is het beter om even de hoofd-Emo te laten zien hoe hij de schoen adverteert. Het zijn geen Photoshop foto's. Je kan ze ook terug vinden op officiële sites.
Er zijn ook promo's te zien op de TV hier even twee clips.
Clip 1


clip 2 de roze uitvoering!!


Nog wat posters die je nu ook tegen kan komen over de nieuwe Emo schoenen.

Kan het even niet laten om wat kolder te maken over deze schoenen. De eerste versie van deze schoen was er al in 1917. En 90 jaar later vind de PDVSA de schoen opnieuw uit. Het is ook de bedoeling van Chavez om ons terug te brengen in de tijd. Het lukt al aardig om epidemien uit te laten breken, voedsel tekorten, beperkingen opleggen met vrijheden, en was 1917 niet het begin van Marx en Stalin in Rusland, de opkomst van het communisme en dictatorschap!!!
Natuurlijk onderscheid hoofd "Emo" Chavez met zijn vervoer. En het nieuwe ontwerp van een kompleet pak voor de oudere Emo zit er ook aan te komen. Voor de oudere op een hangplek van bejaarde Emo's.


Tja dus Chavez zal voortaan met Emo-schoenen moeten sporten. Dan kan hij zich wel verschuilen aan een strand op Cuba? om oefeningetjes te doen. Maar tegenwoordig wordt alles vastgelegd.
Dus het kapitalistisch "Nike" schoeisel zal niet meer kunnen. Of is het kapitalisme alleen voor Chavez weggelegd.

Het grote voordeel van Evo Morales is dat hij maar weinig aan zijn naam hoeft te veranderen en hij zal wel blij zijn met de nieuwe naam Emo Morales.
Zelfs zijn haardracht is al Emo (Photoshop)
Groet
Alpha

maandag 25 augustus 2008

H. Chavez in de voetsporen van Marcos Pérez Jiménez

Ik had er eigenlijk op gehoopt dat ik nooit dit artikel zou hoeven te schrijven. Het betekend dat Venezuela in een dictatoriale regime verzeild is geraakt. En het gekke is dat we al vanaf 1 augustus 2008 te maken hebben met deze situatie.

Op 31 juli van dit jaar werd er plotseling kenbaar gemaakt dat er 26 nieuwe wetten aangenomen zijn. Geen mens wist hier iets vanaf, dus er kon weinig over gezegd worden. Op 1 augustus heeft Chavez zich beloont met een onderscheiding de vierde zon op zijn schouder, met decreet 6.239. Wij kennen de sterren en hier zijn het zonnen. Chavez deed exact hetzelfde als Castro en het zijn ook de enigste twee die een vierde zon hebben in zuid-Amerika.
Dit maakte hem chief in commant en hiermee de hoogste in rang. Met deze promotie schakelde Chavez zichzelf weer actief in dienst van het leger.
Venezuela heeft nu dus een president die een actieve staat van dienst heeft in het leger.

In de 26 wetten die hij er doorjaagde kwamen eerst prive rechten, eigendommen, mensen rechten ter sprake. Weet niet of het goed doordrong bij de experts van onderzoekers die alles tegen het licht hield over wat er nu veranderde. Maar het enige geluid wat te horen was dat het leger, de FAN, nu naar Chavez moest luisteren als hoogste commandant.
Dit was allemaal vrij snel bekend.

Chavez heeft zelfs een super ster gedragen als vervanging van de 4 zonnen.


Er was 1 blogger en die moet ik toch wel een pluim geven, die schreef dat Chavez nu president voor het leven was. Tja dat was moeilijk te geloven, maar met de omschrijving van de wetten die hij gaf, was er moeilijk onderuit te komen.

Ik heb rondgevraagd en een goede vriendin van mij heeft het laten uitzoeken in Caracas. Wilde het nu dus echt zeker weten en of het niet van korte duur zou zijn. Want door de wetten zijn we in een soort van staat van extra alertheid gekomen, waardoor Chavez momenteel alleenheerser is, geholpen met zijn bevordering.
Kreeg vandaag bericht dat alles gewoon waar is. Chavez heeft zich door de nieuwe wetten bevorderd tot president voor het leven. De wetten worden nu op allerlei fronten aangevallen en het komt voor bij het hogere gerechtshof.

(Artikel 6) zegt, gezien de rang commander in chief en de hoogste hiërarchie heeft, heeft hij nu dus controle over alles en niet alleen over het leger.
(Ik ga niet alle wetten vertalen maar de belangrijkste zin heb ik eruit gelicht.)

Artikel 64 zegt dat een rang voor het leven is, of het moet door de militaire raad worden afgenomen.

Het wordt nog erger als mensen denken dat er dus een stemronde komt voor een nieuwe president. Deze nieuw gekozen president zal dan staan onder Chavez. Chavez is hoger in rang dan de nieuw gekozen president. Denk dat hij het kunststukje heeft afgekeken van Rusland (Poetin). In feite stem je dus voor een vice president. Een pop die moet doen met wat Chavez zegt.

Daarnaast wordt in artikel 23 van het decreet gezegd, het geeft de Commander in Chief, de bevoegdheid tot het vaststellen van "globale strategische regio's van de verdediging" dat zal beschikken over een eigen staat en hoofd Joint Chiefs, met inachtneming van de order van de commandant, met brede functies van strategische aard , Planning, het beheer en de controle op het vlak van de verdediging van de natie.

Er blijft dus helemaal niets over om deze machtsgreep van Chavez tegen te houden. Het hoge Gerechtshof krijgt de taak om de wetten af te keuren of goed te keuren.
Ik vrees het ergste, omdat het in handen is van rojo rojito's.

Chavez heeft zonder dat echt de bevolking het nu weet zijn wens in vervulling gebracht, president voor het leven!!!
Het is dus de opvolger van Perez Jiminez. Venezuela heeft wederom een militair als president en als dictator.

Voor de belanstellende in de 26 nieuwe wetten, hier kan alles gedownload worden.


groet
Alpha

zondag 24 augustus 2008

Goh... wat is Venezuela veilig

Afgelopen week kwam R Chacin met het bericht dat de veiligheid is toegenomen in Caracas.
Het bushokjes project heeft volgens hem gewerkt. Ik heb hierover geschreven dat het geen prioriteit meer heeft voor deze regering.

Vandaag in veilig Caracas werden er twee lijken gevonden op de vuilnisbelt. Dus er wordt gebeld naar de CICPC. De melding werd gedaan om 04.00 uur in de ochtend. Om 13.00 uur kwam eindelijk de CICPC maar....... niet met de lijkenwagen. Er kwam een ander vervoermiddel aanrijden.
De achterdeur ging open van de SUV en er lag al een stapeltje lijken in. Vermeld wordt dat het meer dan tien lijken zijn.

Nu zit er al een tijdverschil in van 7 uur van melding en aankomst. Geen lijkenwagen, maar een SUV. En dan ligt deze al aardig vol. We kunnen dus aannemen dat er al flink wat lijken zijn geruimd in de tussenliggende tijd en met de oorspronkelijke lijkenwagens.
Ook kan er nooit een goede sectie worden uitgevoerd op de stoffelijke overschotten.

We hebben er foto's van en deze zijn toch wel heel mensonwaardig en kan reacties oproepen.
Ik heb toch besloten om ze te plaatsen om de reden dat deze regering ook mensonwaardig is. En er moet dus geschoceerd worden om de mensen eens wakker te schudden met wat voor leugenaars we te maken hebben in deze regering.

Het nieuws heeft overigens ook al tot grote verontwaardiging geleid in Italie. Website met foto's en als je deze overleeft dan kan die slideshow er ook nog wel overheen.
Nu Nederland nog maar even wakker maken.

Jawel je kan klikken op de foto voor een vergroting

Meer bewijs is er niet nodig, dit is dus "de veiligheid" van deze regering.


Groet
Alpha

Chavez knalt er nog een nieuwe wet tegenaan en.......het komt gewoon op nationaliseren terecht!

Chavez knalt er nog een nieuwe wet tegenaan en het is een wet die op 2 december 2007 ook werd afgewezen. Deze president en dat kunnen we nu wel gewoon vaststellen, is een manneke dat niet weet wat democratie is.
De enige wet die hij hanteert is "zijn" wet en hij heeft gewoon maling aan de meerderheid van de bevolking die "NO" hebben gezegd tegen het reform van Chavez. Hiermee en dat is nu echt niet moeilijk meer, of je moet van een andere planeet komen, bevestigd gewoon dat Chavez een ordinaire dictator is.
Geloof niet dat we een beter bewijs hebben en dat hij dit in de de afgelopen weken voor 100% heeft bewezen. Venezuela wordt toch eens wakker, dit zou je bijna iedere minuut hard op straat willen roepen.

Deze nieuwe wet op het herschikken van het vervoer op vloeibare brandstoffen wordt 27 augustus in het Nationaal assemblee (AN) in een spoedvergadering besproken.
De wet beslaat 16 artikelen. Voor de geïnteresseerde zal ik deze in het Spaans onder dit schrijven vermelden.

Jose Suarez Nunez, een expert in olie zaken, zegt dat er heel belangrijke zaken gaan veranderen met deze wet.
Er zijn zo'n 1600 benzine stations die bevoorraad worden door zo'n 200 bedrijven.
Dat is een beweging van transport van 75 miljoen liter per dag, dit houdt weer in dat er dagelijks dus meer dan 5 miljard Bs wordt verhandelt.

Door de herschikking komen de prive bedrijven buiten de boot te vallen. Dit zijn zo'n 200 bedrijven die even de nek word omgedraaid. Het is een soort onteigening maar dan even anders. Nu hoeft hij niets te zeggen, maar neemt het gewoon over.
We kennen nu de handelwijze van Chavez en zijn dictator-honger naar macht en macht.
Natuurlijk zal de man dit naar buiten brengen als sociaal en revolutionair en dat het de gedachtegoed is van Bolivar en dat het een goede zaak is om het kapitalistische oligarchie tegen te gaan en weet ik veel wat nog meer onzin hij gaat uitkramen.
Ten eerste zal de kwaliteit er niet op vooruit gaan. Denk eerder gezegd dat we vaker voor niets bij de benzine stations komen. Alles wat de man nationaliseert, want dit is het als je het goed beschouwd, gaat minder functioneren.

Er zijn nog meer theorieën die ik erop los kan laten. Wil er wel eentje geven en dan kan iedereen voor zichzelf wel een scenario bedenken wat mogelijk is. Ga nu niet denken dat doet hij niet! Hij geeft echt geen donder om zijn bevolking. Wat zei hij na het verloren reform op 2 december. Het is een overwinning van de "mierda" van de oppositie. Wat schreven de kranten, er is democratie in Venezuela want Chavez geeft verlies toe. Wat zien we nu en ondervinden we aan de lijve.....hij ramt zijn reform er gewoon door. Dus toegeven aan de wens van de bevolking is er echt niet bij.

We hebben het over brandstoffen, dus energie. Hij heeft ook de elektriciteit onder zijn beheer sinds 1 jaar. (De andere nationalisaties eventjes daar gelaten en deze zijn echt niet minder belangrijk)

Voorbeeld:
Stel je nu eens voor dat een gouverneur of burgemeester die tegen Chavez is. En Chavez wordt een beetje moe van deze man. Dan zou Chavez gewoon kunnen zeggen die stad of staat geen benzine meer, of een rantsoen. De bevolking begint direct te klagen, want energie is van levensbelang. Chavez kan de grote jongen uithangen en zeggen, kijk dat krijg je nu met kapitalistisch ingestelde burgemeesters en gouverneurs. We leveren volop en kijk naar die en die staat, hebben die problemen, nee natuurlijk niet dat zijn 21ste eeuwse socialistische revolutionairen die exact weten hoe ze de bevolking moeten helpen.

De spin zal zo zijn web weer vergroten en in een verstrengelde greep houden.
Energie is een grote macht als je die bezit en in verkeerde handen gewoon dodelijk.

De wet voor de geïnteresseerde. Of de website met comments op de nieuwe wet.
Het beslaat 16 artikelen.

A continuación el texto completo del proyecto."La Asamblea Nacional de la República Bolivariana de Venezuela decreta la siguiente, Ley Orgánica de Reordenamiento del Mercado Interno de los combustibles líquidos

Artículo 1. Se reserva al Estado, por razones de conveniencia nacional, con el carácter de servicio público, la actividad de intermediación para el suministro de combustibles líquidos, realizada entre las filiales de Petróleos de Venezuela S.A. y los establecimientos dedicados a su expendio.
Artículo 2. Igualmente, quedan reservadas, con el mismo carácter precedentemente indicado, en la forma y condiciones aquí establecidas, las actividades de transporte terrestre, acuático y de cabotaje de combustibles líquidos.

Parágrafo Unico: La reserva en materia de transporte terrestre de combustibles líquidos, se aplica a las empresas que, según determine el Ministerio del Poder Popular con competencia en materia petrolera, desarrollen concentraciones de mercado; las que tengan en propiedad u operen 5 o más unidades de transporte terrestre, incluyendo el denominado chuto o camión tractory la cisterna, así como las que suministran los combustibles líquidos a las empresas del Estado y a las empresas privadas del sector industrial, del sector alimentos y otros productos o insumos de primera necesidad.
Artículo 7. Las actividades reservadas al Estado, las ejercerá el Ejecutivo Nacional directamente, o por intermedio de Petróleos de Venezuela S.A., o de la filial que ésta designe. Los activos y empresas sujetas a la reserva establecida en el artículo 2 pasan a formar parte de una empresa nacional de transporte filial de Petróleos de Venezuela S.A o de la filial que esta designe, que se cree para la prestación de dicho servicio.
Artículo 8. A los fines de la determinación del valor de los activos necesarios para la realización de las actividades objeto de la reserva, Petróleos de Venezuela, S.A la filial que ésta designe, deberá iniciar un período de negociación con los propietarios de dichos activos que no podrá exceder de sesenta (60) días continuos.
Artículo 9. Vencido el plazo precedentemente indicado para las negociaciones, si estas hubiesen resultado infructuosas, la empresa estatal deberá iniciar, previo decreto de expropiación dictado por el Presidente de la República, el procedimiento de expropiación por causa de utilidad pública e interés social, para la adquisición de los aludidos activos. Para la fijación del justiprecio de los bienes antes referidos, se tomarán en cuenta las inversiones realizadas y su valor en libros; en ningún caso se tomarán encuentra ni el lucro cesante ni los daños indirectos.
Artículo 10. Una vez cumplido el lapso de 60 días establecidos en el artículo 8 y para impedir la afectación del servicio, Petróleos de Venezuela S.A., o la filial que ésta designe, estará habilitada para ocupar previamente y operar los bienes objeto de la expropiación.
Artículo 11. Con el propósito de garantizar el cumplimiento de todas las obligaciones laborales derivadas de la Ley Orgánica del Trabajo y su reglamento y cualquier otra normativa, Petróleos de Venezuela S.A., o la filial que ésta designe, podrá realizar las retenciones necesarias sobre el monto de la indemnización o justiprecio que concierna a los propietarios de los activos nacionalizados. Igualmente podrá solicitar las fianzas laborales pertinentes, hasta tanto, el Ministerio del poder Popular con competencia en la materia petrolera otorgue el finiquito correspondiente, e instruya la liberación de los montos o garantías respectivas. Queda a salvo, el ejercicio de las acciones de regreso para la recuperación de los montos que hubiese cancelado Petróleos de Venezuela, S.A., o sus filiales, por cuenta de los antiguos propietarios.
Artículo 12. Todos los hechos y actividades objeto de la normativa que antecede, se regirán por las leyes de la República Bolivariana de Venezuela, y las controversias que de los mismos deriven, estarán sometidas a la jurisdicción de sus tribunales, en la forma prevista en la Constitución de la República.
Artículo 13. El Ministerio del Poder Popular con competencia en la materia petrolera, tomará las medidas necesarias para garantizar la continuidad de las actividades objeto de la presente ley, a cuyos fines los órganos de la Administración Pública prestarán la colaboración en la forma exigida en l Constitución y las leyes de la República.
Artículo 14. Los actos, negocios y acuerdos que se realicen o suscriban a los efectos de la reserva y ordenamiento a que se refiere la presente ley, así como las cesiones, transferencias de bienes y cualesquiera otras operaciones que generen enriquecimiento o supongan la enajenación, transmisión o venta de bienes destinados a conformar el patrimonio de empresas del Estado, estarán exentos del pago de impuestos, tasas, contribuciones especiales o cualquier otra obligación tributaria.
Artículo 15. El Ministerio del Poder Popular para la Energía y Petróleo será el encargado de la ejecución de la presente ley orgánica y coordinará con el Poder Ejecutivo y los demás Poderes Públicos, las medidas y acciones necesarias para garantizar su cumplimiento.
Artículo 16. La presente ley orgánica entrará en vigencia a partir de su publicación en la Gaceta Oficial de la República Bolivariana de Venezuela. El proyecto puede leerse en la página Web de la AN: www.asambleanacional.gov.ve/


Groet
Alpha

zaterdag 23 augustus 2008

Isla Margarita. Lichamen moeder en dochter Videler opgegraven!

Het is misschien nog iets te vroeg om te zeggen dat het werkelijk gaat om Wendy en Joyce Videler. Maar er zijn twee lichamen opgegraven waarvan de Venezolaanse recherche vermoed dat het om de Videler's gaat.

Het originele bericht.
De politie op het Venezolaanse eiland Isla Margarita heeft de stoffelijke resten opgegraven van een vrouw en een meisje.
De Venezolaanse recherche vreest dat het gaat om de lichamen van de Roosendaalse Wendy (41) en haar dochter Joyce (14) Videler, die op Isla woonden. Zij verdwenen exact een jaar voor de vondst. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.


Echtgenoot Arthur Videler moest donderdag bij de Venezolaanse recherche op Isla Margarita haarborstels en tandartsgegevens inleveren. "Ze hebben alles naar Caracas opgestuurd. Het enige wat ik nu kan doen, is wachten. Het is vreselijk." De lichamen waren volgens een Venezolaanse krant met ongebluste kalk overstrooid en aan elkaar vastgebonden met touw.


De Venezolaanse pers gaat iets verder met foto's en ook waar de stoffelijke resten zijn gevonden.
Deze zijn gevonden door jagers en ligt op de weg naar het vliegveld en Santiago Mariño El Yaque.
Vermoedelijk waren ze beide al dezelfde dag vermoord, na de ontvoering.

Groet
Alpha

vrijdag 22 augustus 2008

Lepra in Venezuela!!

Verschillende keren heb ik er al over geschreven dat de gezondheidsdienst hier in Venezuela gewoon weerzinwekkend slecht is. Al de mooie woorden die Chavez laat horen dat het geweldig gaat en de geweldige cijfers over de missions die hij laat zien, zijn gewoon pure leugens.
We zien hier in de kranten alleen maar stakende en uiterst ontevreden ziekenhuispersoneel de straten opgaan. Ziekenhuizen die dagen onbegaanbaar zijn vanwege een hoosbui, nooit helemaal afgebouwd met een goed begonnen initiatief om te renoveren, maar dan jaren later nog steeds in de renovatie zitten en geen bouwvakker te bekennen, apparatuur wat stuk is, geen noodaggregaten om een operatie te volbrengen of uit te voeren en ga zo maar door.
Cubaanse dokters die geen dokters zijn!! Dit wordt nu naar buiten gebracht door internet krant www.2001com.ve We kunnen gerust aannemen dat het allemaal klopt wat deze krant naar buiten brengt, want ze zijn te raden gegaan bij Dr. Douglas Leon Natera, president van de Venezuelaanse Medischel Federatie (FMV). Deze deed even een boekje open.

De krant spreekt over de grootste zwendel in de barrios "Adentro. de Cubaantjes zijn geen dokters maar medische studenten.
Het inenting programma die niet functioneert en met grote poeha opgezet door Chavez. Alles is een grote mislukking.

Met als de een na grootste klap de regering verdoezelt de epidemische cijfers. Eigenlijk mag het niet meer als een grote verassing aankomen. We raken er al aardig aan gewent dat cijfers niet doorgegeven wordt. De minister van gezondheid, Jezus Mantilla heeft laten weten dat de informatie alarmerend is, maar om deze reden geen excacte cijfers meer wil verstrekken.
Dat is dan lekker een minister van gezondheid die geen cijfers meer wil geven en zijn mond houd. Een epidemie wordt dus verzwegen in deze heilstaat van Chavez.

Maar dan komt er een toespraak van dezelfde minister en dan verklaart hij dat de uitbraken van ziektes op zijn retour zijn!!
Rodriguez Morell dat is de woordvoerder van de minister en die is al 6 jaar niet te bereiken?
Dat noem ik nou een makelijk baantje. Laten we wel wezen een woordvoerder die al +/- 2200 dagen niet te bereiken is!!

Maar nu de grootste vervelendste verrassing van tropisch gezondheidsparadijs Venezuela. Een ziekte die voorzover deze krant kon nagaan nooit voorkwam duikt ineens op.
Venezuela kent nu ook de ziekte "Lepra".
In Zulia, Carabobo en Portuguese, met meer dan 700 ziekte gevallen.
En dat er meer dan 6000 gevallen van tuberculose zijn geregistreerd in 9 jaar.

Voor de dengue, malaria en bof zie de getallen vermeld in de website. Heb er in vorige artikelen al ruim over gesproken en het is gewoon bar hier. De site geeft overigens hogere cijfer dan wat ik vermeld heb en al absurd vond.

Maar dat we nu ook al Lepra hebben in Zuid-Amerika is een hele nare verassing.
Het blijft voor mij een raadsel dat Chavez nog steeds aanhangers heeft. Er gaat werkelijk niets goed in dit land?


groet
Alpha

Bolivia zit met een binnenlandse economische oorlogsvoering

Het gaat gelukkig niet echt lekker met de ultra linkse presidenten in Zuid Amerika. Er komt meer en meer weerstand tegen het socialisme die zij voor ogen hebben. Konden we eerder al lezen dat Correa in Ecuador belaagd werd en halsoverkop vertrok, nadat ze hem met stenen hadden bekogeld. In Bolivia gaat het al niet veel beter.
In navolging van Chavez in 2004 en Morales 2008 heeft ook Correa een referendum gepland om te kijken of hij nog wel gewenst is. Het zijn domme reform's die gehouden worden. Af treden zullen ze toch niet doen en er veranderd weinig. Gewoon tijd en geld verspilling zijn deze dingen in mijn ogen.
Het zal er ook wel op uitdraaien dan er een overwinning in zit voor hem. Denk toch wel dat ze goed gekeken hebben hoe Chavez dit gedaan heeft in 2004.

Als we even een paar weken terugkijken dan zien we dat Evo Morales zijn populariteits "reform" gewonnen heeft. Morales haalde zelfs een grotere overwinning vergeleken met zijn verkiezingswinst in 2006, toen was het maar met de hakken over de sloot.

Een lachende en duidelijk opgeluchte Morales na het behalen van de overwinning zei dat hij gaat proberen om eenheid te krijgen in zijn land.

We gaan nog iets verder terug in de tijd. vlak voordat Morales zijn reform had, waren er al spanningen in de rijke regionen van Bolivia. En er werden verkiezingen uitgeschreven om meer autonomie te verkrijgen. Deze werden glansrijk gewonnen door, Beni, Pando, Tarija, en Santa Cruz in de staat Bolivia. En ook Chuquisaca is een afvallige regio voor Morales.
morales uiteraard heeft de verkiezingen als onwettig verklaard.
De winst van het populariteits referendum van Morales, heeft de hakken van de tegenstanders dieper in de grond gedrukt. Zie mijn eerdere artikel op 11 augustus.

Momenteel staat er nu iedere dag wel in de kranten dat er flinke ongeregeld heden zijn in Bolivia.
Niet zomaar ongeregeld heden als een demonstratie. Maar zelfs de politie wordt van de pleinen geveegd in Santa Cruz


En er worden straat blokkades gemaakt, als algeheel protest tegen Morales en in drie regiones werd er niet gewerkt.

Gisteren in de krant de vijf afvallige staten leveren geen vlees meer aan Morales. Of morales moet 166 miljoen dollar terugbetalen aan belasting wat is opgelegd en betaalt is eind 2007.
Bolivia heeft dus momenteel te maken met een economische oorlogvoering van staten tegen de regering.
De regio's Beni, Pando and Santa Cruz, hebben er nog een andere strategie tegen aan gegooid, ze sturen ook geen voedsel meer.
Al met al een een aardig probleem voor Morales, een echte president zou zoiets proberen op te lossen. De regering Morales lost het ook op, maar dan wel op een vrij aparte manier.
Gustavo Torrico een congreslid, zegt doodleuk als ze niet willen leveren laat ze dan lekker blij zijn met hun vlees, we wensen ze een prettige droom met hun koeien. En als we niets kunnen kopen van hun, dan kopen we het wel van Argentinie, Uruguay en Peru.

Ik vraag me af waar deze wijsneus vandaan komt. Bolivia heeft een chronisch gebrek en dat is een tekort aan geld. Roep eens heel hard daar Chavez en PDVSA en alles stort in.
Wegen, kazernes, helikopters, ziekenhuizen, huizen etc.. etc.. wordt als gift gegeven door Chavez aan Morales. Bolivia kan beter gezien worden als een buiten-provincie. Dus als er een wijsneus gaat roepen dan kopen we dit gewoon, dan houdt het in dat de Venezolaan dit gaat betalen.


Groet
Alpha

donderdag 21 augustus 2008

Cilia Flores, de 36 uur komt eraan!!

Vandaag een hele rustige dag gehouden en het nieuws een beetje over me heen laten gaan.
Ik heb een zeer verbolgen Ismael Garcia (podemos /oppositie) gezien op de TV en warempel het leek wel of hij boos werd. Nu vind ik persoonlijk dat de man meer een toon heeft van een dominee in de kerk en niet echt kracht kan uitstralen. Als je geen Spaans verstaat zou hij het ook kunnen hebben over een "doop" en dan zou je denken hij wil Paus worden. Maar warempel toen hij boos werd kreeg hij mijn aandacht ook. En zelfs het publiek begon uitbundig te klappen.

Het ging over de 26 nieuwe wetten en hoe het erop lijkt dat Chavez deze geknipt en opnieuw geplakt heeft in zijn nieuwe wetten.
Ik kan rustig zeggen dat het dezelfde wetten/ voorstellen zijn. Dit geeft C Flores gewoon aan!
Voor de artikelen die Chavez in 2007 wilde veranderen klik op logo.

Het spookt ook wel bij mij met de enorme haast die Chavez momenteel heeft om het verloren reform van 2 december 2007 er even tussen neus en lippen door te rammen. Het is onwaarschijnlijk wat de man in een paar weken er allemaal doordramt.
Venezuela is nu ergens in staat van oorlog!! Tegen wie weet ik niet, maar door deze verandering is Chavez dus nu hoofd van de strijdmacht de FAN. Met de andere wetten, zoals het voedsel kan hij nu gewoon vorderen, in de naam van de veiligheid van voedselvoorziening. Ook de privé bezittingen zijn niet heilig meer. Als je een groot huis hebt en je woont alleen kan hij daar gewoon daklozen bij gooien. Zelfs de commandant kan je privé auto vorderen in naam van de veiligheid en transport nodig heeft!
Om het nog erger uit te drukken, hij kan je gewoon op straat kwakken. In feite als je de wetten verder doortrekt met wat er kan uitvloeien dan bezit Chavez momenteel alles.
Er mag dan wel in de constitutie staan met artikel artikel 115 dat je privé eigendommen zijn gegarandeerd. Maar ten eerste neemt Chavez de constitutie alleen ter hand als het hem uitkomt en ga jezelf nu maar eens verdedigen tegen een rechter die chavista is!!

Cemex gaat het proces aan tegen de staat Venezuela bij het internationale hof en daar ligt hun enige kans om de onteigening aan te vechten. We zullen dus zien wat dat artikel voor hun kan betekenen en het is dus ook een graadmeter voor de burgers. Alleen geef ik "Jose of Maria" met een groot huis geen kans tegen deze regering.

De nieuwe wet op de media met daarin TV/Internet/Telefoon verkeer geeft mij ook de bibbers.
En ik vind eigenlijk dat de wegen in Caracas vol hadden moeten staan met demonstranten die tegen de laatste wetten volop hadden moeten demonstreren. Laten we wel wezen ze waren afgewezen op 2 december 2007. En Chavez luistert niet naar de bevolking, want hij gaat voor zijn eigen hachje. Met als einddoel de ultieme macht en voor altijd gekozen als president.

Ook was er een kort stukje van Cilia flores (NA) op de TV. Weet niet of ze haar mond voorbij sprak, want ze zien er allemaal nogal gespannen uit op het moment.
Die kon vertellen dat de 36 urige werkweek erdoor komt!! Er ging gelijk door mijn hoofd dat is de doodsteek van dit land. Het is een pure leugen als je in dit land hierdoor meer werk krijgt en de economie een impuls geeft.
Ja natuurlijk zullen de bedrijven meer mensen in dienst moeten nemen en het werkloosheid cijfer zal heel snel afnemen, maar er is niet meer werk, alleen meer arbeiders, of ook niet!!

Ik heb even de wet opgezocht over arbeid zoals deze nu geld, maar hou het kort over wat in de wet staat. Geloof me het is enorm veel.

Ley Orgánica del Trabajo,
Artikel 195;
Deze zegt een dagtaak mag niet de 8 uur overschrijden en een werkweek mag de 44 uur niet overschrijden.
Een nachtdienst mag de 7 uur niet overschrijden en deze weekdienst mag niet langer zijn dan 42 uur. Even kort vertaalt.

Met het van kracht maken van de 36 urige werkweek ontstaat er een run op personeel bij de overheid. Er is momenteel veel genationaliseerd dus moet de regering Chavez personeel aannemen.
De privé ondernemingen zitten met een probleem. De olie-inkomsten kunnen hun niet helpen om het personeel te betalen. Dit moet uit eigen zak betaalt worden.

Privé sector;
Een heel klein rekensommetje laat zien dat je op 4 man personeel in de week al een 5de werknemer moet aannemen voor 32 uur in de week.
De inkomsten gaan echt niet groeien door een mannetje erbij. Wel de kopzorgen, zoals is hij/zij te vertrouwen en als je profijt wil blijven houden van je openingstijden en omzet die je nodig hebt om te overleven, dan kan je niet het omgekeerde doen door per dag je winkel/bedrijf anderhalf uur eerder dicht te gooien. Ik reken 6 dagen in de week werken. Bij 5 dagen kan je namelijk niemand 44 uur laten werken als het maximum op 8 uur per dag is.
Een andere mogelijkheid is natuurlijk de zesde werkdag afschaffen en het verlies nemen van een productie-dag. We nemen weer 4 man personeel en 5 dagen werken.
Dan is het voor de hand liggend dat je een half uurtje later opengaat en een kwartiertje bij de lunch pauze gooit. Voor de rekenaars onder ons de drie minuten worden gesjoemeld.
De andere drie zullen in dat kwartiertje langere pauze iets harder moeten werken.
Er zijn nog meerdere constructies mogelijk door bijvoorbeeld 1 werknemer later te laten beginnen of zelfs een dagje vrij te geven in de week.
Het tijdperk voor het schuiven met werktijden zal echt wel losbarsten.

Een ander punt is dat de kosten gewoon hoger worden. Het bedrijf wat een dag minder gaat werken zal de verloren dag ergens terug willen zien in geld. Het andere bedrijf wat meer personeel in dienst neemt zal dit ook terug willen zien. Hoe je het ook regelt of draait het kost geld en dat moet ergens terug verdient worden.

Het zal zeer zeker "niet" helpen om de inflatie die toch al buitensporig is te bedwingen, deze zal alleen nog hoger oplopen. De bakker op de hoek/panaderia zal zijn brood niet kunnen verhogen door de prijs beperking die Chavez hierop hanteert. Deze zal het heel moeilijk krijgen. De supermarkt heeft met hetzelfde probleem te maken.
De geweldige regeling van de 36 uur werken zal alleen maar uitdraaien op failissementen of een belaberde service en uiteindelijk zal Chavez zijn zin krijgen.
De MERCAL zal de enigste staatswinkel zijn die uiteindelijk overblijft. Hierdoor gaat Chavez bepalen wat we eten. Dit doet me denken aan Rusland, de sovjet tijd met allerlei staatswinkeltjes, bonnetjes voor brood en melk en bruine bonen. Of zoals in Cuba, weldoener Fidel zorgt voor het eten.
Fabrieken ondergaan hetzelfde lot. De productie van de boeren zal hier ook hinder van vinden en
zal in navolging van de Mercal winkeltjes ook een puur staatstak worden.
Chavez als hij niet gestopt wordt zal dan uiteindelijk zijn zin krijgen met wat hij als tussenstop ziet voor zijn 21ste Bolivariaanse revolutie. De man zal niet rusten voordat hij van Zuid-Amerika één Communistische staat kan maken, gericht tegen het kapitalisme.

Zelfs Europa en ook Nederland is tegen werktijd verkorting. En daar draait de economie stukken beter dan hier. Ze zijn er allemaal op teruggekomen. Zelfs de pensioenleeftijd 65 jaar willen ze veranderen. Nu ben ik daar wel op tegen, maar dat is een ander verhaal.

C. Floris liet zich niet uit of het exact dezelfde verandering was die in 2007 werd afgewezen. Het werd maar heel kort vermeld in dit artikel.
Daar stond namelijk ook nog in dat de vrije tijd van de werknemer de 8 uur dus, ingevuld kon worden door de werkgever of de staat. Een werkgever zou dus kunnen zeggen je gaat 8 uur hardlopen per week. En de staat zou kunnen zeggen je volgt een cursus Marx, Castro, Lenin of wat dan ook!!
Er stond in de afgewezen wet dat de werkgever moest zorgen voor het besteden van zijn vrije tijd. Het moest het welzijn en gezondheid ten goede komen van de werknemer.

Ach... en laat ik daar nu een andere mening over hebben. Vrije tijd is vrije tijd en die besteed is zoals ik die wil.

UPDATE:
Daniel van "Venezuela News And Views" geeft een uitleg over de nieuwe wetten, dat Chavez zijn droom al waar heeft gemaakt als levenslang president van Venezuela. Wist wel dat hij door deze wet commandant werd over de FAN (het leger). Maar niet dat een ander artikel Chavez als zodanig ineens zijn droom waar maakt.
Als het werkelijk allemaal klopt dan zit Venezuela werkelijk met een groot probleem.


Groet
Alpha

woensdag 20 augustus 2008

M Phelps en zijn OS in Munchen volgens TVes Venezuela

Het is even tijd om de lachspieren te oefenen.

Maar tegelijkertijd kunnen we dus het gevaar zien als Chavez straks een kwaliteitszender als Globovision of RCTV van de TV weert met zijn nieuwe wet. Wat krijgen we dan allemaal voor onzin te horen!!

Het is een clip, de originele uitzending zoals deze is gedaan over het verslag van M. Phelps van TVes Omroep van Chavez, tijdens zijn gouden race voor de 8ste gouden medaille en een bewerkte versie van dezelfde clip.

De race duurt al niet lang maar het commentaar is maar 15 seconden lang en hoor de stupiditeit van de verslaggever.
M. Phelps wordt verward met M Spitz. En Phelps zwom in München (1972) al 7 gouden Olympische Medailles. In die tijd was M.Phelps -13 jaar oud. Waarschijnlijk speelde zijn moeder nog met poppen.
De tweede grote blunder is dat het gebeurde in het Hitlers Duitsland. Hier zit hij dus ook een aantal jaren naast. In 1945 was de tweede wereld oorlog afgelopen en Hitler was dus al 27 jaar dood!! De Hitler spelen waren zelfs in 1936. En dat maakt dan 72 jaar verschil met nu.

Hahahaha Maar M Phelps deed het maar eventjes!!!

De originele versie.


En de bewerkte versie.


Groet
Alpha

Chavez het cement is voor het bouwen van huizen, of is het een alternatieve inkomsten bron

Met dit artikel ga ik niet bewijzen dat Chavez alternatieve geldbronnen gaat aanboren. Maar met de corruptie in dit land weet je niet wat er te wachten of te gebeuren staat. Wel is het voor mij duidelijk dat Venezuela een gooi gaat doen als grootste cocaïne leverancier van deze wereld. Of dat Bolivia met stip gaat stijgen.

Eerst even wat gegevens.

Evo Morales, president van Bolivia is een cocaboer geweest en heeft veel binding met de boeren. Hij heeft het ook legaal gemaakt om coca-bladeren te telen. Dus het gaat heel erg voor de hand leggen dat die bladeren ook afzet moeten hebben. Er wordt wel veel afgezet in het eigen land, maar waarom kopen als het overal groeit. Logischerwijs krijg je dus een overschot aan blaadjes.

We kunnen ook lezen in alle kranten over de hele wereld dat de uitvoer van drugs vanuit Venezuela met ruim 300% is toegenomen. Tegenwoordig is het zo dat als er drugs worden onderschept dat het via Venezuela is gegaan. De meeste drugs komen via buurlanden hier in Venezuela terecht en vanuit hier vindt het dan zijn weg in de wereld. Regelmatig staat er ook in krant dat er wat politie ambtenaren of militairen zijn opgepakt, omdat ze hulp verleende met het transport van dit witte goedje. Maar het is maar een druppel op de gloeiende plaat wat er wordt onderschept. Er zijn cijfers dat er maar zo'n 20% wordt onderschept van wat er vervaardigd en vervoerd wordt.

De FARC ligt helemaal op zijn reet en deze waren de grootste leveranciers van drugs uit Colombia. En Chavez horen we de laatste tijd helemaal niets meer zeggen over de FARC. Vermoedelijk omdat dit hem toch in een lastig pakket bracht.

Het brengt me ook even naar Generaal Carvajal, de man die de FARC connecties in het geheim onderhield en ook drugstransporten toe liet van de FARC tegen een flinke vergoeding.
Het artikel over Carvajal.


De olie-inkomsten lopen harder terug dan iedereen kon vermoeden. Chavez zou wel eens binnenkort een probleem kunnen krijgen met zijn ongebreidelde uitgaven patroon en zijn verwoestende werking in de economie.
Had daar al over geschreven op 14 augustus jongstleden.


Cemex en Chavez!!
De haast om Cemex te in te lijven verbaasde eigenlijk iedereen. Ok, hij gebruikt zijn verhaaltje om huizen te bouwen en dat daar haast mee gemaakt moet worden. Heel apart als je tien jaar niets doet en nu plannen hebt om ineens wel te gaan bouwen. Maar Cemex stond al op de nominatie en het was een kwestie van onderhandelen. Dus alles was een overdreven en schaamteloze aktie.
Of toch niet!!! Is er haast bij om geldbronnen aan te boren, zoals het vervaardigen van cocaïne?

Wat vermoedelijk niet iedereen weet is dat een hoofdbestanddeel van cocaïne bestaat uit Cement!!!
Kort gezegd zonder cement geen cocaïne!!

Conclusie:
1. Bolivia met een overproductie Coca-bladeren.
2. Teruglopende winsten uit de olie voor Chavez.
3. De gewenste uitgaven van Chavez voor zijn "revolutie".
4. De FARC die uit elkaar ligt en minder transporten kan voorbereiden en de jacht van Colombia op deze narco-terroristen.
5. Colombia die er alles aan doet om de teelt van coca bladeren en laboratoriums te vernietigen.
6. En een generaal die tijd over heeft en alles weet over hoe de drugs wereld in elkaar zit.

Even wat artikelen over drugs en over "hoe maak ik cocaïne" aangevuld met clips.

Engels:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/1117067.stm
http://www.armada.mil.co/index.php?idcategoria=358107

Spaans:
http://apuntesperuanos.com/2006/11/como-se-hace-la-cocaina/
http://www.noticias.info/Archivo/2005/200506/20050611/20050611_73729.shtm
http://www.hoy.com.ec/NoticiaNue.asp?row_id=214604

Clips
Coca fabriekjes in Bolivia


Hoe wordt de Cocaïne nu eigenlijk gemaakt?


En nog een clip over hoe ze het maken.


De conclusie is voor jullie!!


Groet
Alpha

dinsdag 19 augustus 2008

En nog een nieuwe wet (telecommunicatie) schending artikel 337 van de grondwet

Volgens het nieuws van vandaag ligt er een nieuwe wet bij het Nationaal Assemblee te wachten voor goedkeuring. Het is een wet die gaat over het uitzenden van televisie, radio, de toegang tot telefoon, internet en zelfs sms-jes.
Het is een aanvullende wet die nog niet bij de 26 nieuwe wetjes zat die Chavez er illegaal doorheen geperst heeft. Het is een wet die de complete macht geeft op alles wat met radio, TV, internet geeft.
Het hoeft geen betoog dat dit wederom een wijziging is die compleet indruist tegen de vrijheid. Zowel de rechten om iemand iets te sturen, te vertellen of informatie krijgen via TV.
De wet geeft Chavez het recht om voordat de TV met een uitzending begint, deze al monddood te maken. En hij kan dit zwijgen van een kanaal gewoon opleggen tot nader order.
Ook het internet kan hij verbieden voor media en anderssoortige verspreiding van info.
De toegang voor particulieren voor het internet ondergaat hetzelfde lot. In feite kan Chavez het hele land lam leggen en alleen zijn VTV zal 24 uur te zien zijn op de TV.
Wie denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen dat deze wet goedgekeurd wordt heeft het finaal mis.
Het NA is 98% rood dus het zal met succes geaccepteerd worden.

Artikel 337 van de grondwet zegt dat iedere inwoner recht heeft op informatie. Het is dus duidelijk dat Chavez opnieuw lak heeft aan de wet. De dictator doet gewoon wat hij wil en het wordt toch wel beangstigend dat de man niet te stoppen is.

Gisteren al een bericht dat hij boeken van Agatha Christie verbied, nu dit, zijn onhoudbare dwang om macht uit te oefenen en uit te breiden zou toch alarmerend moeten zijn voor de Venezolaan. Maar in plaats te ageren tegen dictatoriale beslissingen staan ze te juichen met een overname van Cemex om middernacht. Tjonge dat was toch diep triest om dat te zien, gewoon beschamend.

Al met al gaan we momenteel met een rotvaart richting regime Cuba.
Een gedachte die bij me opkomt is, je zal maar een internetcafé hebben en alleen maar kunnen inloggen bij regeringssite's!!
CANTV komt dan met twee abbonnementen uit. Eentje voor het binnenland en eentje voor het buitenland, met landen zoals Cuba, China, N.Korea, Zimbabwe, Iran, deze wordt dan werelddekkendinternet genoemd.

Wat zal de volgende stap zijn van deze makako. Hij is momenteel iedere dag in het nieuws met absurde beslissingen. Gaat hij toch Polar aan pakken een andere bank nationaliseren, of komt de omstreden "veiligheidswet" erdoor (decreto Ley) of sluit hij Globovision met de nieuwe wet, of krijgen we de wet dat we allemaal ineens in het leger zitten en soldaat zijn van deze revolutie, of een wetje over klederdracht dat het zondag rode hempjes dag wordt.
Momenteel kan je echt alles verwachten!

groet
Alpha

De onteigening van Cemex

Wat een kleinzielige vertoning was dit om 24.00 uur Venezolaanse tijd. Werkelijk geen woorden voor.
We weten dat Chavez heeft aangekondigd om Cemex op maandag te nationaliseren.
Nu is het niet ongewoon geworden dat nationaliseren hier, maar deze keer werd het nogal opgeblazen door Chavez en zijn kornuit Ramirez. Goedschiks of kwaadschiks zouden ze Cemex overnemen. Desnoods met de GN.
Dit is natuurlijk voor de gehoorgestoorde rode aanhang een feestje.
Het vuurtje werd nog iets hoger opgestookt door Ramirez. Dit rampzalige figuur zei om 12 uur 's nacht nemen we de complexen van Cemex met kracht over.
Hierop kwam er direct een menigte in beweging van rode shirtjes die zich verzamelde bij de poort van Cemex.

Clip waarin Ramirez zegt dat om 2400 uur het complex wordt ingenomen.En de clip waar de chavista's zich aan het verzamelen zijn.


En dan de clip waarop het dus middernacht is geworden.
Er word een hele show van gemaakt. Er wordt afgeteld tot op de seconde, als ik het goed heb beginnen ze met een minuut en dan naar 0 toe. Het was net Houston met het lanceren van een raket.
Bij het verstrijken van de laatste seconde een gejuich, het volkslied word afgespeeld en de vlaggetjes worden flink heen en weer geschud.
De handjes van de figuren op het podium gaan omhoog en er wordt geklapt. Of de derde wereldoorlog gewonnen was, met veel bloed, zweet en tranen.
Ramirez neemt ook nog even het woord en bevestigd dat alles nu onder controle is.
Hoe ziek moet je wel niet wezen. Er wordt nu echt niet 1 zakje meer cement geproduceerd voor het land. Het ergste valt te vrezen voor de productie.
Het zal je bedrijf maar zijn, in dit geval van Mexicanen of je hebt aandelen in dat bedrijf (ook Venezolanen en wetende dat je geen cent krijgt) en je ziet dit achterlijke zooitje je bedrijf overnemen.

De laatste clip


Groet
Alpha

maandag 18 augustus 2008

R. Chacin, "Veiligheid is niet meer de prioriteit"

De minister van justitie R. Chacin heeft de kolder nu werkelijk te pakken. Hij komt met een verklaring dat de onveiligheid nu controleerbaar is en hoeft geen prominente plaats meer te hebben als agenda punt. Hij zegt dat er nu drie andere items belangrijker zijn geworden en de veiligheid op nummer 4 of vijf staat.
Letterlijk vertaald, "De veiligheid gaat verder dan de politie. Het is gekoppeld aan sociaal-economische problemen, politieke uitsluiting van de diensten. Protest van de veiligheid in het land bezetten de laatste plaatsen. Wij leven in de buurten, laten deze wijken, het opknappen. Een van de eerste problemen is geen zekerheid, de veiligheid is in de vierde, de vijfde plaats, "zei hij. En een verhoogde bezetting van de politie op de straat kan dit aan.

Er was nog een aardige opmerking van deze totaal ongeschikte minister.
Het is de schuld van de media dat er zo'n hype was over de criminaliteit. Maar als je vraagt aan de burger of deze in de afgelopen weken slachtoffer is geweest, dan zal 80% zeggen dat hij niet het slachtoffer is geweest van criminaliteit.

Nou Pinokkio, laten we dat eens lichtjes analyseren!! Buiten het feit dat er inderdaad andere enorme grote problemen zijn in het land, maar daar hebben jullie ook hard aan meegewerkt om het zover te laten komen. Dit kunnen jullie dus ook niet oplossen, omdat er steevast dezelfde fouten gemaakt worden.

Hij zegt 80% in de afgelopen weken is niet het slachtoffer geweest!! Ik heb een ruim hart en ik maak van die weken een volle maand. Dus verdubbel even "zijn" periode van 80%.
Hoeveel mensen wonen er in Venezuela 27 a 28 miljoen. Nou...deze rekensom zal ik hem niet aandoen.
Maar wel deze.... volgens de cijfers van het CNE zijn er in Venezuela zo'n 16 miljoen boven de 18 jaar (stemgerechtigden). Laten we daar eens 20% van nemen die dan wel last hebben gehad van de criminaliteit. We vergeten even het kleine kind wat op straat loopt en beroofd word van zijn fietsje. Of zoals van mijn dochter 11 jaar waarvan het mobieltje gestolen is. Of van haar neefje de tennisrackets.
We krijgen dan 3.200.000 inwoners die de laatste maand dus wel last hebben gehad, volgens U, van de criminaliteit. Ach het zijn er maar 103.000 per dag.Het is niet veel als je het heeel snel uitspreekt, LET WEL Boven de 18 jaar!!
Het lijkt er dus op dat de inzet die Chacin gepleegd heeft met het beveiligen van de bus-routes desastreus is geweest. Voor de controles, met de cijfers die Chacin nu indirect geeft was het stukken veiliger.
Of is hij in zijn mortuarium langs geweest en heeft hij daar aan de stapel overleden personen in de hoek gevraagd of ze de laatste weken problemen hebben gehad met de criminaliteit.

De cijfers die afkomstig zijn van zijn eigen politie zeggen andere dingen. En dat is dat de misdaad nog steeds stijgt.
Het is gewoon de mensen inlichten met met kromme cijfers en uitlatingen die geen hout snijden.
Moet zeggen dat het lekker klinkt dat 80% de afgelopen weken niets gemerkt hebben van criminaliteit. Maar het is net zo krom als mijn rekensommetje en gebaseerd op lucht.
De criminaliteit neemt alleen maar toe en Caracas staat al op 130 moorden per 100.000 inwoners. Dit zijn officiële cijfers die onlangs zijn vrijgekomen. Landelijk is het aantal al opgelopen tot 69 moorden op de 100.000.
Chacin kan het niet oplossen en ik moet ook zeggen dat het niet alleen Chacin zijn schuld is. Deze hele regering treft de blaam en voorop Chavez met zijn uitspraken en ophitserige gedoe.
Chacin is wel de aangewezen persoon om het op te knappen en de criminaliteit een halt toe te roepen. Maar met een president die soldaat is en geen enkele diploma heeft gehaald en uitsluitend kijkt naar personen die voor hem door het vuur willen gaan, dan kom je niet uit op de meest intelligentste figuren. Ze volgen alleen hersenloos de orders op.
Zo ook Chacin, de man zou in de normale wereld nog niet geschikt zijn om wasknijpers te maken.
Wie kan je daar dus aansprakelijk voor stellen, juist degene die hem aanstelt.
Het zal wat worden met de verkiezingen van deze rode PSUVERS in november, er zitten wat komieken bij die gouverneur willen worden. Niet lachen dit is dodelijke ernst en ook zangers. Een soort piñata zinger maar dan eentje die nog nooit 1 hit heeft gehad.

Het land gaat dus werkelijk meppend en zingend ten onder en voor de valse noot is er Chavez.

groet
Alpha

Ps. Agatha Christie wordt verboden hier!! De schrijfster van politie thrillers zoals Miss Marple en Hércules Poirot. De huis detectives die wel een moord konden oplossen.
Of klik hier, want ik weet niet of de vorige link lang blijft.

zondag 17 augustus 2008

Russische Basis in Venezuela "Breaking news" + update

Helaas kan ik de krant vanuit hier momenteel niet openen op internet.
Zodra dit kan zal hier een update komen en vermoedelijk aangevuld met andere artikelen uit kranten. Dit zal ongetwijfeld wereld nieuws worden.
Dit is serieus nieuws en ik neem aan dat een krant als "El Nuevo Pais" niet voor schut wil.
Vooralsnog nu van mij geen commentaar maar alleen de voorpagina van El Pais zoals hij vandaag in de winkel ligt. Morgen wellicht meer.
UPDATE:

De krant wijst naar een artikel in de Pravda uit Rusland die alles nog eens herhaalt wat Chavez gezegd heeft bij zijn bezoek aan Rusland.
Chavez heeft toen aangeboden om hier een raketbasis van de Russen onderdak te geven.
De Russen hebben dit voorstel "nog" in beraad.
Maar het klopt wel dat de kop zegt dat er een basis komt van de Russen maar alles is nog in onderhandeling.
Ook vond ik een artikel in de Pravda dat de realiteit daar is dat Cuba installaties krijgt!!
Dus even naar de de internet krant van Granma.cu de krant van Cuba.
Helemaal niets, alleen een artikel dat de media liegt over de installatie van een raketbasis van de Russen in venezuela. Nu is dat gewoon in die krant en bij alle ultra communisten, alles ontkennen is het ingrediënt van hun bestaan.
Wel is het zo dat er een Russische vloot binnenkort Venezuela aandoet. Wellicht horen we dan meer.

Maar het is duidelijk dat zowel Venezuela en Cuba niet ongenegen zijn om de Russen toegang te verlenen.
En het vreemde is wel dat het opnieuw wordt opgerakeld in de Russische kranten. Wel erg veel rook zonder vuur!!
Bij ontwikkelingen of nieuws over dit onderwerp kom ik uiteraard terug.Groet
Alpha

Chavez, morgen laatste dag Cemex, dan is het van mij

Chavez had vandaag wel weer wat aparte dingen te vertellen met zijn alo presidente. Ik heb er een nieuw woord bijgeleerd, al kostte me het 5 minuten puzzelen met wat hij nu weer bedacht had.
Het woord is "pitiyanquis" zal straks vertellen wat hij er mee bedoelt!!

Het meest opzienbarende wat hij met zijn "one man" show te vertellen had was voor mij de nationalisatie van CEMEX. We wisten dat hij dit cement bedrijf wilde overnemen. Maar wetten en regels zijn Chavez vreemd en hij moet scoren om de kiezer over te halen voor de kiesronde in november. Met Cemex worden ook nog twee andere cement fabrieken genationaliseerd, namelijk
Lafarge en Holderbank.
Denk wel dat de meeste weten dat Cemex een beursgenoteerd bedrijf is. Dit houdt dus in dat er aandelen van zijn. Nu is het natuurlijk zo, dat ook een beursgenoteerd bedrijf genationaliseerd kan worden, maar....... volgens de wet moet er voor de aandelen een prijs worden gegeven. De mensen kunnen dan hun aandeel verkopen of houden, bij het houden van het aandeel bestaat de kans dat het niets meer waard is.
Chavez heeft maling aan deze wet en morgen wordt alles genationaliseerd. Dit houdt tevens in dat de aandelen niets meer waard zijn. Een notie-blaadje is meer waard, want daar kan nog op geschreven worden. Gewoon noppes, nada, nul comma nul is het aandeel waard geworden.
Het zal Chavez veel geld schelen om dit nu ineens te doen. En het bewijst wederom dat de man niet te vertrouwen is en alle wetten overtreed.
De reden is duidelijk waarom hij dit doet, scoren bij het publiek. Chavez zegt dat hij het cement nodig heeft voor het bouwen van huizen!! Net of er morgen drie miljoen huizen gebouwd kunnen worden. De man heeft ruim tien jaar de tijd gehad om te bouwen en heeft vrijwel niets neergezet in die tijd. Weet zeker dat deze nieuwe stunt aanslaat bij de mensen. Maar weet ook zeker dat er niets gebeurd. Waar zijn de petrocasa woningen? (
Gracias a la Planta, que inauguro el Presidente Chávez, en julio del 2006, se han realizado hasta los momentos 1.465 casas, de las cuales 1.145 petrocasas son para las comunidades del estado Carabobo, 112 se despacharon a Cuba, 108 a Perú y 100 a República Dominicana. Está planta está diseñada para producir 15 mil casas al año, alrededor de unas 50 casas diarias, se aspira producir un total de 8 mil viviendas hasta el final de año. Para el 2009 se aspiran realizar 15 mil viviendas al año", informó el presidente de Pequiven.) Dus vanaf 2006 zijn er al 1.465 plastic huisjes neergezet!! En vanaf 2009 worden er jaarlijks 15000 gemaakt? Volgens een alo presidente!! En natuurlijk worden er wat huizen weggegeven.
Als er al huizen zijn gebouwd dan gaat de regering voor. Maakt niet uit of je al jaren op de wachtlijst staat en de woning al is toegewezen aan je.
Zo zijn er tal van malversaties aan te tonen dat er twee soorten Venezolanen zijn.
Een voorbeeld is M. Silva die een woning kreeg aangeboden door de regering in Caracas.
Ik zou zeggen geef de man een petrocasa enne was het niet zo dat je in de staat Carabobo moet wonen om gouverneur te worden van die staat, of geld dit ook alleen maar voor de oppositie!!
Ach wat zeggen wetten voor rode dictators.

FF denken, nu cement, drie miljoen woningen, eh... de begroting is toch al gatenkaas.
Zou dit een oplossing zijn, als ze in de weg zitten rollen we ze gewoon opzij. Of we steken ze in de berg. Drie miljoen van die dingen fabriceren moet lukken denk ik zo.

***"pitiyanquis"
Jawel we zijn het niet vergeten. Chavez is een meester in het Engels, hij bedoelt te zeggen met
"pitiyanquis" Pitty Yankees oftewel jammer Yankees.
Clip het gaat over de frustratie van geen medailles op de OS, maar morgen wellicht een bronzen plak met boksen. En hijo de piedra zegt hij, hij bedoelt hijo de puta.

***
"pitiyanquis"
Het is spijtig dat mijn woord scrabble niet juist was. Was dus iets te vroeg om "Eureka" te roepen. Kreeg de uitleg over het woord opgestuurd en het heeft de achtergrond van Puerto Rico en een franse achtergrond. Piti is geleend uit het Frans van petit (klein) en yanquis blijft Yankees. en de betekenis is dat als je uitgemaakt woord voor pitiyanquis dan houdt het in dat je een yankee liefhebber bent. Het is geïntroduceerd door Chavez in November 2007. (Het was voor mij echt de eerste keer dat ik dit zo hoorde)

De complete uitleg in het Spaans heb ik bij de comments gezet. Voor degene die er meer van willen weten.groet
Alpha

Nog drie hotels in handen van de staat

Er wordt toch al haast gemaakt met de nieuwe wet van het toerisme. Deze zat in het pakket van 26 nieuwe wetjes die door Chavez op 31 juli er nog even illegaal doorgedrukt werden met een decreet.

Onder de woorden van het oppeppen van de toeristische industrie om een betere service en kwaliteit te geven, gaan binnenkort wat hotels over in handen van de staat.
De nieuwe "staats" hotels zouden staan in Falcon, Monagas and Anzoategui. Er wordt nog met geen woord gerept over de namen van de hotels.
Dit is bekend gemaakt door de minister van toerisme, Cristina Olga Azuaje.

Ze kon ook bevestigen dat het Hilton hotel op Isla Margarita spoedig hersteld gaat worden. Ook maakte ze bekend dat er onderhandelt wordt met verschillende prive ondernemers voor meer overnames.

Nu dit bekend geworden is zullen uiteraard meerdere prive ondernemers wachten met verbeteringen en investeringen van hun hotel. En dat lijkt me niet meer dan normaal, je weet namelijk niet wat het volgende "doel" is van deze regering. En stel nu eens voor dat je alles lekker aan het opknappen bent geweest en dat mens komt voorbij!!! Het is ook niet te zeggen of het alleen bij hotels blijft, volgens de nieuwe wet kan er veel genationaliseerd worden.

Ook kan ik me niet indenken dat een regering een toeristisch hotel beter kan runnen dan een echte ondernemer.
Een simpel voorbeeld is de kabelbaan in Caracas. Compleet vernieuwd en gemoderniseerd door prive investeringen en na de renovatie overgenomen door de regering.
Met de woorden het moet goedkoper en aantrekkelijker worden. Het is momenteel een puinhoop aan het worden. Er moet onderhoud gepleegd worden anders staat de kabelbaan binnenkort stil en eenmaal boven gekomen is er geen levendigheid meer te bekennen. Er lopen allerlei rode figuurtjes rond die niets doen. De commercie wat altijd leuk is als je bijv. een mooi kaart kan kopen of iets lekkers kan eten is er vrijwel niet meer. Het is gewoon een dode bende geworden boven op de berg. (eigen ervaring) Zelfs een kop koffie bestellen is een ramp. Er staan wel wat tentjes, maar de meeste zijn gesloten. Er zit geen dwang achter om te presteren want de regering betaalt toch wel je salaris.
Trek dit gegeven even door in de hotels of neem het grootste voorbeeld de PDVSA even in gedachte. In tien jaar is de productie alleen maar teruggelopen met de helft meer aan personeel.
Van 3.2 mil vaten per dag naar 2.3 mil. vaten per dag. Of neem de economie die alleen maar terugloopt aan productie en hier is geen dure olie!!
Overnames door de regering heeft als gevolg dat presteren niet noodzakelijk is, initiatieven voor verbeteringen zullen niet komen, onderhoud zal slechter worden en uiteindelijk niet meer gedaan worden. Het begint met 1 kamer en die wordt dan simpel weg niet verhuurd.
Een goede prive ondernemer ziet onderhoud niet als verlies, maar als het behoud van inkomsten. Natuurlijk kunnen we nog meerdere dingen opnoemen, zoals het zwembad, het eten, hygiene enz.. enz..

En dan wil ik het nog niet eens hebben over de schrikbarende corruptie. Nu komen er al berichten in de krant dat de politie de toeristen beroven in de hotels.
Wat zal het worden als er rode poppetjes als management ingezet worden om de hotels te runnen.

Soms heb ik het gevoel dat als Chavez iets aanraakt, aanwijst of bij naam noemt, dat het niet meer te redden is. Het gaat dan vroeg of later helemaal verkeerd. Voorbeelden zat, Huizenbouw, Wegenbouw, Elektriciteit, CANTV met problemen, Gezondheidsdiensten met oplopende cijfers van epidemieën, Criminaliteit met exploderend hoge cijfers, voedselproblemen, oplopende inflatie etc.. etc.. allemaal beloftes die hij in 1998 had gedaan om te verbeteren, maar tot nu toe alleen maar beloftes zijn gebleven en de situatie is alleen maar erger geworden. Zelfs zijn laatste nationalisatie Sidor heeft al aan moeten kloppen voor geld, ze redden het anders niet.

Je kan zelfs de vloek om Chavez als vriend te hebben uitbreiden naar bevriende naties en groeperingen. Soms lijkt Chavez meer op een CIA agent dan dat hij zelf wil.
Voorbeeld Argentinie, Chavez verkoopt obligaties van Argentinie op de markt tegen elke prijs.
Gevolg Argentinie verliest miljarden dollars en brengt zodoende C. Kirchner in een super lastig parket. Of neem de 800.000 dollar ook wel de Maletagate genoemd.
Laten we de FARC eens noemen. Deze terreurorganisatie kon zo'n 47 jaar lang zijn gang gaan. Geen regering kreeg vat op de FARC. Totdat Chavez zijn liefde uitsprak voor de FARC een jaar geleden. De FARC kon langskomen en kreeg hulp van Chavez er moest een ambassade komen voor de FARC in Caracas. De FARC ligt nu bijna op zijn reet. Door dit gegeven komen met de computer documenten allerlei gegevens boven tafel die nadelig zijn voor veel landen. Vrijwel allemaal vriendjes van Chavez.
Dreigingen van een Coup in Bolivia zijn nog steeds niet over. Morales is het vriendje van Chavez, Nicaragua met Ortega de weerstand tegen deze pedo verkrachter wordt steeds groter. Afgelopen weekend werd Correa, Ecuador belaagd door de oppositie. Allemaal vriendjes van Chavez.
In het Pentagon lachen ze zich helemaal krom om clown Chavez, hij doet meer dan wat ze zelf kunnen doen.
Denk ook dat de OPEC niet echt blij is met Chavez en zijn geblaat dat de olieprijs wel eens zou kunnen oplopen tot 200, 300, 400 dollar een vat. De wereld is ineens wakker geworden en gaat driftig opzoek naar alternatieven. De olie zit vrijwel in een vrije val naar beneden.
Obama heeft als 1 van zijn pijlen ingezet om in tien jaar geheel onafhankelijk zijn van de olie.
Denk ook niet dat de CIA met deze gegevens snel zal ingrijpen in Venezuela.

Het is alleen jammer dat Venezuela zucht en kreunt onder dit regime en dat het alleen maar slechter gaat.

Update:

Kom er net achter dat de teleférico van Merida, de hoogste in de wereld, en gelijktijdig overgenomen met de teleférico van Caracas, momenteel buiten werking is. Er word niet verteld waarom. Alleen een verontschuldiging aan de toerist dat er geen service is om de trip te maken.
Hoe zou dit nu komen!!!

klik op plaatje voor vergroting en kijk naar de datum deze is echt van vandaag!!groet
Alpha

Blogarchief