Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 4 augustus 2008

Banco de Venezuela

Was wel iets nieuwsgierig of de Santander groep vandaag op de beurs de enorme klap van vrijdag had goedgemaakt.
Kan nu niet direct zeggen dat het goedgekomen is. Maar van een totale neergang kan ik momenteel ook niet spreken. Heb wel eens andere dingen zien gebeuren op de beurs.
Het goede nieuws is natuurlijk dat Chavez er voor wilt betalen en we zullen zien of dat nog invloed heeft op de marktwaarde van de Santander groep.

De Basic chart laat zien aan de linker kant dat na de opening het aandeel nog iets verder gezakt is en daarna vrij stabiel bleef. De ergste klap was dus vermoedelijk al uitgedeeld.


Ja en nu hoe verder met de Bank van Venezuela. Er is toch wel onrust onder de bevolking.
Zelfs chavista's halen nu geld van deze bank! Op zich ook niet verwonderlijk als chavista's al hun tweede en derde huis op een andere naam hebben gezet, omdat ze bang zijn dat dit in een later stadium wel eens niet meer van hun zou kunnen zijn. Ga me niet vragen waarom ze dan nog op Chavez stemmen. Heb ook geprobeerd om daar achter te komen, maar dan komt er een logica die al na twee zinnen niet meer te volgen is. Misschien houden ze wel van een "krampachtig verhaal"!!!

Als ik zo de pers zie en ik vat de verhalen een beetje samen over wat er gezegd wordt over de nationalisatie van de Bank, dan is er maar 1 conclusie. De bank gaat het op den duur niet redden.
Dit is voor mij geen verassing, als we nu gewoon kijken hoe Chavez alles naar de knoppen helpt.
De PDVSA presteert minder dan in 1998 en heeft de dubbele bezetting aan werknemers.
De CANTV (telefonie) kampt steeds meer met ontevreden klanten en kan niet meer garanderen dat er op bepaalde plekken verbinding is.
De energie bedrijven zoals elektriciteit kampen met onwaarschijnlijke problemen. Elke dag dat we elektriciteit hebben is een mirakel. Heb na aanleiding van mijn vorige artikel wat mail gekregen en wat blijkt het is zo'n beetje in het hele land zo erg.
De gezondheidszorg, de corruptie alles is met deze administratie van deze regering een onoverzichtelijke warboel geworden en alle service is zo'n beetje verdwenen. Je kan nergens meer staat op maken dat wat ze beloven ook gedaan wordt.
Er komt ook nog bij kijken dat de banken die onder regeringstoezicht staan nu niet echt populair zijn. Er zijn al zo'n 10 banken van de regering die zich maar niet kunnen losweken uit de onderste regionen. Het is werkelijk te hopen dat ze met deze bank , veel industriële transacties, de corruptie weg kunnen houden. Anders krijgt deze economie, die al bijna stilstaat, nog meer druk te verwerken. Ik voorzie dat Banco de Venezuela een teruglopend aantal klanten zal krijgen. De tijd zal het uitmaken of ze de corruptie weg kunnen houden.
In ieder geval zal ik geen nieuwe klant worden van deze bank. En de resultaten met alle nationalisaties zijn zo dat er geen vertrouwen is. En dan heb ik het nog niet over de plannen die Chavez een tijdje geleden bekendmaakte over spaartegoeden en overschrijvingen om die te controleren.

Ik heb even een foto van internet geplukt en deze een klein beetje bewerkt.
Denk aan het internationale karakter van de bank en dat het de grootste industriele bank is van Venezuela.
Ik zie het dus zo!!!

Klik voor vergroting en daarna CTRL en muiswieltje voor nog groter.groet
Alpha

Blogarchief