Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 1 augustus 2008

Bank de Santander hard onderuit op de beurs

Hoe harder Chavez juicht, hoe meer geld het kost.

De nieuwe visie van Chavez om Banco de Venezuela over te nemen van Grupo Santander met een nationalisatie kost Spanje niet alleen een bank, maar ook flink wat geld.

De schrik op de beurs genoteerde Grupo Santander zit er aardig in.

We hebben een moment opname van een grafisch staatje van de beurs. Het eerste bericht gaf direct een geweldige knauw.
En ééntje die ik wat later gemaakt heb op de dag. We zien een heel klein herstel ook omdat Chavez gezegd heeft dat hij het wil kopen. Maar veel herstel zien we niet en het zit zich duidelijk te laag te bewegen in regionen waar het niet thuishoort.

De beurs is nu gesloten en maandag gaat deze weer open. Of er dan handel is op deze beursgenoteerde bank is afwachten. De handel kan ook stilgelegd worden voor een bepaalde tijd.

Het is zweten voor mensen die belegd hebben in deze bank. En wat zullen ze vloeken op Chavez.

In mijn omgeving wordt er ook niet echt geweldig gejuicht met deze overname. Degene die ik spreek en een rekening hebben bij Banco de Venezuela en geen één uitgezonderd, gaat zijn geld van deze bank halen.
Als dit de tendens gaat worden, dan wordt het druk op maandagmorgen bij de bank.
Zeker als je dit landelijk gaat bekijken. Een doemscenario zit er niet in. Het meeste zal worden overgemaakt met transacties. En de bank zit aardig in de slappe was.

Chavez voelt dit gedeeltelijk al aan en heeft vandaag heel snel verklaard dat het geld wat op de bank staat veilig is voor nu en in de toekomst.
Dat is natuurlijk wel voor wat "zijn" woorden waard zijn.

Het lijkt er meer op dat wat Chavez aanraakt, gewoon klaar is voor vernietiging.

Al met al door zijn buitensporig gedrag zal dit niet te gunste komen om de aankomende verkiezingen te winnen.
Nog geen maand geleden verklaarde hij dat hij klaar was met nationaliseren en dat als hij iets wilde nationaliseren dit allang gedaan zou hebben. Dit was tijdens een speech om investeerders te krijgen voor Venezuela. Denk dat als er investeerders waren, ze nu wel even achter op hun hoofd krabben en nog een keer nadenken voor ze in een Venezolaans avontuur stappen, waarvan ze niet weten hoe dit gaat eindigen.


Groet
Alpha

Blogarchief