Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 22 augustus 2008

Bolivia zit met een binnenlandse economische oorlogsvoering

Het gaat gelukkig niet echt lekker met de ultra linkse presidenten in Zuid Amerika. Er komt meer en meer weerstand tegen het socialisme die zij voor ogen hebben. Konden we eerder al lezen dat Correa in Ecuador belaagd werd en halsoverkop vertrok, nadat ze hem met stenen hadden bekogeld. In Bolivia gaat het al niet veel beter.
In navolging van Chavez in 2004 en Morales 2008 heeft ook Correa een referendum gepland om te kijken of hij nog wel gewenst is. Het zijn domme reform's die gehouden worden. Af treden zullen ze toch niet doen en er veranderd weinig. Gewoon tijd en geld verspilling zijn deze dingen in mijn ogen.
Het zal er ook wel op uitdraaien dan er een overwinning in zit voor hem. Denk toch wel dat ze goed gekeken hebben hoe Chavez dit gedaan heeft in 2004.

Als we even een paar weken terugkijken dan zien we dat Evo Morales zijn populariteits "reform" gewonnen heeft. Morales haalde zelfs een grotere overwinning vergeleken met zijn verkiezingswinst in 2006, toen was het maar met de hakken over de sloot.

Een lachende en duidelijk opgeluchte Morales na het behalen van de overwinning zei dat hij gaat proberen om eenheid te krijgen in zijn land.

We gaan nog iets verder terug in de tijd. vlak voordat Morales zijn reform had, waren er al spanningen in de rijke regionen van Bolivia. En er werden verkiezingen uitgeschreven om meer autonomie te verkrijgen. Deze werden glansrijk gewonnen door, Beni, Pando, Tarija, en Santa Cruz in de staat Bolivia. En ook Chuquisaca is een afvallige regio voor Morales.
morales uiteraard heeft de verkiezingen als onwettig verklaard.
De winst van het populariteits referendum van Morales, heeft de hakken van de tegenstanders dieper in de grond gedrukt. Zie mijn eerdere artikel op 11 augustus.

Momenteel staat er nu iedere dag wel in de kranten dat er flinke ongeregeld heden zijn in Bolivia.
Niet zomaar ongeregeld heden als een demonstratie. Maar zelfs de politie wordt van de pleinen geveegd in Santa Cruz


En er worden straat blokkades gemaakt, als algeheel protest tegen Morales en in drie regiones werd er niet gewerkt.

Gisteren in de krant de vijf afvallige staten leveren geen vlees meer aan Morales. Of morales moet 166 miljoen dollar terugbetalen aan belasting wat is opgelegd en betaalt is eind 2007.
Bolivia heeft dus momenteel te maken met een economische oorlogvoering van staten tegen de regering.
De regio's Beni, Pando and Santa Cruz, hebben er nog een andere strategie tegen aan gegooid, ze sturen ook geen voedsel meer.
Al met al een een aardig probleem voor Morales, een echte president zou zoiets proberen op te lossen. De regering Morales lost het ook op, maar dan wel op een vrij aparte manier.
Gustavo Torrico een congreslid, zegt doodleuk als ze niet willen leveren laat ze dan lekker blij zijn met hun vlees, we wensen ze een prettige droom met hun koeien. En als we niets kunnen kopen van hun, dan kopen we het wel van Argentinie, Uruguay en Peru.

Ik vraag me af waar deze wijsneus vandaan komt. Bolivia heeft een chronisch gebrek en dat is een tekort aan geld. Roep eens heel hard daar Chavez en PDVSA en alles stort in.
Wegen, kazernes, helikopters, ziekenhuizen, huizen etc.. etc.. wordt als gift gegeven door Chavez aan Morales. Bolivia kan beter gezien worden als een buiten-provincie. Dus als er een wijsneus gaat roepen dan kopen we dit gewoon, dan houdt het in dat de Venezolaan dit gaat betalen.


Groet
Alpha

Blogarchief