Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 20 augustus 2008

Chavez het cement is voor het bouwen van huizen, of is het een alternatieve inkomsten bron

Met dit artikel ga ik niet bewijzen dat Chavez alternatieve geldbronnen gaat aanboren. Maar met de corruptie in dit land weet je niet wat er te wachten of te gebeuren staat. Wel is het voor mij duidelijk dat Venezuela een gooi gaat doen als grootste cocaïne leverancier van deze wereld. Of dat Bolivia met stip gaat stijgen.

Eerst even wat gegevens.

Evo Morales, president van Bolivia is een cocaboer geweest en heeft veel binding met de boeren. Hij heeft het ook legaal gemaakt om coca-bladeren te telen. Dus het gaat heel erg voor de hand leggen dat die bladeren ook afzet moeten hebben. Er wordt wel veel afgezet in het eigen land, maar waarom kopen als het overal groeit. Logischerwijs krijg je dus een overschot aan blaadjes.

We kunnen ook lezen in alle kranten over de hele wereld dat de uitvoer van drugs vanuit Venezuela met ruim 300% is toegenomen. Tegenwoordig is het zo dat als er drugs worden onderschept dat het via Venezuela is gegaan. De meeste drugs komen via buurlanden hier in Venezuela terecht en vanuit hier vindt het dan zijn weg in de wereld. Regelmatig staat er ook in krant dat er wat politie ambtenaren of militairen zijn opgepakt, omdat ze hulp verleende met het transport van dit witte goedje. Maar het is maar een druppel op de gloeiende plaat wat er wordt onderschept. Er zijn cijfers dat er maar zo'n 20% wordt onderschept van wat er vervaardigd en vervoerd wordt.

De FARC ligt helemaal op zijn reet en deze waren de grootste leveranciers van drugs uit Colombia. En Chavez horen we de laatste tijd helemaal niets meer zeggen over de FARC. Vermoedelijk omdat dit hem toch in een lastig pakket bracht.

Het brengt me ook even naar Generaal Carvajal, de man die de FARC connecties in het geheim onderhield en ook drugstransporten toe liet van de FARC tegen een flinke vergoeding.
Het artikel over Carvajal.


De olie-inkomsten lopen harder terug dan iedereen kon vermoeden. Chavez zou wel eens binnenkort een probleem kunnen krijgen met zijn ongebreidelde uitgaven patroon en zijn verwoestende werking in de economie.
Had daar al over geschreven op 14 augustus jongstleden.


Cemex en Chavez!!
De haast om Cemex te in te lijven verbaasde eigenlijk iedereen. Ok, hij gebruikt zijn verhaaltje om huizen te bouwen en dat daar haast mee gemaakt moet worden. Heel apart als je tien jaar niets doet en nu plannen hebt om ineens wel te gaan bouwen. Maar Cemex stond al op de nominatie en het was een kwestie van onderhandelen. Dus alles was een overdreven en schaamteloze aktie.
Of toch niet!!! Is er haast bij om geldbronnen aan te boren, zoals het vervaardigen van cocaïne?

Wat vermoedelijk niet iedereen weet is dat een hoofdbestanddeel van cocaïne bestaat uit Cement!!!
Kort gezegd zonder cement geen cocaïne!!

Conclusie:
1. Bolivia met een overproductie Coca-bladeren.
2. Teruglopende winsten uit de olie voor Chavez.
3. De gewenste uitgaven van Chavez voor zijn "revolutie".
4. De FARC die uit elkaar ligt en minder transporten kan voorbereiden en de jacht van Colombia op deze narco-terroristen.
5. Colombia die er alles aan doet om de teelt van coca bladeren en laboratoriums te vernietigen.
6. En een generaal die tijd over heeft en alles weet over hoe de drugs wereld in elkaar zit.

Even wat artikelen over drugs en over "hoe maak ik cocaïne" aangevuld met clips.

Engels:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/1117067.stm
http://www.armada.mil.co/index.php?idcategoria=358107

Spaans:
http://apuntesperuanos.com/2006/11/como-se-hace-la-cocaina/
http://www.noticias.info/Archivo/2005/200506/20050611/20050611_73729.shtm
http://www.hoy.com.ec/NoticiaNue.asp?row_id=214604

Clips
Coca fabriekjes in Bolivia


Hoe wordt de Cocaïne nu eigenlijk gemaakt?


En nog een clip over hoe ze het maken.


De conclusie is voor jullie!!


Groet
Alpha

Blogarchief