Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 17 augustus 2008

Chavez, morgen laatste dag Cemex, dan is het van mij

Chavez had vandaag wel weer wat aparte dingen te vertellen met zijn alo presidente. Ik heb er een nieuw woord bijgeleerd, al kostte me het 5 minuten puzzelen met wat hij nu weer bedacht had.
Het woord is "pitiyanquis" zal straks vertellen wat hij er mee bedoelt!!

Het meest opzienbarende wat hij met zijn "one man" show te vertellen had was voor mij de nationalisatie van CEMEX. We wisten dat hij dit cement bedrijf wilde overnemen. Maar wetten en regels zijn Chavez vreemd en hij moet scoren om de kiezer over te halen voor de kiesronde in november. Met Cemex worden ook nog twee andere cement fabrieken genationaliseerd, namelijk
Lafarge en Holderbank.
Denk wel dat de meeste weten dat Cemex een beursgenoteerd bedrijf is. Dit houdt dus in dat er aandelen van zijn. Nu is het natuurlijk zo, dat ook een beursgenoteerd bedrijf genationaliseerd kan worden, maar....... volgens de wet moet er voor de aandelen een prijs worden gegeven. De mensen kunnen dan hun aandeel verkopen of houden, bij het houden van het aandeel bestaat de kans dat het niets meer waard is.
Chavez heeft maling aan deze wet en morgen wordt alles genationaliseerd. Dit houdt tevens in dat de aandelen niets meer waard zijn. Een notie-blaadje is meer waard, want daar kan nog op geschreven worden. Gewoon noppes, nada, nul comma nul is het aandeel waard geworden.
Het zal Chavez veel geld schelen om dit nu ineens te doen. En het bewijst wederom dat de man niet te vertrouwen is en alle wetten overtreed.
De reden is duidelijk waarom hij dit doet, scoren bij het publiek. Chavez zegt dat hij het cement nodig heeft voor het bouwen van huizen!! Net of er morgen drie miljoen huizen gebouwd kunnen worden. De man heeft ruim tien jaar de tijd gehad om te bouwen en heeft vrijwel niets neergezet in die tijd. Weet zeker dat deze nieuwe stunt aanslaat bij de mensen. Maar weet ook zeker dat er niets gebeurd. Waar zijn de petrocasa woningen? (
Gracias a la Planta, que inauguro el Presidente Chávez, en julio del 2006, se han realizado hasta los momentos 1.465 casas, de las cuales 1.145 petrocasas son para las comunidades del estado Carabobo, 112 se despacharon a Cuba, 108 a Perú y 100 a República Dominicana. Está planta está diseñada para producir 15 mil casas al año, alrededor de unas 50 casas diarias, se aspira producir un total de 8 mil viviendas hasta el final de año. Para el 2009 se aspiran realizar 15 mil viviendas al año", informó el presidente de Pequiven.) Dus vanaf 2006 zijn er al 1.465 plastic huisjes neergezet!! En vanaf 2009 worden er jaarlijks 15000 gemaakt? Volgens een alo presidente!! En natuurlijk worden er wat huizen weggegeven.
Als er al huizen zijn gebouwd dan gaat de regering voor. Maakt niet uit of je al jaren op de wachtlijst staat en de woning al is toegewezen aan je.
Zo zijn er tal van malversaties aan te tonen dat er twee soorten Venezolanen zijn.
Een voorbeeld is M. Silva die een woning kreeg aangeboden door de regering in Caracas.
Ik zou zeggen geef de man een petrocasa enne was het niet zo dat je in de staat Carabobo moet wonen om gouverneur te worden van die staat, of geld dit ook alleen maar voor de oppositie!!
Ach wat zeggen wetten voor rode dictators.

FF denken, nu cement, drie miljoen woningen, eh... de begroting is toch al gatenkaas.
Zou dit een oplossing zijn, als ze in de weg zitten rollen we ze gewoon opzij. Of we steken ze in de berg. Drie miljoen van die dingen fabriceren moet lukken denk ik zo.

***"pitiyanquis"
Jawel we zijn het niet vergeten. Chavez is een meester in het Engels, hij bedoelt te zeggen met
"pitiyanquis" Pitty Yankees oftewel jammer Yankees.
Clip het gaat over de frustratie van geen medailles op de OS, maar morgen wellicht een bronzen plak met boksen. En hijo de piedra zegt hij, hij bedoelt hijo de puta.

***
"pitiyanquis"
Het is spijtig dat mijn woord scrabble niet juist was. Was dus iets te vroeg om "Eureka" te roepen. Kreeg de uitleg over het woord opgestuurd en het heeft de achtergrond van Puerto Rico en een franse achtergrond. Piti is geleend uit het Frans van petit (klein) en yanquis blijft Yankees. en de betekenis is dat als je uitgemaakt woord voor pitiyanquis dan houdt het in dat je een yankee liefhebber bent. Het is geïntroduceerd door Chavez in November 2007. (Het was voor mij echt de eerste keer dat ik dit zo hoorde)

De complete uitleg in het Spaans heb ik bij de comments gezet. Voor degene die er meer van willen weten.groet
Alpha

Blogarchief