Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 6 augustus 2008

Clips van Venezuela die niet zo snel gezien worden

Vandaag een artikel die iets anders is dan anders.
Had vandaag een clip dag en dacht het is misschien wel aardig om wat clips te laten zien met wat er zo gebeurd in Venezuela.
De clips zijn niet allemaal "oud" maar hebben de weg nog niet gevonden naar Nederland.
De meeste clips zijn vanaf april geplaatst.
Kan alleen maar zeggen.

"Only in Venezuela"

De politie, heb al eens door laten schemeren dat dit nu niet echt je beste kameraden zijn.
Twee clips. De een in een op het oog een rustige straat in april van dit jaar in Caracas.
En clip twee de McDonalds in Caracas "Rosal" een gebeurtenis in 29 mei 2007.

Een bewakingscamera bij een restaurant. Je ziet twee "dames" een tafeltje uitzoeken. Let op de stoel van de vrouw die met de rug naar de dames zit. Als de twee weer opstaan neemt de "dame" de handtas mee die over de leuning van de vrouw hangt.Hoe maak je korte metten met iemand die een gewapende roof pleegt.
De menigte wordt "loco"!!! Dus gooi je hem naar beneden. Hij beweegt nog eventjes.


Een strandfeestje kan ook naar eindigen. Zo als deze op Isla Margarita, El Yaque. Twee clips van vorig jaar tijdens "pasen"!! De eerste laat zien dat ze met pistool en al naar het strand gaan. Enne...hij gebruikt hem ook. Er staat dan bij het begin van de clip "No Ley Seca". Maar vorig jaar was er wel degelijk een Ley Seca. Ley Seca vaardigt Chavez zo nu en dan uit om dat er te veel gedronken wordt en dan verbiedt hij de verkoop.De andere clip vanuit een andere hoek door een ander gefilmd en de leegloop van het strand gaat aardig vlot.


Nu we het over het strand hebben, in Choroni is het ook leuk vertoeven. Alleen de weg door de bergen kan wel eens lang zijn. Deze busschauffeur doet het "rapido". Een soort achtbaan effect krijg je dan.Het verkeer is altijd een chaos hier. Regels zijn er niet en deze verkeersregelaar voert ook een nieuwe regel. Een soort vogeltjesdans om snel te laten doorrijden en als je het niet snapt dan legt hij het heel snel kort uit. Of is het een epileptische aanval.Tja het verkeer..... door de chaos kan er wel eens een ongelukje gebeuren. Nu zien we veel van deze clips, maar het opruimen van de wrakken zien we niet vaak.
Zoals deze auto geborgen wordt door een takelwagen lijkt me ook niet de manier. Het zou wel een oplossing zijn voor veel rijdende wrakken. Deze kunnen dan echt gelijk naar de schroothoop.


Chavez blijft maar geld weggeven en huizen worden niet gebouwd. En als het dan regent dan houden ze hun hart vast in de barrios en dat hun huisje niet wegspoelt.
Zoals dit moedertje die bezoek kreeg van een TV station. Het huisje valt als een kaartenhuis in elkaar.


Had laatst een artikel over de belabberde staat van het elektriciteitscentrale in Moron.
Afgelopen april de 24ste ontplofte de elektriciteitscentrale in Maracay.
Ach ja 164 wetten veranderen om de economie op te trekken en je krijgt deze dingen!!
Twee clips en wat wordt het donker daar.


Groet
Alpha

Blogarchief