Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 31 augustus 2008

De Maletagate, de grootste roverij in Venezuela na de kolonisatie van de Spanjaarden.

Eerst iets in het Spaans;

Para los venezolanos y para todos aquellos hispano hablantes que leen mi página web, quisiera en especial agradecerles su atención a el articulo que se encuentra al lado izquierdo, debajo de donde aparece la hora de Caracas y Amsterdam, el cual habla sobre el caso de Antonini Wilson, "maletagate".
Ustedes podrán darse cuenta de que realmente estamos hablando no de 800.000 mil dollares sino cientos de millones de dolares robados durante esta revolución.
Miguel hizo una página donde él describe con bastante presición lo que ha estado sucediendo con este caso y actualmente ha realizado actualizaciones constantes relacionadas con el mismo, lo último sobre el caso de el Juicio que se está realizando en Miami. De esta manera podrán estar muy bien informados tanto de los inicios de este caso como de su desrrollo a lo largo de todo este tiempo.

Ingewijde weten wat ik met de titel Maletagate bedoel.
Het gaat over een bedrag dat werd gesmokkeld vanuit Venezuela naar Argentinië. Het geld was bedoeld voor de Kirchners in Argentinië. Bij een douanecontrole werd er 800.000 dollar aangetroffen bij het gezelschap die met een privévliegtuig van de PDVSA aankwam in Argentinië.
Er werd een schuldige gevonden in de naam van Guido Alejandro Antonini Wilson. Deze zakenman werd opgepakt, vrijgelaten en later in Miami opnieuw gearresteerd en met huisarrest geplaatst. Antonini kreeg zelfs 1 miljoen aangeboden om zijn mond te houden (geld van de PDVSA). Er werd een groot onderzoek ingezet door de Amerikanen en ook de pers in Venezuela, van de recherche hier in Venezuela helemaal niets, en de Argentijnen deden een onderzoek. Antonini werd in verband gebracht met hooggeplaatste regeringsleiders in Venezuela en dus ook met president H. Chavez. Er kwamen nieuwe namen bij en direct groeide het geldbedrag ook.
Het gaat allang niet meer om 800.000 dollar, maar om weerzinwekkende grote bedragen.
Het laatste nieuws wat ik hierover hoorde gaat over meer dan honderden miljoenen dollars.
We kunnen dan ook direct zeggen dat H. Chavez zijn best doet om de Spanjaarden te overtreffen in het bestelen van dit land. En dat terwijl deze man iedere keer Bolivar aanhaalt als verlosser van de Spaanse overheersing en de roof van deze Spanjaarden. Je zou dus ook kunnen zeggen waar haalt hij de moed vandaan om de naam Bolivar nog op zijn tong te nemen.

Momenteel is er een rechtszaak in Miami die deze maletacase behandelt. Het gaat om de volgende mannen, Carlos Kauffmann en Franklin Duran zijn voorlopig de eerste die voor de bijl gaan. De corruptie zal het daglicht zien en wat zij beide achterover gedrukt hebben en wat ze voor deze regering (Venezuela) en andere regeringen hebben geregeld.

Note:
Om iedereen geheel op de hoogte te houden van deze maletagate heb ik een speciale link gemaakt die verwijst naar het Blog van Miguel. Deze blogger maakte al jaren geleden artikelen wat nu de maletagate blijkt te zijn. Als er dus 1 op de hoogte is van deze malversaties is hij het wel. De link staat aan de rechterkant van dit blog en onder de tijdsweergave van Caracas en Amsterdam.
Ik heb hem gevraagd of hij een sectie kon maken met de artikelen die hij geschreven heeft over de maletagate in het Engels. Tot mijn grote vreugde gaat hij dit doen en is er al mee begonnen.
Zelfs een sectie van de Spaanse artikelen die hij geschreven heeft over deze zaak is al gemaakt door hem.
Waarom een speciale aandacht voor deze zaak?? Heeft iemand wel eens iets gelezen over deze zaak in Nederland? Word tijd dat ze daar eens "wakker" worden.

Miguel blijft deze rechtszaak volgen en gaat het tweetalig in het Engels en in het Spaans artikelen schrijven en de linken worden dus steeds geüpdatet.
Dit is ook goed nieuws voor de Venezolanen die tot mijn verassing, schrijf voornamelijk in het Nederlands, in grote aantallen (vele honderden lezers per maand) mijn blog lezen en dan voornamelijk uit en rondom de grote steden van, Caracas, Valencia, Maracaibo en Barquisimeto, en 1 hele vaste lezer uit de Amazone, deze moet ik toch wel even noemen, anders stopt hij/zij er misschien mee.

Groet
Alpha

Blogarchief