Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 3 augustus 2008

De niet populaire cijfers over epidemieën in Venezuela

Las vandaag een stukje dat de chavista's voor 55% achter hun zonnegod Chavez staan. En ze waren tevreden over de gezondheidszorg. Althans dat was een rood stukje in de krant.
Negatief waren ze ook over de toenemende criminaliteit en de werkloosheid.

Het kan er bij mij niet in dat je tevreden kan zijn over deze gezondheidszorg. Maar er wordt een hoop verzwegen door dit regime. En ondanks dat Chavez zegt dat het analfabetisme is opgelost hier, (pure leugen) zie ik het overgrote gedeelte van de bevolking geen tijdschriften lezen of de krant met de toenemende epidemieën hier in dit land. De meeste mensen staan in de rij bij de Mercal, de bank, in de file, ziekenhuis of ze proberen niet het slachtoffer te worden van de criminaliteit. De overgebleven vrij tijd wordt dan niet gebruikt om info te verschaffen. Maar begrijpelijkerwijs besteed aan leukere dingen met de familie.

Het is hier hetzelfde als in Cuba, epidemieën bestaan niet!! En de ziekenhuizen zijn perfect in Cuba.
Kijk naar deze clip hoe Fidel de dengue bestrijd in Cuba. Maar je leest er nooit iets over. De reden is dat dit verboden is. De gezondheidstaat Cuba moet gezond overkomen.


Hier in Venezuela is het exact hetzelfde, ze komen een keertje voorbij schuiven met een auto, of je kan ze in je huis laten om alles te vergassen. Zoals ik dit een keer heb laten doen.
Dan houdt het op!! Ze denken dat met 1 of 2 keer "gassen" al het leed verdwenen is.
In de periode dat ik nu in Venezuela zit ben ik ontelbare keren gestoken door de Dengue mug.
Op zich kan het geen kwaad als je gestoken wordt. Mits de mug geen dengue heeft. De mug brengt alleen de ziekte, ook wel knokkelkoorts genoemd, over als deze dit bij zich heeft. Het probleem is alleen, je kan de CV van de dengue mug niet eerst inzien. Ik doe er wel van alles aan om niet gestoken te worden overdag en 's avonds, maar dat lukt niet altijd. Het probleem is dat er overal waar je loopt en staat, het vuil op de straat rondslingert en illegale stortplaatsen hebt. De ideale omstandigheden voor een broedplaats van de mug. En nu met het regenseizoen is het echt bar met de muggen.

Dit is niet alleen de oorzaak van de toenemende epidemieën, ignorantie, corruptie en het kompleet falen in alle aspecten van de gezondheidszorg geeft grote ongerustheid bij degene die wel kunnen lezen.
En het is niet allen Dengue, Venezuela zucht onder meerdere epidemieën. Maar waar staat dat in de kranten? Waar staat dat we een Dengue, Bof, Waterpokken, Gele koorts, Mazelen en de Duitse mazelen epidemie hebben. Zelfs longontsteking komt verhoogd voor bij de kinderen en is doodsoorzaak nummer 5.

Negen jaar geleden waren al deze ziektes onder controle en/of uitgeroeid. Chavez laat alles terug keren de armoede en de ziektes die daarbij horen.

Alleen al in de laatste week van juli waren er 6 duizend gevallen van Bof!! Voor dit jaar alleen al 164.733 gevallen van Bof. Dat is toch wel alarmerend denk ik dan maar zo. Het aantal ligt 4 keer hoger dan in heel Zuid-Amerika. En 55 keer hoger dan wat gebruikelijk is voor Venezuela vergeleken met een tijdje geleden voor Chavez aan de macht kwam. Overigens is 40 procent van de gevallen kinderen.
Er worden in Zulia een paar duizend nieuwe gevallen van bof gemeld per WEEK.
Het aantal gevallen waterpokken is gestegen tot 82,990, vorig jaar 49,550 gevallen. Dat is bijna een verdubbeling.

Dengue, vorig jaar met de epidemie waren er meer dan 83.000 gevallen bekend.
De periode vorig jaar januari tot juli gaf een aantal van 26.738. Momenteel zijn er 28.640 gevallen van dengue. Maar we zitten momenteel in het regenseizoen dus het zal snel gaan met de aantallen.

Het is voor mij dus een raadsel hoe de mensen tevreden kunnen zijn over de gezondheidszorg.
Dit gestoorde regime is alleen populistisch en maakt de mensen dus doof en blind voor de realiteit.


Groet
Alpha

Blogarchief