Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 19 augustus 2008

De onteigening van Cemex

Wat een kleinzielige vertoning was dit om 24.00 uur Venezolaanse tijd. Werkelijk geen woorden voor.
We weten dat Chavez heeft aangekondigd om Cemex op maandag te nationaliseren.
Nu is het niet ongewoon geworden dat nationaliseren hier, maar deze keer werd het nogal opgeblazen door Chavez en zijn kornuit Ramirez. Goedschiks of kwaadschiks zouden ze Cemex overnemen. Desnoods met de GN.
Dit is natuurlijk voor de gehoorgestoorde rode aanhang een feestje.
Het vuurtje werd nog iets hoger opgestookt door Ramirez. Dit rampzalige figuur zei om 12 uur 's nacht nemen we de complexen van Cemex met kracht over.
Hierop kwam er direct een menigte in beweging van rode shirtjes die zich verzamelde bij de poort van Cemex.

Clip waarin Ramirez zegt dat om 2400 uur het complex wordt ingenomen.En de clip waar de chavista's zich aan het verzamelen zijn.


En dan de clip waarop het dus middernacht is geworden.
Er word een hele show van gemaakt. Er wordt afgeteld tot op de seconde, als ik het goed heb beginnen ze met een minuut en dan naar 0 toe. Het was net Houston met het lanceren van een raket.
Bij het verstrijken van de laatste seconde een gejuich, het volkslied word afgespeeld en de vlaggetjes worden flink heen en weer geschud.
De handjes van de figuren op het podium gaan omhoog en er wordt geklapt. Of de derde wereldoorlog gewonnen was, met veel bloed, zweet en tranen.
Ramirez neemt ook nog even het woord en bevestigd dat alles nu onder controle is.
Hoe ziek moet je wel niet wezen. Er wordt nu echt niet 1 zakje meer cement geproduceerd voor het land. Het ergste valt te vrezen voor de productie.
Het zal je bedrijf maar zijn, in dit geval van Mexicanen of je hebt aandelen in dat bedrijf (ook Venezolanen en wetende dat je geen cent krijgt) en je ziet dit achterlijke zooitje je bedrijf overnemen.

De laatste clip


Groet
Alpha

Blogarchief