Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 7 augustus 2008

De "Toon" is gezet.

We kunnen wel zeggen dat de toon tegen Chavez is gezet de afgelopen dagen. In de demonstraties en speeches blijkt dat ze eindelijk eens werkelijk uitvallen tegen Chavez. Het verschil met vorig jaar, de demonstraties tegen de constitutionele veranderingen van Chavez is, dat er nu meer verbaal geweld tegen Chavez is.

Als we de woorden zien van Leopoldo lopez dat hij Chavez een angsthaas vind omdat hij zich verschuilt achter de TSJ. Dit gaat over de beslissingen van de 26 nieuwe wetten. Chavez verstopt zich door te zeggen dat het NA alles heeft goedgekeurd en dat alles ruim besproken is. Het lijkt er inderdaad op dat Chavez niet zijn eigen voorstellen durft te verdedigen. Dus bang voor zijn eigen volk. En bang dat hij populariteit verliest bij de november verkiezingen. Wat moet hij zeggen, ja ik heb wat jullie niet goedvonden op 2 december 2007 er nu maar doorgedouwd!!
Leopoldo kan niet meedoen voor de race om het burgermeesterschap van Caracas, maar verklaard dat hij als burger waarschijnlijk meer ziet en de vrijheid heeft om zich tegen dit regime te verzetten. Er komt overigens een onderzoek van de "Mercosur Human rights" of Leopoldo terecht geen kandidaat mag zijn. Ik schaar zijn uitsluiting bij, bij de angst van Chavez. Leopoldo is immens populair en zit zelfs bij de race om de beste burgemeester te worden van de wereld hij zit bij de laatste 11 uitverkorenen.
Zoals Leopoldo de demonstratie leidde en dan zijn speech en hoe hij de pers te woord staat. De uitstraling van de man is enorm. Het gaat misschien te ver om hem de nieuwe J.F.Kennedy te noemen van Zuid-Amerika. Maar het lijkt erop dat de man nu echt opstaat.
Een clip van de demonstratie, zie hoeveel mensen hem steunen. En de angst van Chavez om hem doorgang te verlenen door middel van blokkades.Yon Goiecoechea had ook een flinke toon bij de demonstraties. Het zei; "dat als Chavez een brandend en gewelddadig Caracas wil hebben dat het dan maar moet gebeuren". Hij zei ook dat de bevolking het meer dan zat is en dat de stem van de straat de doorslag gaat geven.
En dat de bevolking het niet meer pikt dat er allerlei wetten op slinkse wijze erdoor gedrukt worden waardoor de democratie om zeep geholpen wordt. Hij zei ook dat het geduld van de Venezolaan op is en dat Chavez deze heeft verbruikt.
Wat me ook opviel zijn deze woorden van Yon; "Het is nu of nooit om te vechten voor de democratie, het is de laatste kans"!!!
En in feite zei Leopoldo dit ook, alleen in andere bewoordingen.

Al met al lijkt het meer op een herhaling van het referendum van vorig jaar dan de verkiezingen voor nu on die van gouverneurs en burgemeesters. Maar met één groot verschil!! Vorig jaar ging het niet om Chavez, maar echt om de constitutionele veranderingen. De aanval op Chavez lijkt nu echt geopend.

Er is nog meer nieuws, heb het net al snel genoemd dat Mercosur Human Rights komt en niet alleen voor Leopoldo. Er word een algeheel onderzoek gedaan naar alle beslissingen van dit regime die indruisen tegen de rechten van de mens.
Chavez krijgt dus niet alleen te maken met de oppositie, maar ook met Mercosur.
Voor Leopoldo zal dit onderzoek te laat komen. De uitkomst voor hem zal zijn dat het een onjuiste beslissing is. Maar het zal wel helpen om Chavez te zien in een ander daglicht.

Studenten hebben ook nog wat paarden stront meegenomen om kracht te zetten hoe ze denken over de TSJ. Voor foto's en artikel hier.

Nog wat andere berichten.
www.noticias24.com/actualidad
www.noticias24.com/actualidad
www.noticias24.com/actualidad

Groet
Alpha

Blogarchief