Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 19 augustus 2008

En nog een nieuwe wet (telecommunicatie) schending artikel 337 van de grondwet

Volgens het nieuws van vandaag ligt er een nieuwe wet bij het Nationaal Assemblee te wachten voor goedkeuring. Het is een wet die gaat over het uitzenden van televisie, radio, de toegang tot telefoon, internet en zelfs sms-jes.
Het is een aanvullende wet die nog niet bij de 26 nieuwe wetjes zat die Chavez er illegaal doorheen geperst heeft. Het is een wet die de complete macht geeft op alles wat met radio, TV, internet geeft.
Het hoeft geen betoog dat dit wederom een wijziging is die compleet indruist tegen de vrijheid. Zowel de rechten om iemand iets te sturen, te vertellen of informatie krijgen via TV.
De wet geeft Chavez het recht om voordat de TV met een uitzending begint, deze al monddood te maken. En hij kan dit zwijgen van een kanaal gewoon opleggen tot nader order.
Ook het internet kan hij verbieden voor media en anderssoortige verspreiding van info.
De toegang voor particulieren voor het internet ondergaat hetzelfde lot. In feite kan Chavez het hele land lam leggen en alleen zijn VTV zal 24 uur te zien zijn op de TV.
Wie denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen dat deze wet goedgekeurd wordt heeft het finaal mis.
Het NA is 98% rood dus het zal met succes geaccepteerd worden.

Artikel 337 van de grondwet zegt dat iedere inwoner recht heeft op informatie. Het is dus duidelijk dat Chavez opnieuw lak heeft aan de wet. De dictator doet gewoon wat hij wil en het wordt toch wel beangstigend dat de man niet te stoppen is.

Gisteren al een bericht dat hij boeken van Agatha Christie verbied, nu dit, zijn onhoudbare dwang om macht uit te oefenen en uit te breiden zou toch alarmerend moeten zijn voor de Venezolaan. Maar in plaats te ageren tegen dictatoriale beslissingen staan ze te juichen met een overname van Cemex om middernacht. Tjonge dat was toch diep triest om dat te zien, gewoon beschamend.

Al met al gaan we momenteel met een rotvaart richting regime Cuba.
Een gedachte die bij me opkomt is, je zal maar een internetcafé hebben en alleen maar kunnen inloggen bij regeringssite's!!
CANTV komt dan met twee abbonnementen uit. Eentje voor het binnenland en eentje voor het buitenland, met landen zoals Cuba, China, N.Korea, Zimbabwe, Iran, deze wordt dan werelddekkendinternet genoemd.

Wat zal de volgende stap zijn van deze makako. Hij is momenteel iedere dag in het nieuws met absurde beslissingen. Gaat hij toch Polar aan pakken een andere bank nationaliseren, of komt de omstreden "veiligheidswet" erdoor (decreto Ley) of sluit hij Globovision met de nieuwe wet, of krijgen we de wet dat we allemaal ineens in het leger zitten en soldaat zijn van deze revolutie, of een wetje over klederdracht dat het zondag rode hempjes dag wordt.
Momenteel kan je echt alles verwachten!

groet
Alpha

Blogarchief