Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 25 augustus 2008

H. Chavez in de voetsporen van Marcos Pérez Jiménez

Ik had er eigenlijk op gehoopt dat ik nooit dit artikel zou hoeven te schrijven. Het betekend dat Venezuela in een dictatoriale regime verzeild is geraakt. En het gekke is dat we al vanaf 1 augustus 2008 te maken hebben met deze situatie.

Op 31 juli van dit jaar werd er plotseling kenbaar gemaakt dat er 26 nieuwe wetten aangenomen zijn. Geen mens wist hier iets vanaf, dus er kon weinig over gezegd worden. Op 1 augustus heeft Chavez zich beloont met een onderscheiding de vierde zon op zijn schouder, met decreet 6.239. Wij kennen de sterren en hier zijn het zonnen. Chavez deed exact hetzelfde als Castro en het zijn ook de enigste twee die een vierde zon hebben in zuid-Amerika.
Dit maakte hem chief in commant en hiermee de hoogste in rang. Met deze promotie schakelde Chavez zichzelf weer actief in dienst van het leger.
Venezuela heeft nu dus een president die een actieve staat van dienst heeft in het leger.

In de 26 wetten die hij er doorjaagde kwamen eerst prive rechten, eigendommen, mensen rechten ter sprake. Weet niet of het goed doordrong bij de experts van onderzoekers die alles tegen het licht hield over wat er nu veranderde. Maar het enige geluid wat te horen was dat het leger, de FAN, nu naar Chavez moest luisteren als hoogste commandant.
Dit was allemaal vrij snel bekend.

Chavez heeft zelfs een super ster gedragen als vervanging van de 4 zonnen.


Er was 1 blogger en die moet ik toch wel een pluim geven, die schreef dat Chavez nu president voor het leven was. Tja dat was moeilijk te geloven, maar met de omschrijving van de wetten die hij gaf, was er moeilijk onderuit te komen.

Ik heb rondgevraagd en een goede vriendin van mij heeft het laten uitzoeken in Caracas. Wilde het nu dus echt zeker weten en of het niet van korte duur zou zijn. Want door de wetten zijn we in een soort van staat van extra alertheid gekomen, waardoor Chavez momenteel alleenheerser is, geholpen met zijn bevordering.
Kreeg vandaag bericht dat alles gewoon waar is. Chavez heeft zich door de nieuwe wetten bevorderd tot president voor het leven. De wetten worden nu op allerlei fronten aangevallen en het komt voor bij het hogere gerechtshof.

(Artikel 6) zegt, gezien de rang commander in chief en de hoogste hiërarchie heeft, heeft hij nu dus controle over alles en niet alleen over het leger.
(Ik ga niet alle wetten vertalen maar de belangrijkste zin heb ik eruit gelicht.)

Artikel 64 zegt dat een rang voor het leven is, of het moet door de militaire raad worden afgenomen.

Het wordt nog erger als mensen denken dat er dus een stemronde komt voor een nieuwe president. Deze nieuw gekozen president zal dan staan onder Chavez. Chavez is hoger in rang dan de nieuw gekozen president. Denk dat hij het kunststukje heeft afgekeken van Rusland (Poetin). In feite stem je dus voor een vice president. Een pop die moet doen met wat Chavez zegt.

Daarnaast wordt in artikel 23 van het decreet gezegd, het geeft de Commander in Chief, de bevoegdheid tot het vaststellen van "globale strategische regio's van de verdediging" dat zal beschikken over een eigen staat en hoofd Joint Chiefs, met inachtneming van de order van de commandant, met brede functies van strategische aard , Planning, het beheer en de controle op het vlak van de verdediging van de natie.

Er blijft dus helemaal niets over om deze machtsgreep van Chavez tegen te houden. Het hoge Gerechtshof krijgt de taak om de wetten af te keuren of goed te keuren.
Ik vrees het ergste, omdat het in handen is van rojo rojito's.

Chavez heeft zonder dat echt de bevolking het nu weet zijn wens in vervulling gebracht, president voor het leven!!!
Het is dus de opvolger van Perez Jiminez. Venezuela heeft wederom een militair als president en als dictator.

Voor de belanstellende in de 26 nieuwe wetten, hier kan alles gedownload worden.


groet
Alpha

Blogarchief