Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 11 augustus 2008

Isla Margarita het vakantie paradijs

Het lijkt wel een terugkerend artikel te zijn over Isla Margarita. Het "veilige" vakantie-paradijs!!

We hebben de onnozele actie van onze minister van justitie Chacin om wat bus-routes te beveiligen in Caracas.
En wat ik al voorspelt had de criminele pakken nu andere routes als hun werkobject aan.
Veertien overvallen op openbare vervoer in Vargas.
Ook kunnen de criminelen niet overal in Caracas aan de slag, omdat deze door andere bendes worden gecontroleerd. Hierdoor moeten ze hun "professie" verplaatsen naar plekken waar geld zit. Een eenvoudige oplossing is dus Isla Margarita. Appartementen genoeg om te huren en vandaar slaan ze hun slag. De stijgende criminaliteit op Isla is echt alarmerend. En ik vrees dat als het zo doorgaat er toch een ander advies komt om dit eiland als toeristisch oord aan te prijzen.
De gewelddadigheden zullen als deze regering niets blijft doen blijven stijgen en hierdoor zullen ze zichzelf uit de markt prijzen als toeristisch vakantieoord. Nogmaals het is niet mijn bedoeling om Isla af te schilderen als afschrikwekkend. Ik hoop alleen dat het aandacht krijgt en dat ze in zullen zien dat er iets moet gebeuren om het weer veilig te maken op Isla. Voorlopig kan ik alleen maar de mensen waarschuwen om ontzettend goed op te letten als zij Isla Margarita als vakantie bestemming hebben uitgekozen.

Er zijn wat afschuwelijke moorden gepleegd het afgelopen weekend en hierdoor heeft nu wederom een buitenlander het leven gelaten. Het gaat om een Canadees die vermoord is in Playa El Agua in zijn kamer die hij gehuurd had in een posada.
Overbodig om uit te leggen dat je zo je vakantie na 14 dagen wilt afsluiten.
Fotos: Albert Mata
Ayer fue localizado el cadáver de turista canadiense EUGENE KOPHMANN en la habitación que alquiló hacía quince días en la Posada “El Pozo” en el sector con el mismo nombre en Antolín del Campo.
El ciudadano procedente de Quebec se encontraba boca abajo y sin vestimenta alguna.
Abundantes rastros de sangre se evidenciaba en el desordenado dormitorio, el cual debía entregar el martes venidero, cuando presuntamente regresaría a su país natal.
Hasta el momento de redactar la información se desconocía la causa de la “extraña” muerte.

Er zijn ook nog wat slachtoffers gevallen onder de Venezolaanse bevolking door enkele schietpartijen. We praten nog steeds over een weekend en geen maand Isla Margarita.
Er was een gevecht tussen twee bendes LOS GUERIS” y “LOS GOAJIROS” op Margarita en hierbij verloren twee mensen hun leven. ANTONIO JOSÉ CARABALLO, 27 jaar en inwoner van de sector El Progreso en DIANA CASTILLO, 22 jaar en wonend in La Asunción.
Ook werd later nog een 18 jarige jongen het ziekenhuis van Porlamar binnengebracht met schotwonden. Onduidelijk of deze het overleeft heeft.

Ook de stelende tak van de criminelen is een ware plaag aan het worden.
Het gaat te ver om alles op te noemen, maar je zal maar een winkel hebben en je komt 's morgens je winkeltje binnen lopen en je ziet dit.

Dit is maar een fragment van wat er dit weekend heeft afgespeeld op het kleine eiland.
Het is alarmerend genoeg en met dit regime in Venezuela, met alleen maar verkeerde en onnozele beslissingen waardoor de criminaliteit zich alleen maar verplaatst en niet minder wordt is het dus heel verstandig om enorm goed uit te kijken als Isla je keuze is geworden voor een "rustige" vakantie. Bron verslag diariocaribazo.net.


groet
Alpha

Blogarchief