Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 22 augustus 2008

Lepra in Venezuela!!

Verschillende keren heb ik er al over geschreven dat de gezondheidsdienst hier in Venezuela gewoon weerzinwekkend slecht is. Al de mooie woorden die Chavez laat horen dat het geweldig gaat en de geweldige cijfers over de missions die hij laat zien, zijn gewoon pure leugens.
We zien hier in de kranten alleen maar stakende en uiterst ontevreden ziekenhuispersoneel de straten opgaan. Ziekenhuizen die dagen onbegaanbaar zijn vanwege een hoosbui, nooit helemaal afgebouwd met een goed begonnen initiatief om te renoveren, maar dan jaren later nog steeds in de renovatie zitten en geen bouwvakker te bekennen, apparatuur wat stuk is, geen noodaggregaten om een operatie te volbrengen of uit te voeren en ga zo maar door.
Cubaanse dokters die geen dokters zijn!! Dit wordt nu naar buiten gebracht door internet krant www.2001com.ve We kunnen gerust aannemen dat het allemaal klopt wat deze krant naar buiten brengt, want ze zijn te raden gegaan bij Dr. Douglas Leon Natera, president van de Venezuelaanse Medischel Federatie (FMV). Deze deed even een boekje open.

De krant spreekt over de grootste zwendel in de barrios "Adentro. de Cubaantjes zijn geen dokters maar medische studenten.
Het inenting programma die niet functioneert en met grote poeha opgezet door Chavez. Alles is een grote mislukking.

Met als de een na grootste klap de regering verdoezelt de epidemische cijfers. Eigenlijk mag het niet meer als een grote verassing aankomen. We raken er al aardig aan gewent dat cijfers niet doorgegeven wordt. De minister van gezondheid, Jezus Mantilla heeft laten weten dat de informatie alarmerend is, maar om deze reden geen excacte cijfers meer wil verstrekken.
Dat is dan lekker een minister van gezondheid die geen cijfers meer wil geven en zijn mond houd. Een epidemie wordt dus verzwegen in deze heilstaat van Chavez.

Maar dan komt er een toespraak van dezelfde minister en dan verklaart hij dat de uitbraken van ziektes op zijn retour zijn!!
Rodriguez Morell dat is de woordvoerder van de minister en die is al 6 jaar niet te bereiken?
Dat noem ik nou een makelijk baantje. Laten we wel wezen een woordvoerder die al +/- 2200 dagen niet te bereiken is!!

Maar nu de grootste vervelendste verrassing van tropisch gezondheidsparadijs Venezuela. Een ziekte die voorzover deze krant kon nagaan nooit voorkwam duikt ineens op.
Venezuela kent nu ook de ziekte "Lepra".
In Zulia, Carabobo en Portuguese, met meer dan 700 ziekte gevallen.
En dat er meer dan 6000 gevallen van tuberculose zijn geregistreerd in 9 jaar.

Voor de dengue, malaria en bof zie de getallen vermeld in de website. Heb er in vorige artikelen al ruim over gesproken en het is gewoon bar hier. De site geeft overigens hogere cijfer dan wat ik vermeld heb en al absurd vond.

Maar dat we nu ook al Lepra hebben in Zuid-Amerika is een hele nare verassing.
Het blijft voor mij een raadsel dat Chavez nog steeds aanhangers heeft. Er gaat werkelijk niets goed in dit land?


groet
Alpha

Blogarchief