Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 17 augustus 2008

Nog drie hotels in handen van de staat

Er wordt toch al haast gemaakt met de nieuwe wet van het toerisme. Deze zat in het pakket van 26 nieuwe wetjes die door Chavez op 31 juli er nog even illegaal doorgedrukt werden met een decreet.

Onder de woorden van het oppeppen van de toeristische industrie om een betere service en kwaliteit te geven, gaan binnenkort wat hotels over in handen van de staat.
De nieuwe "staats" hotels zouden staan in Falcon, Monagas and Anzoategui. Er wordt nog met geen woord gerept over de namen van de hotels.
Dit is bekend gemaakt door de minister van toerisme, Cristina Olga Azuaje.

Ze kon ook bevestigen dat het Hilton hotel op Isla Margarita spoedig hersteld gaat worden. Ook maakte ze bekend dat er onderhandelt wordt met verschillende prive ondernemers voor meer overnames.

Nu dit bekend geworden is zullen uiteraard meerdere prive ondernemers wachten met verbeteringen en investeringen van hun hotel. En dat lijkt me niet meer dan normaal, je weet namelijk niet wat het volgende "doel" is van deze regering. En stel nu eens voor dat je alles lekker aan het opknappen bent geweest en dat mens komt voorbij!!! Het is ook niet te zeggen of het alleen bij hotels blijft, volgens de nieuwe wet kan er veel genationaliseerd worden.

Ook kan ik me niet indenken dat een regering een toeristisch hotel beter kan runnen dan een echte ondernemer.
Een simpel voorbeeld is de kabelbaan in Caracas. Compleet vernieuwd en gemoderniseerd door prive investeringen en na de renovatie overgenomen door de regering.
Met de woorden het moet goedkoper en aantrekkelijker worden. Het is momenteel een puinhoop aan het worden. Er moet onderhoud gepleegd worden anders staat de kabelbaan binnenkort stil en eenmaal boven gekomen is er geen levendigheid meer te bekennen. Er lopen allerlei rode figuurtjes rond die niets doen. De commercie wat altijd leuk is als je bijv. een mooi kaart kan kopen of iets lekkers kan eten is er vrijwel niet meer. Het is gewoon een dode bende geworden boven op de berg. (eigen ervaring) Zelfs een kop koffie bestellen is een ramp. Er staan wel wat tentjes, maar de meeste zijn gesloten. Er zit geen dwang achter om te presteren want de regering betaalt toch wel je salaris.
Trek dit gegeven even door in de hotels of neem het grootste voorbeeld de PDVSA even in gedachte. In tien jaar is de productie alleen maar teruggelopen met de helft meer aan personeel.
Van 3.2 mil vaten per dag naar 2.3 mil. vaten per dag. Of neem de economie die alleen maar terugloopt aan productie en hier is geen dure olie!!
Overnames door de regering heeft als gevolg dat presteren niet noodzakelijk is, initiatieven voor verbeteringen zullen niet komen, onderhoud zal slechter worden en uiteindelijk niet meer gedaan worden. Het begint met 1 kamer en die wordt dan simpel weg niet verhuurd.
Een goede prive ondernemer ziet onderhoud niet als verlies, maar als het behoud van inkomsten. Natuurlijk kunnen we nog meerdere dingen opnoemen, zoals het zwembad, het eten, hygiene enz.. enz..

En dan wil ik het nog niet eens hebben over de schrikbarende corruptie. Nu komen er al berichten in de krant dat de politie de toeristen beroven in de hotels.
Wat zal het worden als er rode poppetjes als management ingezet worden om de hotels te runnen.

Soms heb ik het gevoel dat als Chavez iets aanraakt, aanwijst of bij naam noemt, dat het niet meer te redden is. Het gaat dan vroeg of later helemaal verkeerd. Voorbeelden zat, Huizenbouw, Wegenbouw, Elektriciteit, CANTV met problemen, Gezondheidsdiensten met oplopende cijfers van epidemieën, Criminaliteit met exploderend hoge cijfers, voedselproblemen, oplopende inflatie etc.. etc.. allemaal beloftes die hij in 1998 had gedaan om te verbeteren, maar tot nu toe alleen maar beloftes zijn gebleven en de situatie is alleen maar erger geworden. Zelfs zijn laatste nationalisatie Sidor heeft al aan moeten kloppen voor geld, ze redden het anders niet.

Je kan zelfs de vloek om Chavez als vriend te hebben uitbreiden naar bevriende naties en groeperingen. Soms lijkt Chavez meer op een CIA agent dan dat hij zelf wil.
Voorbeeld Argentinie, Chavez verkoopt obligaties van Argentinie op de markt tegen elke prijs.
Gevolg Argentinie verliest miljarden dollars en brengt zodoende C. Kirchner in een super lastig parket. Of neem de 800.000 dollar ook wel de Maletagate genoemd.
Laten we de FARC eens noemen. Deze terreurorganisatie kon zo'n 47 jaar lang zijn gang gaan. Geen regering kreeg vat op de FARC. Totdat Chavez zijn liefde uitsprak voor de FARC een jaar geleden. De FARC kon langskomen en kreeg hulp van Chavez er moest een ambassade komen voor de FARC in Caracas. De FARC ligt nu bijna op zijn reet. Door dit gegeven komen met de computer documenten allerlei gegevens boven tafel die nadelig zijn voor veel landen. Vrijwel allemaal vriendjes van Chavez.
Dreigingen van een Coup in Bolivia zijn nog steeds niet over. Morales is het vriendje van Chavez, Nicaragua met Ortega de weerstand tegen deze pedo verkrachter wordt steeds groter. Afgelopen weekend werd Correa, Ecuador belaagd door de oppositie. Allemaal vriendjes van Chavez.
In het Pentagon lachen ze zich helemaal krom om clown Chavez, hij doet meer dan wat ze zelf kunnen doen.
Denk ook dat de OPEC niet echt blij is met Chavez en zijn geblaat dat de olieprijs wel eens zou kunnen oplopen tot 200, 300, 400 dollar een vat. De wereld is ineens wakker geworden en gaat driftig opzoek naar alternatieven. De olie zit vrijwel in een vrije val naar beneden.
Obama heeft als 1 van zijn pijlen ingezet om in tien jaar geheel onafhankelijk zijn van de olie.
Denk ook niet dat de CIA met deze gegevens snel zal ingrijpen in Venezuela.

Het is alleen jammer dat Venezuela zucht en kreunt onder dit regime en dat het alleen maar slechter gaat.

Update:

Kom er net achter dat de teleférico van Merida, de hoogste in de wereld, en gelijktijdig overgenomen met de teleférico van Caracas, momenteel buiten werking is. Er word niet verteld waarom. Alleen een verontschuldiging aan de toerist dat er geen service is om de trip te maken.
Hoe zou dit nu komen!!!

klik op plaatje voor vergroting en kijk naar de datum deze is echt van vandaag!!groet
Alpha

Blogarchief