Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 18 augustus 2008

R. Chacin, "Veiligheid is niet meer de prioriteit"

De minister van justitie R. Chacin heeft de kolder nu werkelijk te pakken. Hij komt met een verklaring dat de onveiligheid nu controleerbaar is en hoeft geen prominente plaats meer te hebben als agenda punt. Hij zegt dat er nu drie andere items belangrijker zijn geworden en de veiligheid op nummer 4 of vijf staat.
Letterlijk vertaald, "De veiligheid gaat verder dan de politie. Het is gekoppeld aan sociaal-economische problemen, politieke uitsluiting van de diensten. Protest van de veiligheid in het land bezetten de laatste plaatsen. Wij leven in de buurten, laten deze wijken, het opknappen. Een van de eerste problemen is geen zekerheid, de veiligheid is in de vierde, de vijfde plaats, "zei hij. En een verhoogde bezetting van de politie op de straat kan dit aan.

Er was nog een aardige opmerking van deze totaal ongeschikte minister.
Het is de schuld van de media dat er zo'n hype was over de criminaliteit. Maar als je vraagt aan de burger of deze in de afgelopen weken slachtoffer is geweest, dan zal 80% zeggen dat hij niet het slachtoffer is geweest van criminaliteit.

Nou Pinokkio, laten we dat eens lichtjes analyseren!! Buiten het feit dat er inderdaad andere enorme grote problemen zijn in het land, maar daar hebben jullie ook hard aan meegewerkt om het zover te laten komen. Dit kunnen jullie dus ook niet oplossen, omdat er steevast dezelfde fouten gemaakt worden.

Hij zegt 80% in de afgelopen weken is niet het slachtoffer geweest!! Ik heb een ruim hart en ik maak van die weken een volle maand. Dus verdubbel even "zijn" periode van 80%.
Hoeveel mensen wonen er in Venezuela 27 a 28 miljoen. Nou...deze rekensom zal ik hem niet aandoen.
Maar wel deze.... volgens de cijfers van het CNE zijn er in Venezuela zo'n 16 miljoen boven de 18 jaar (stemgerechtigden). Laten we daar eens 20% van nemen die dan wel last hebben gehad van de criminaliteit. We vergeten even het kleine kind wat op straat loopt en beroofd word van zijn fietsje. Of zoals van mijn dochter 11 jaar waarvan het mobieltje gestolen is. Of van haar neefje de tennisrackets.
We krijgen dan 3.200.000 inwoners die de laatste maand dus wel last hebben gehad, volgens U, van de criminaliteit. Ach het zijn er maar 103.000 per dag.Het is niet veel als je het heeel snel uitspreekt, LET WEL Boven de 18 jaar!!
Het lijkt er dus op dat de inzet die Chacin gepleegd heeft met het beveiligen van de bus-routes desastreus is geweest. Voor de controles, met de cijfers die Chacin nu indirect geeft was het stukken veiliger.
Of is hij in zijn mortuarium langs geweest en heeft hij daar aan de stapel overleden personen in de hoek gevraagd of ze de laatste weken problemen hebben gehad met de criminaliteit.

De cijfers die afkomstig zijn van zijn eigen politie zeggen andere dingen. En dat is dat de misdaad nog steeds stijgt.
Het is gewoon de mensen inlichten met met kromme cijfers en uitlatingen die geen hout snijden.
Moet zeggen dat het lekker klinkt dat 80% de afgelopen weken niets gemerkt hebben van criminaliteit. Maar het is net zo krom als mijn rekensommetje en gebaseerd op lucht.
De criminaliteit neemt alleen maar toe en Caracas staat al op 130 moorden per 100.000 inwoners. Dit zijn officiële cijfers die onlangs zijn vrijgekomen. Landelijk is het aantal al opgelopen tot 69 moorden op de 100.000.
Chacin kan het niet oplossen en ik moet ook zeggen dat het niet alleen Chacin zijn schuld is. Deze hele regering treft de blaam en voorop Chavez met zijn uitspraken en ophitserige gedoe.
Chacin is wel de aangewezen persoon om het op te knappen en de criminaliteit een halt toe te roepen. Maar met een president die soldaat is en geen enkele diploma heeft gehaald en uitsluitend kijkt naar personen die voor hem door het vuur willen gaan, dan kom je niet uit op de meest intelligentste figuren. Ze volgen alleen hersenloos de orders op.
Zo ook Chacin, de man zou in de normale wereld nog niet geschikt zijn om wasknijpers te maken.
Wie kan je daar dus aansprakelijk voor stellen, juist degene die hem aanstelt.
Het zal wat worden met de verkiezingen van deze rode PSUVERS in november, er zitten wat komieken bij die gouverneur willen worden. Niet lachen dit is dodelijke ernst en ook zangers. Een soort piñata zinger maar dan eentje die nog nooit 1 hit heeft gehad.

Het land gaat dus werkelijk meppend en zingend ten onder en voor de valse noot is er Chavez.

groet
Alpha

Ps. Agatha Christie wordt verboden hier!! De schrijfster van politie thrillers zoals Miss Marple en Hércules Poirot. De huis detectives die wel een moord konden oplossen.
Of klik hier, want ik weet niet of de vorige link lang blijft.

Blogarchief