Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 7 augustus 2008

Venezuela , doden spreken niet

We hebben de laatste maanden wat foto artikelen gezien over de erbarmelijke situaties in de gevangenis, lege supermarkten, De gruwelijkheden van de FARC, Elektriciteitscentrales, de Barrios van Caracas, de horror als je naar een ziekenhuis moet en nog wat foto artikelen.
Ik neem jullie nu mee naar het lijkenhuis met een video, genomen door een verborgen camera. Wie niet nieuwsgierig is hoe zijn familielid of goede vriend behandeld wordt, rechtsboven staat een kruisje klik erop en je hoeft het niet te zien.

Ik was er best wel pissig over hoe de behandeling, als je van een behandeling kan spreken verloopt met een stoffelijk overschot. Ik neem aan dat iedereen wil hebben dat het respectvol verloopt als daar een dierbare ligt die je ineens ontvallen is. Dan verwacht je geen abattoir taferelen of dat je geliefde ergens in een hoek, op een stapel, met andere lijken ligt.

Voor degene die Spaans verstaan, deze kunnen gelijk naar de video clip. De reportage is echt kompleet.

In de clip zit een vraag gesprek gemonteerd met de CICPC. Deze doen moordzaken en het is dus zaak om als je een forensisch onderzoek doet dat het stoffelijk overschot "schoon" blijft. Als het ergens neergelegd wordt op een plek waar het niet schoon is wordt het moeilijk om uit te zoeken waaraan hij overleden is. Ja met een kogel door het hoofd wordt het wat makkelijker. Maar niet alleen in Amerika komen vergiftigingen voor. En we hoeven ook geen aflevering van de CSI te zien. Dat kan je hier ook niet verwachten. Het vraaggesprek ging met het hoofd van de CICPC en ik weet niet of het aan de naam ligt, maar de man is geen familie van Chavez, maar zijn naam luidt Marcos Chavez. Hij verklaard dat er met respect wordt omgegaan met de oveledenen. En hangt een leuk verhaaltje op met de mensen die op hun dierbare wachten enz. enz.
Hij zei ook iets wat bleef hangen bij me. Er wordt gewerkt naar de kennis die we hebben. Nou dat kunnen we later in de clip zien.

En er zit een vraaggesprek bij met Chacin, minister van justitie, de hoogste in rang en bijna overbodig om te introduceren als de pinokkio van het regime.
Hij komt aanrijden op een prachtige motor. (Tussen haakjes de motor is veel meer waard dan het hele persoontje Chacin.)
We zien ook dat VTV met camera's het mortuarium inlopen.
Er worden wat vragen gesteld aan Chacin. Hij zegt verdomde duidelijk jullie mogen ook filmen hoe het eruit ziet. Waarschijnlijk geschrokken van zijn domme antwoord zegt hij later jullie moeten mij geloven op mijn woord. Tja.. Chacin daar hebben we het een beetje moeilijk mee!! En jullie zijn niet uitgenodigd? Dan even later weer zo'n dom reactie van hem, ja maar VTV is ook niet uitgenodigd maar die filmen met eigendommen van de regering? En ze komen ook niet overal waar zij willen komen. Heerlijk helder allemaal denk ik dan!!

Hij legt uit dat het niet naar chloor ruikt in het mortuarium en dat het anders ruikt.
Dan zegt hij dat de hele toestand over misvattingen berust op verkeerde info van de media en dat er niets aan de hand is en dat alles volgens de regels en goed verloopt.
Hij hangt dan hetzelfde verhaal op wat Marcos Chavez van de CICPC vertelt over respect, eerbied etc.. etc..

Er zit een stukje in de clip dat gaat over de lijkenauto's. Nu is het ontzettend druk met zoveel moorden, maar schoonmaken zou geen probleem moeten zijn denk ik. De video laat zien hoe vies de auto's er van binnen uitzien. Het is geen normaal vuil en stof, maar bloed en andere vochtplekken die de auto binnen in bedekken. Denk aan een forensisch onderzoek, je kan iedereen vrijspreken want er ligt genoeg DNA van 10.000 man.

En dit geld ook voor wat er binnenin het mortuarium afspeelt. Het is te gek voor woorden en ik hoop dat degene die daar werken immuun zijn voor alle ziektes die er maar kunnen uitbreken, want denk eens aan de bacteriën die daar gewoon een kweekvijver hebben.
Het bloed en andere vocht loopt gewoon weg over de grond, daar waar de lijken op liggen is niet anders. Kijk zelf maar op de video en zie hoe de regering zoals gewoonlijk liegt en nergens respect voor hebben.

De video toont wel respect voor de overledene, lichaamsdelen zijn afgedekt en ook de gezichten.
En het is maar goed dat doden niet kunnen spreken en dat wij dit voor hun mogen doen.Groet
Alpha

Blogarchief