Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 4 september 2008

Als Venezuela een levend wezen was, dan was het al begraven.

Natuurlijk weet ik dat een verhaal begint met "Als......" het op een sprookje lijkt. Dit is meer een nachtmerrie zonder een goede afloop.

Chavez weet als soldaatje werkelijk niet hoe je een land moet besturen. Het is een narcistisch mannetje en luistert alleen naar zichzelf. Hij doet alles gewoon uitmuntend en als er iets mis gaat dan krijgt een ander de schuld. Hij komt dan met een alo presidente, alle kanalen springen dan op rood en hij begint met straattaal te schelden op alles en iedereen van de oppositie. Alles wordt ondermijnt door de oppositie. De media krijgt de schuld van voedsel tekorten, het exploderende misdaadcijfer, het mislukken van alle missions, het slechte onderhoud van de wegen, bruggen die instorten, elektriciteit die uitvalt, gebrek aan drinkwater, alle moorden die gepleegd worden etc.. etc.. En dat terwijl zijn regime alles in handen heeft. Chavez is gewoon de sleutel die Venezuela in een puinhoop heeft veranderd in tien jaar. Het hart klopt nog wel van Venezuela, maar is meer het fibrereren van een drilpudding. En dan lijkt het er nog op dat de schimmel de pudding overeind houdt.

Er gaat werkelijk geen dag voorbij of er staat wel een artikel in de krant over de gezondheidszorg. Let wel, niet de klinieken die zijn "nog" in privé handen. Ik heb het over de gewone ziekenhuizen. Er gaan geen twee dagen voorbij zonder een demonstratie ergens in het land van verplegend personeel.
Enige voorbeelden van waarom. Medische spullen, zoals watten, pleisters, injectienaalden/spuiten, serums, operatie materiaal etc.. etc.. zijn niet of onvoldoende aanwezig.
Onderbezetting van geschoold personeel (waar zijn de duur betaalde olie Cubaantjes) of er wordt "vergeten" het personeel hun salaris uit te betalen en niet 1 week achterstand, nee maanden!!
Dan de hygiëne, als je al niet ziek was dan wordt je het wel in het ziekenhuis. Geen stromend water, geen drinkwater, ratten, muizen, kakkerlakken en anders springende en vliegende insecten hebben daar hun speelterrein.
In een Nederlandse krant stond dat er laatst een operatie werd afgebroken, omdat er een fruitvliegje was gezien. Hier heb je medische geschoolde ratten die vanuit het plafond mee kijken.
Tja en als je dan eindelijk deze marteling als patient hebt ondergaan en het niet redt, dan kom je in de wachtrij bij het mortuarium. Mag je nog even lekker drie dagen wachten en wegrotten voordat je begraven wordt.
Misschien schrijf ik het te hard, maar ik heb er geen andere woorden voor om het duidelijk te maken dat het meer dan erbarmelijk is.

En dan komen er berichten in de krant van onze verslaafde dictator met nieuws dat hij die en dat land zoveel miljoenen geeft om de wegen op te knappen, een nieuwe helikopter wordt er weggegeven aan een indiaan die vandaag of morgen een coup op zijn nek krijgt, oeff oeff. Hele energiecentrales worden weggegeven aan andere landen. Een zeevaartschool voor de marine in Bolivia, het land ligt niet eens aan zee!! En 20 miljoen dollar aan Uruguay voor........ jawel om de ziekenhuizen op te knappen. De Uraguayaan kan dankzij de vrijgevigheid van Chavez medische verzorging krijgen. Notabene het geld van diezelfde Venezolaan die hier geen normale behandeling krijgt in het ziekenhuis. Je kind zal maar in het kinderziekenhuis liggen en je leest dat er 20 miljoen wordt weggegeven en voor jou kind zijn er geen dokters of medische spullen.
Kijk naar deze clip op mijn blog over het kinderziekenhuis.

Het wordt tijd dat Chavez eens opgenomen wordt en een operatie krijgt. Misschien kunnen ze zijn buitenlandse geefklier verwijderen.

Groet
Alpha