Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 3 september 2008

Baduel huisarrest!!

Ex minister van defensie Raul Isaias Baduel huisarrest/gevangenis?

De meeste mensen weten wie Baduel is. Hij is vooral bekend als de man die Chavez terug op de zetel bracht in 2002. Door hem is Chavez nog steeds president. Later zag hij in dat Chavez compleet de weg kwijt was en nam afstand van hem en is nu de grootste vijand van Chavez.
Typisch geval dat haat en liefde vlak naast elkaar ligt.

Baduel heeft te horen gekregen dat hij niet naar het buitenland kan gaan en er is hem huisarrest opgelegd. Dit in verband met het vermeende gebruik van militaire goederen. En de kans bestaat dat hij de gevangenis in moet.

We kunnen gerust zeggen dat Chavez met de aankomende verkiezingen geen zwaargewichten wil hebben die vrij hun mening kunnen geven. We weten allemaal dat vorig jaar 2 december, Chavez onder dwang zijn verlies moest toegeven. Baduel dreigde toen met een militaire actie als Chavez de overwinning zou uitroepen. Het CNE had al de opdracht gekregen om de uitslag te veranderen, van verlies in winst. Waarschijnlijk kunnen ze daarom nog steeds niet komen met de officiele uitslag van 2 december.

Maar nu we het hebben over het vermeende gebruik van militaire goederen. De man is opgegroeid in de kazerne, een militair pur sang, later is hij minister van defensie geweest. Natuurlijk zijn er dingen te vinden van "vermeend" gebruik van het leger.

Zou Chavez nu ook zijn oudere broer de gevangenis in gooien over duidelijk bewijs dat hij als gewone burger militaire goederen gebruikt.
Ik heb het over Adam Chavez, voormalig minister van onderwijs en ontslag genomen op aanraden van Hugo om de hegemonie in Barinas veilig te stellen. (Adam(n) de Venezolaan maakt altijd van de M een N.) Adam is door deze move dus gewoon burger geworden. Net als alle andere kandidaten die burgemeester of gouverneur willen worden. Maar Adam denkt nog steeds dat hij boven de wet leeft.
In de "La Prensa de Barinas" van 14 augustus 2008, (FUNCIONARIOS DEL AEROPUERTO DENUNCIAN VIOLACIÓN DE NORMAS - 2008-08-14 21:01:25) http://www.laprensadebarinas.com.ve/nueva/xxview.php?ArtID=65340 ,staat toch heel duidelijk dat een burger (Adam Chavez) een militair vliegtuig gebruikt om te reizen! Zelfs de militaire GN zet wegen af om de man een rustige rit te geven. Een officier van de GN werd gevraagd waarom hij een speciale behandeling krijgt. Het antwoord van de man was ik krijg het van hoger hand opgelegd. Kijk dat is dus geen vermeend gebruik van staatseigendommen meer dat is gewoon een vasstaand feit. Dus opsluiten deze profiteur van staatseigendommen.

Klik op foto voor artikel en meerdere foto's
En we hebben ook nog kleine Huguito die met een militaire helikopter zich laat vervoeren om op het presidentiele zomerhuis Whisky te drinken. Deze losbol heeft echt niet dezelfde privelege's als zijn vader. Hij is gewoon een student en vooral een burger, zoals jij en ik.

Denk dat het al aardig kan opschieten met een familie Chavez achter de tralies, mits Chavez de wet respecteert. En daar zit nu de kneep, Chavez respecteert niets en niemand. Dit is wat je kan verwachten van een ordinaire dictator.


Is hij nu op visite bij zijn familie?
Of de familie bezoekt hem?


Groet
Alpha