Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 5 september 2008

Chavez de opvolger van Mussolini, Hitler en nog wat andere dingen

Door verschillende energiestoringen en internet storingen, kwam ik er vandaag niet echt aan toe om het laatste nieuws goed door te nemen. Wel wat opvallende berichten buiten dat Chavez de energiestoringen wijt aan het slechte onderhoud van vorige regeringen, dus ruim tien jaar geleden! De man kraamt per dag meer onzin uit. Hij belooft ook dat alles binnen drie maanden is opgelost. Het is net of ik Flip de tovenaarsleerling hoor praten. Hij heeft in tien jaar nog niets neergezet waar de bevolking nog jaren plezier van heeft. Integendeel zelfs, met een ongekende olie markt is het alleen maar slechter geworden. Alles is zo'n beetje vergaan. En om nu alleen maar even de elektriciteit te nemen, het kost alleen al meer dan drie maanden om de puinhoop te indexeren en plannen te maken. dan praat ik wel over een normale regering. Ik denk ook dat we steeds vaker in het donker komen te zitten.
Over vergaande glorie... de kabelbaan van Merida zal gesloten (de hoogste en langste kabelbaan ter wereld) worden en er word niet meer geopend. De kabelbaan van Caracas zal waarschijnlijk ook gesloten worden. Een paar dagen geleden hebben ze zelfs een Cabine gestolen en de camera's die daar hangen hebben niets geregistreerd omdat deze al 6 maanden niet functioneren.
En dat na 1 jaar nationalisatie van deze regering.
Onderhoud is vreemd voor deze regering en alles verdwijnt.

Opvallend vond ik vandaag wel in de krant dat Otto Reich, Chavez vergeleek met de fascisten Mussolini en Hitler.
Otto Reich is een voormalig senior official in geweest in de regeringen van de presidenten Ronald Reagan, George H. W. Bush and George W. Bush en voormalig ambassadeur van Venezuela.
O. Reich vergeleek Chavez met de periode in de jaren dertig waarin Mussolini en Hitler de controle namen over de media, het liegen tegen de bevolking, de school in een indoctinatiekamp veranderen en de sabotage tegen de prive ondernemingen dat dit exact gelijk was.
De 21ste Eeuwse Bolivariaanse Revolutie is volgens hem gewoon gelijk aan de periode van deze twee fascisten in Italië en Duitsland. Hij benadrukte wel dat de olie inkomsten Chavez tot een zeer gevaarlijk heerschap maakte. O. Reich had nog meer te zeggen, hij zei ook nog dat er regeringen zijn die als vijand van Amerika zijn en hij noemde een kwintet landen op als Zuid-Amerika deskundige, Venezuela, Cuba, Ecuador, Bolivia and Nicaragua.
Kan alleen maar zeggen eindelijk eens iemand die dit durft te zeggen. Ik roep het al jaren dat Chavez een enorm gevaar is en nu maar eens zien of het vervolg krijgt in de wereldpers. De andere vier landen zijn zonder Chavez nog geen stuiver waard. Als Chavez de geldkraan dichtdraait naar deze landen, zit er in no time een andere regering. Ze doen precies wat Chavez ze zegt te doen, het zijn gewoon marionetten. De landen worden hier ook wel gekscherend buitenlandse provincies van Venezuela genoemd.

Terwijl de armoede hier gewoon drastisch oploopt en ik versta onder armoede ook slechte gezondheidszorg en onderhoud aan wegen en noem maar iets op en vergeet niet de oplopende werkloosheid. Blijft Chavez en Ramirez van de PDVSA gewoon voor sinterklaas spelen.
klik voor vergroting
E. Morales moest zo nodig een halve wereld reis maken en met Kadaffi en met de Iraanse leider Mahmūd Ahmadinejād babbelen en wat word er gebruikt nota bene exact hetzelfde vliegtuig wat is gebruikt om geld te smokkelen naar Argentinie (maletagate).
Het vliegtuig van de PDVSA, de nummers op de staart zijn overduidelijk te zien (Avión Falcon 50, siglas YV 1495 de la empresa estatal PDVSA)
Opvallend detail zijn wel de Emo schoenen van Morales.
Is dit nu uit armoede of gelooft hij erin!! Of zijn de schoentjes ook gekregen.


Dan even een laatste bericht met dit artikel voor het weekend. Er valt dus veel te lezen en door te nemen.
En deze is uiterst serieus. General Motors is echt van plan, als er niets veranderd, om te vertrekken uit Venezuela. Had in een vorig artikel er al iets over gezegd, maar dit word catastrofaal voor Venezuela en misschien ook voor Chavez.
GM ligt al een maand of twee stil in Valencia. De rode vakbonden hier stellen abnormale eisen.
De onenigheid heeft geleid tot staking opgelegd door deze vakbonden. Er zijn eigendommen vernietigd en gestolen van GM. Toch wil GM over de patstelling praten, maar alleen bij het inwilligen van de eisen van de vakbond kan er gepraat worden? Zo niet dan wordt er niet verder gesproken!! Het aparte is dat de werknemers willen werken maar niet mogen van deze regering.

Wanneer GM werkelijk vertrekt uit Valencia, Venezuela heeft dit een impact die groter is dan 2002 met de coup. Althans dat is mijn mening.
Het verschil met 2002 is dat de olie gewoon vanuit Venezuela komt. dit is anders met GM.
Alles wordt geïmporteerd, geassembleerd en dan verkocht. De directe impact als dit gebeurd wordt geschat op 65.000 man. De indirecte impact heeft echter betrekking op zo'n 240.000 man. Hierbij is niet mee gerekend de mensen die met een auto rijden van GM.
Mijn vrije mening is en ik denk dat het voor iedereen wel zo is: waar doet het zeer!!
Dit is als je het voelt in je knip!! Wanneer GM vertrekt dan zijn/is er zo'n kwart miljoen mensen die die voelen.

En dan praten we niet eens over de verstrekkende gevolgen. Het vrachtverkeer wordt gedaan door ongeveer zo'n 40% met vrachtwagens van GM, zelfs de vuilnisdienst bestaat uit 90% van deze vrachtwagens.
Waar halen ze de onderdelen vandaan? Ik heb zelf een transportbedrijfje gehad en ik weet dat elke drie maanden er wel iets bezwijkt van de vrachtwagen op deze geweldige wegen van de reging. En je wil als ondernemer direct geholpen worden. Stilstaan kost gewoon geld.
Dit gaat dus een punt worden als er geen onderdelen meer zijn. De Cadivi is niet zo snel met het goedkeuren van import en dollars en het transport zal dus of enorm duur worden of gewoon niet meer rijden. Ik voorzie dan een enorme verhoging van alle goederen en voedsel.
En dan de mensen die met hun Optra of met hun Trial blazer, Tahoe of ander model naar hun werk rijden, stuk is stuk. En het openbaar vervoer.......nu hangen ze al buiten de deuren en ramen, misschien een ligplek op het dak.

Of een knieval van Chavez of echt een chaos.


Prettig weekend
groet
Alpha