Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 11 september 2008

Chavez stuurt ambassadeur Amerika naar huis en vermeende coup in Venezuela

Ik had het er vandaag nog over dat het nieuws hier in zo'n rap tempo gemaakt wordt dat als je alles wil volgen je meer dan 24 uur aan het lezen bent per dag. En dan heb ik het niet over gemaakt nieuws dat er een papegaai "Muera Chavez" roept op het dak van Miraflores.

Het is een dag die bol staat van vijandigheid, vulgair gedrag van president Chavez, Cadena's van diezelfde man, maar liefst drie keer vandaag onderbrak hij alles TV en radio om zijn straattaal te oefenen.

Golpe de Estado of coup d'état zoals wij dat zeggen heb ik vandaag zo'n kleine honderd keer gehoord. Ook kon Chavez het niet laten om "yanquis de mierda" uit te braken. Later meer hierover.

laten we beginnen bij het begin. Het nieuws van vandaag begint eigenlijk allemaal in Bolivia van een paar dagen gelden. Daar zijn de "autonome" regio's begonnen om de macht in eigen hand te nemen. We zijn in de gelukkige omstandigheden dat een lezer van dit blog "Gijs" ons prachtig op de hoogte houdt wat er daar allemaal gebeurd. Hij geeft mij info en linken van de krant in Bolivia.
Vandaag in Bolivia een trieste dag 4 mensen zijn omgekomen en zo'n dertig zijn er gewond geraakt. Morales is van plan om de regio's te omsingelen met zijn militairen en dat zal geheid uitdraaien op nog meer triester nieuws. En zoals het momenteel er aan toe gaat in Bolivia gaat het lijken op een coup. Het land ligt momenteel in twee gedeeltes. Het is de vraag wat de militairen gaan doen in Bolivia.
De Amerikaanse Ambassadeur moet Bolivia verlaten, omdat hij volgens Morales achter de opstand zit. Direct krijgt Morales een pluim in zijn Indianen kont gestoken van Ortega, president van Nicaragua. Ortega zelf een oud sandinistisch guerrilla had alleen prachtige bewoordingen over voor dit besluit van Morales en schopte nog even tegen het kapitalistisch Amerika aan.
Ik heb alleen nog niet gelezen of Morales ook de ambassadeur (Bolivia) uit Amerika haalt.
Veel zal dat niet uitmaken want Amerika heeft al gereageerd en de ambassadeur van Bolivia moet naar huis toe.

Dan komen we nu in eigen huis, Venezuela. Hier heeft Chavez vandaag drie keer een cadena gehouden. Weet niet of dit een record is, maar het geeft mij het gevoel dat de man een beetje de draad kwijt is. Eigenlijk lopen er een paar dingen op hetzelfde moment door elkaar heen.

Chavez spreekt gewoon oorlogstaal met de opmerking dat hij ten strijde trekt en zal vechten in Bolivia en andere landen die de regering in Bolivia omver wil werpen. Nu is het al een oorlogszuchtig manneke en hij voelt zich enorm sterk dat er twee bommenwerpers staan van Russische makelij in Maracay. Hij heeft in alles Poetin gesteund en nu denkt de reïncarnatie van Bolivar natuurlijk dat hij net zo veel macht heeft als Poetin. Poetin viel Georgië binnen en dus kan Chavez Bolivia binnenvallen om zijn vriendje te helpen. Natuurlijk ging chavez tekeer tegen de oppositie in Bolivia en ook de Amerikanen kregen de schuld. Het woord Pitiyanquis viel regelmatig. Chavez zei letterlijk als de regering omvergeworpen (Bolivia) word dan hebben wij het groene licht om met militaire acties dit te herstellen. Hij herhaalde de woorden van Che Guevara en dreigde één Vietnam, Twee Vietnam's......... duizenden Vietnam's te creëren in Latijns Amerika. Het grove taalgebruik eindigde met een waarschuwing we staan niet alleen, refererend naar de twee Russische bommenwerpers.

Chavez komt terug met een cadena en dit is werkelijk een president onwaardig wat hij uitkraamde. In Nederland zijn we aardig gewend geraakt aan het woord "Shit", maar hier is het woord "Mierda" zelfs verboden op de TV. Boete en gevangenis straf staat erop.
Chavez kwam met zijn nieuwe cadena en hij verklaarde dat de ambassadeur van Amerika 72 uur de tijd kreeg op zijn spullen te pakken. Dit uit solidariteit met Evo Morales. Chavez ging verder door ook de Venezolaanse Ambassadeur uit Amerika terug te halen. Dit zijn handelingen die ongekend zijn. Hierna nam hij de tijd om Amerika op straattaal "Barrios taal" onder vuur te nemen. Enkele uitdrukkingen die hij gebruikte zijn “yanquis de mierda” en dit herhaald hij verschillende keren. Het is te gek voor woorden, maar Chavez verklaarde ook dat hij de Ambassadeur niet eerder terugstuurde of er moet een andere regering zitten die de America americas respecteert. En zette gelijk deze "volzin" in "Yáyanse al carajo, yanquis de mierda, que aquí hay un pueblo digno, Váyanse al carajo cien veces!". Wat betekend zoiets als "Loop naar de Hel, yankee van de shit, hier zijn de mensen waardig, loop honderd keer naar de hel!!
Ik ga niet alles vertalen, want dan krijgen we direct een Bargoens woordenboek. Het is taal die zo ongekend is voor een president. Waarschijnlijk is zijn doosje cocapasta niet op tijd weggestuurd door Morales en is de Prozac op.
Een idee geeft deze clip wel aan hoe de man steeds gekker gaat doen.Ik had al gezegd dat er twee dingen door elkaar liepen of gelijktijdig gebeurde. Nu gaat het er op lijken dat dit laatste meer een slapstick. En tja weet niet wat ik er van denken moet, wat nu wel of niet waar is.
Het is de poging volgens dit regime van een coup d'etat!
Nu is Chavez al doodsbenauwd dat ze hem willen ombrengen. Dus dit was minimaal 4 strippen prozac in een half uur.
Dit regime kwam op de proppen met een video waarop zou staan dat er een coup gepleegd zou worden. Er werden direct een paar militairen gearresteerd in Maracay. Een generaal kon bevestigen dat er drie onbekende figuren naar Bonaire waren gevlogen. En er waren wat mensen opgepakt. Later werd dit ook bevestigd dat er acht man waren opgepakt.
De gouverneur van Miranda, Diosdado Cabello begon direct met waarschuwingen dat als Chavez ook maar een schrammetje zou oplopen, hij direct opdracht zou geven om huis voor huis zou aflopen om de "golpistas" coup-plegers te vinden. Dit is zo'n beetje de grootse onzin die ik uit een keel heb horen komen. Net of de dader in Miranda zou zitten. Maar het staat wel stoer natuurlijk als chavista. En dan hebben we nog "Tokkie" Mario Silva, de kandidaat voor het gouverneurschap van Carabobo. Deze man was de aanstichter tot deze hele commotie. In een uitzending gisterenavond blijkt hij ineens bewijs te hebben van een coup. De man doet alles om in het nieuws te komen. Hij schroomt niet om tokkie taal te gebruiken en om op schofterige wijze de oppositie in een hoek te drikken. Het maakt niet uit hoeveel en hoevaak hij moet liegen in een uitzending, als het maar lekker chavista klinkt, dan is het goed. Ik had zelf de clip nog niet gezien en het is verloren tijd geweest bij het kijken. De clip kan hier bekeken worden.

Tja en dan lees je verder op internet dat de video over een coup werkelijk bestaat. Maar..... deze video komt uit 11 januari 2005. Als het niet zo dieptreurig was dan zou je hier alleen maar om kunnen lachen. Ik had mijn twijfels al over de Golpe de Estado en het ziet er naar uit dat er geen coup was geraamd vandaag. Op het prikbord had ik dit al geschreven en ik ging iets verder, maar toen wist ik dit nog niet.
Denk ook wel dat Mario Silva iets heeft uit te leggen. Dit zal hem niet in dank worden afgenomen en al de blaaskaken die meedrijnde met Chavez. Het is soms net of je in een stripverhaal zit, wel een hele nare.
We hebben hier wel een clip van die aansluit op de link van M Silva. En zijn onvergetelijke blunder. En deze man wil gouverneur worden en is nota bene voorgedragen door H. Chavez!!.
Wat moet ik nu nog meer zeggen!! Ben gewoon verbijsterd dat een tokkie het hele land opschudt met oude koeien.


Om het duidelijk te maken deze uitvergroting van de datum.
klik voor vergroting


Het is misschien een lang artikel geworden, maar jullie moeten er ook lang mee doen.
Er is niemand die de knopjes meer bediend, een commentaar wordt ook niet zichtbaar.

Ik zeg tot na mijn vakantie

Groet
Alpha