Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 6 september 2008

De plaatselijke watermeter boefjes slaan weer toe

Het is gewoon een herhaling van juni 2007 en 2006 en nu kan ook 2008 in de annalen bijgeschreven worden. Tien dagen geleden was de het waterbedrijf "Hydrocentro" opnieuw begonnen met het plaatsen van watermeters. De laatste keer dat dit gebeurde was eind mei 2007.
Deze werden bijna 1 week later, nadat ze klaar waren in de straat, eruit gesloopt door de plaatselijke schatgravers. Zo is het nu wederom precies verlopen, vanmorgen geen water uit de kraan, maar buiten op straat, daar waar een watermeter was geplaatst stroomde het water op straat. En dat 5 dagen nadat het waterbedrijf hier klaar was. Natuurlijk was ik niet de enige, waar het waterbedrijf verschillende dagen voor nodig had om meters te plaatsen, deze zijn in 1 nacht verwijderd. Geen buurman had nog een meter en wat erger is geen water. Natuurlijk hebben we gebeld, maar zoals gewoonlijk krijg je te horen "we komen eraan". Hetzelfde antwoord als de jaren ervoor. En we zullen dus ook de reactie wel krijgen als de jaren hiervoor. Ze moeten nog langs komen voor reparatie van 2007.
We hebben met de ervaring die we hebben een verlengstuk gekocht voor het water en straks even voor loodgieter spelen. Het mooie was dat we dit gingen kopen, dat de verkoper ons zag binnen komen en al automatisch de spullen neerlegde met wat we nodig hebben om het te repareren. Het kleine zaakje zit hier aan de overkant. Hij had al verschillende klanten gehad en met zo'n buurtzaakje is het zo dat ze je kennen.
De reactie van het waterbedrijf, ik verwacht dat ze over een maand of twee pas langskomen. En dan alleen om te kijken hoeveel we verbruikt hebben. De meeste bewoners repareren tegenwoordig alles zelf. Zelfs de gaten in de weg worden door buurtbewoners gevuld met cement. Onderhoud en service is er gewoon niet.
En het verstand is ook ver te zoeken bij ze. Plaats de watermeters op het erf van de bewoner zou ik zeggen! Geen duizenden liters water die door het riool gaan en geen extra kosten ieder jaar voor meters en monteurs. En geen wrevel bij de bewoners!
Hoe ging het spreekwoord ook al weer... Een Ezels stoot zich niet drie keer aan dezelfde steen?
Geld dat ook voor "water-hoofden"!!

groet
Alpha