Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 1 september 2008

De Venezolaanse democratie "Freaks the Hell out of me".

De Venezolaanse democratie "Freaks the Hell out of me".

Chavez blijft van mening dat er in Venezuela een vrije democratie is waar iedereen zijn mening kan geven. In feite draait Chavez de kraan heel langzaam dicht en krijgen we over niet al te lange tijd een censuur die ongekend is voor dit land. Venezuela wordt heel langzaam een grote gevangenis waar de democratie een eenzame opsluiting krijgt in het donker.

In 1998 vertelt deze dictator in spe, dat 1 TV kanaal (kanaal 8) genoeg is en dat 1 radio zender genoeg is. Anno 2008 bezit Chavez vrijwel alle TV signalen en alle radio signalen en vele dagbladen. Alle zenders, TV en Radio loopt in de vele honderden en propaganderen het communisme.
Op internet lijkt het erop dat er elke dag een nieuw rood krantje verschijnt.
De telecommunicatie CANTV heeft de man vorig jaar al genationaliseerd. En wat iedereen al vreesde komt uit. Chavez zal in de toekomst alles filteren, afluisteren en controleren.

De nieuwe wetten op de valreep op 31 juli met de laatste dag van zijn 18 maanden decreet ingevoerd, geeft aan dat er niets overblijft van democratie. Bij de nieuwe 26 wetten zat ook een media wet! Totale controle over Internet, TV, Radio, Dagbladen, Telefoon, zelfs sms-jes kunnen met een druk op de knop onzendbaar worden. Zonder waarschuwing vooraf kan Chavez nu alles platgooien.

Wat te denken van de rechten van de mens, het persoon de individu die met deze acties van Chavez het zwijgen wordt opgelegd. Een vrije mening zal tevens vallen onder een andere wet die bij het pakket van 26 wetten zat. De wet heeft in zich om in te grijpen in "staats" gevaarlijke en opruiende berichten of mensen. Dit geheel naar inzicht van Chavez, om te worden aangepakt!!

Er zullen dus steeds meer politieke gevangenen komen die democratie verkondigen en veel van deze gevangenen zullen met een druk op de knop onzichtbaar worden. Voorbeelden genoeg van communistische dictators die deze praktijken sinds jaar en dag uitvoeren.

De media is nu al voor zo'n 85% pure propaganda voor dit regime. Met de nieuwe wet kan Chavez dit brengen op 100% en tevens iedereen laten oppakken die in zijn ogen ondermijnend werkt voor zijn regime. Uiteraard zaten er nog meer ondemocratische en illegale wetten in het pakket van 26 nieuwe Chavez-rules.

Hier valt te lezen over de nieuwe "Junta" wet. Het houdt gewoon in dat in de toekomst het leger alles voor het zeggen krijgt en je verplicht bent om gegevens te geven over je familie en vrienden.
En hier de perfecte analyse over de media wet. Zelfs "Facebook" zal op de lijst komen van verboden internet toegang.

Voor deze blogger zal het betekenen dat dit blog waarschijnlijk in de toekomst zal verdwijnen, als Chavez zijn plannen doorzet. En ik vermoed dan dat ik moet vluchten, om niet in het Nederlandse programma "Spoorloos" te komen.

Voor de noodgedwongen achterblijvers hier een manier om in de toekomst het Censuur van Chavez te omzeilen.

Voor wie geld wil uitgeven is er altijd Proxify. Kost wat, maar is wel de meest simpele manier om de verboden vruchten binnen te halen. Surf eenvoudigweg naar http://proxify.com/ en typ de gewenste webpagina in. Officieel nog altijd gratis, maar dat werkt al maanden niet meer. Een abonnement is daarom noodzakelijk. 36 euro voor zes maanden.

Niet bang om een vriendelijk Trojaans paard te installeren? Freegate is uw gratis knol. http://www.download.com/Freegate/3000-2085_4-10415391.html

Sommige virusprogramma's reageren panisch tijdens het downloaden. Maar in werkelijkheid schijnt het allemaal geen kwaad te kunnen. Freegate surft voor Chinese begrippen razendsnel. Beter maar thuis alvast installeren. De Chinese webjuffrouw steekt er een stokje voor.

Ten slotte is er dan nog het oude vertrouwde Tor. http://www.torproject.org/download.html.en . Ook een gratis softwareprogramma dat het internet wereldwijd afzoekt naar privécomputers die als server willen functioneren. Voor gebruik is een Firefox browser noodzakelijk.

Het Torproject werd eerder dit jaar bekroond door de NLnet foundation, een Hollandse organisatie.

Tot zover de "Venezolaanse democratie" die hier op slinkse wijze omzeilt moet worden.

groet
Alpha