Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 10 september 2008

Einde presidentschap Evo Morales in zicht?

Als ik zo de berichten lees over Bolivia wat er vandaag in de kranten staat, dan geef ik nog maar heel weinig voor het presidentschap van Evo Morales. In vrijwel alle regio's die zich hebben uitgesproken voor autonomie is het "zachtjes uitgedrukt" zeer onrustig geworden. Complete veldslagen hebben zich hier voorgedaan. Tja ik kan wel alle linken gaan geven van artikelen, maar het is zoveel. Dus bij deze, alleen de website.
Voor een indruk hoe de website eruit zag deze printscreen (halve website)

Klik voor vergroting.
Evo Morales wil net als zijn grote voorbeeld H. Chavez, het land extreem naar links brengen.
Chavez heeft ontzettend veel geld gepompt om het "socialisme" te promoten in Bolivia. Hij hielp hiermee Morales om zijn veranderingen bij de bevolking te laten zien dat het socialisme van de 21ste Eeuw de enige juiste is. Het is niet anders dan het terugbrengen van het Communisme van Marx, Lenin, Castro.
Ook in navolging van zijn helper Chavez heeft Morales wat grondwetten veranderd in Bolivia. Dit geeft Morales meer macht en het uiteindelijke doel is dat Morales net als Chavez het stukje kunnen evenaren van F. Castro op Cuba.
Het lijkt er alleen op dat de oppositie zich beter verweerd dan wat er in Venezuela gebeurd. Ze pikken het niet langer meer en gaan nu massaal de straten op. Ze bezetten regeringsgebouwen, vliegvelden, TV stations. Uiteraard gaat dit gepaard met veel geweld.

De regering van Bolivia heeft en zal geen noodsituatie uitroepen. Dit is alleen maar om niet de zwakte aan te tonen van deze regering. Bij een verkondiging van een noodsituatie zal het alleen nog maar erger maken. En zo zeker zit de regering van Bolivia niet in zijn zadel. Toch zijn er verschillende leugens te horen van de regering. Zoals er wordt door onze soldaten niet geschoten!! En natuurlijk is iedereen die niet voor Morales is een fascist. De mensen willen gewoon democratie en niet zuchten onder een dictatuur.
Typisch gevalletje van het ultra linkse regime. Chavez doet niet anders dan liegen hier.
Nu we het hebben over Chavez, vraag me af hoe hij zal reageren. Tot op heden nog niets gelezen. Maar dit zal niet lang op zich wachten als hij het relaas hoort van Morales en bij het zien van beelden.

Misschien wel deze beelden.


Het is vermoedelijk een kwestie van tijd voordat Morales wordt afgezet. Het zat er al een tijdje aan te komen en waarschijnlijk is dit het begin.

groet
Alpha