Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 8 september 2008

Minister van justitie R. Chacin neemt ontslag

Vanmorgen heeft Rodríguez Chacín, minister van justitie, volgens zijn eigen zeggen om persoonlijke redenen zijn functie teruggegeven aan H. Chavez. Rodríguez Chacín heeft zijn tweede man Tarek El Aissami instructies gegeven om hem waar te nemen. Dit wordt nummertje tien in tien jaar die minister van justitie word. Enne.....wat voor eentje!!

Je hoort mij niet klagen dat deze man weg is en ik zal er geen traan om laten als deze man nooit meer aan de slag komt. Het is wel jammer dat we nu het gezicht van de pinokkio verliezen in deze regering, maar er zijn er nog genoeg over die al heel lang gesolliciteerd hebben naar deze naam.

R. Chacin kon nog wel even vertellen dat zijn programma "veilig Caracas" enorme vruchten heeft afgeleverd. Volgens hem zijn de moorden met 44% afgenomen. Hij haalt ineens aan wat hij constant ontkent heeft dat Caracas 79 moorden kende per week en nu kon hij trots zeggen dat het aantal gedaald is naar 44 moorden. En dat hij dit succes heeft waargemaakt. We laten deze man maar in zijn waan. Een hele kleine opmerking, het is per weekend Chacin, niet per week!!

Nu zag ik de naam van de opvolger en die zegde me echt heel weinig. Maar gelukkig hebben we internet en ik kan jullie verklappen, ik verlang nu al terug naar Chacin.

Eerst een klein clipje over hoe veilig het is, Spaans verstaan is niet nodig, kijk naar het aantal bodyguards en dan maar roepen het is veilig in Venezuela. En de clip waarin Chacin zijn afscheid aankondigt. Helaas krijg ik beide clips niet op blogger of op YouTube geplaatst. Het gaat dus ouderwets met een link.
clip 1 clip 2


En nu even speciale aandacht voor onze nieuwe minister Tarek El Aissami.
De man wordt genoemd in de "Maletagate" zie de Spaanse sectie aan de rechterkant van mijn blog. Of klik hier.

Een klein beetje achtergrond informatie over de nieuwe minister Tarek El Aissami.
De familie komt uit Irak en de vader van Tarek, Carlos El-Aissami, gaf voor de invasie van Irak een persconferentie waarin hij bevestigde dat hij een Taliban was en verwees naar de grote Mujaheddin, Sheik Osama Bin Laden als zijn voorbeeld.
In Venezuela, beheert Carlos de Venezolaanse tak van de Iraakse Baath-partij met zijn oom, de grootvader Shibli Aissami was de assistent algemene secretaris van deze politieke organisatie in Bagdad tijdens de dictatuur van Saddam Hoessein.

Al met al een aardige achtergrond en nu deze man zelf. In de studenten periode heeft hij de stads guerrilla een enorme impuls gegeven. Hij was toen president (studenten) aan de Universiteit van de Andes (ULA). Op de universiteit zaten toen 1.122 mensen die hun eigen plek hadden op de universiteit, maar slechts 387 waren actieve studenten, de rest had geen binding met de universiteit. Tarel El Aissami hield "politieke" controle over deze slaap adressen en plekken van de studenten waar ze hun gestolen auto's verbergde en waar ze dealde met drugs. Later toen hij tweede man was achter R. Chacin heeft hij de opdracht gegeven om demonstraties op hardhandige wijze te stoppen.
(dit alles is volgens de Miami Herald en Journalist Phil Gunson)
Een Spaanstalige site, waar dit en nog meer op staat.
En Version Final in 2007 heeft ook een leuk artikel.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je als zware crimineel minister van justitie kan worden!!
Nu was Chacin ook een gelouterde crimineel, maar het lijkt erop dat we van de regen in een orkaan komen.
We krijgen opnieuw een crimineel die straks moet gaan optreden tegen criminelen en dan gaat hij zeggen je moet je gedragen en je mag niet stelen of drugs gebruiken.
Ik kan niet eens meer schrijven de tijd zal het leren, of we zullen het wel zien wat het wordt.
Het wordt gewoon niets, klaar... punt....uit. Hier hoef je niet eens voor naar de waarzegger toe, of koffieprut kijken.

Groet
Alpha