Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 6 september 2008

Opnieuw grote tegenslag FARC en succes Colombia tegen het terrorisme

Juan Manuel Santo, minister van defensie heeft aardig de smaak te pakken met het opruimen van de FARC. In de Nederlandse kranten staat er niet echt veel over de ene succes na de andere.
Maar met dit tempo dan kan het zomaar gebeuren dat we over een jaartje vragen, "wat was dat de FARC."

Laten we even niet vergeten dat Chavez en Maduro, minister van buitenlandse zaken in Venezuela, verschillende malen geprobeerd heeft om Juan Manuel Santos van zijn post te krijgen. Uribe moest deze op macht beluste persoon ontslaan van Maduro en Chavez. Als je de successen ziet wat deze man momenteel maakt met het bestrijden van de FARC, dan is het moeilijk om niet te denken, "zit er niet wat meer achter." En dat geld dus ook voor de samenwerking met Amerika om tegen de drugs te strijden.

Vandaag werd er een kopstuk opgepakt in Madrid (Spanje) in de drugs wereld. Het is de Colombiaan Edgar Vallejo-Guarino. Volgens de berichten was hij het hoofd van de transporten naar Amerika en Europa. Er stond ook een prijs van 5 miljoen dollar op zijn hoofd.
Hij is opgepakt met Venezolaanse identiteits papieren. De Spaanse politie kon de man arresteren na een tip van de DEA.


Begin van deze week waren er flinke gevechten tussen de FARC en het leger van Colombia.
Nu is er bekend geworden dat er negen FARC strijders zijn gedood en dat "John 40" een FARC leider gewond gevlucht is de jungle in. Het zal niet zo lang duren of deze narcoterrorist zal ook gepakt worden.
Maar er is nog veel meer..... Het kamp van de FARC is na de gevechten en bombardementen ingenomen door het leger van Colombia. En Minister Santos maakte bekend dat er drie computers zijn gevonden en 21 memorysticks. Twee digitale camera's, mobile telefoons, drie communicatie radio's, GPS Satelliet en chirurgische instrumenten.
Ook vonden ze er nog 997.000 dollar en 35 miljoen peso's (19.400 dollar) aan geld.
We zijn er nog niet... ook nog 21 geweren, twee M60 machine geweren en duizenden patronen van verschillende kaliber. Tja... dat is met recht een klap voor de FARC en niet echt een prettig bericht voor de regeringen die eventueel is te doen hebben met de FARC.

Minister Santos maakte bekend dat de gegevens die op de Computers en USB sticks staan, vele malen groter is dan met de beruchte Raul Reyes computers.
Er wordt gesproken van een groter schandaal dan wat er bekend is geworden over de Raul Reyes computers. Santos maakte ook bekend dat hij dezelfde strategie volgt met het bekendmaken van de documenten als met de R. Reyes documenten.

We horen er niet echt veel over uit de kranten in Nederland. Ook ik heb er weinig over gemeld, maar regelmatig is er hier wel te lezen dat er verschillende organisaties bezig zijn om, via de documenten van de eerder in beslag genomen computers, aanklachten te maken tegen oa Chavez. Maar ook andere regeringsleiders zullen de dans niet ontspringen. Denk dat we over een tijdje wel nieuws krijgen wie en wat en waarvoor wordt aangeklaagt. De rechtbank in den Haag gaat het nog druk krijgen.
En nu met de "nieuwe gegevens" van de buitgemaakte computers, wordt het misschien wel versneld. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat de regering van Colombia nu vrij gaat geven.

Morgen is het cadena dag met een alo presidente van snuf en ik ben wel nieuwsgierig of hij er iets over zegt. Ik heb trouwens een weddenschap lopen dat hij 15 keer "pitiyanguis" gaat zeggen!


groet
Alpha