Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 2 september 2008

Venezuela tweede nationale "Blackout" in 4 maanden


Voor de tweede keer in 4 maanden was er een nationale "Blackout" in Venezuela. Deze is gerekend buiten de keren, ongeveer 1 keer per week, dat we een elektriciteitstoring hebben.

Hier in Carabobo, Valencia begon deze om ongeveer 13.55 uur.
Voor de meeste inwoners van Valencia kregen ze na ongeveer 3 uur weer elektriciteit. In het noorden van de stad Valencia duurde het langer. En deze blogger had ruim 6 uur geen elektriciteit. Het aparte van de storing was dat de ene kant van de straat vollop in het licht zat en de rest het moest doen met kaarsverlichting.
De nationale Blackout (zo kunnen we het wel noemen) was in negen staten van Venezuela, Apure, Aragua, Carabobo, Bolivar, Guarico, Nueva Esparta, Tachira, Vargas, Zulia en de Capital District. Niet overal duurde de blackout even lang, het varieerde van 15 minuten tot bijna 8 uur.

De oorzaak is op het moment dat ik hier over schrijf nog niet bekend, althans voor de overheid!!
Ik hoef alleen maar te wijzen naar mijn vorige artikel over de elektriciteits centrale in Moron.
De foto's zeggen genoeg over hoe de chavista's omspringen met het onderhoud.

Tijdens de blackout die overdag plaatsvond, werkte de stoplichten niet en dat gaf in de hele stad een enorme chaos. Verschillende kleine aanrijdingen waren het gevolg en dit resulteerde in een nog grotere chaos.
Het licht volgt de orders van el commandante daar is het al jaren donker in het brein.

groet
Alpha