Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 30 oktober 2008

Chavez en zijn kornuitjes worden nerveus

Het valt me op dat er toch wel een verborgen paniek zit in het regime Chavez. Na de vakantie stop op het blog lees ik veel berichten, zowel oude als nieuwe, die mij de indruk geven dat Chavez vaker dan voorheen allerlei oude tactieken toepast. Bij het doornemen van de Venezolaanse kranten zie ik vaker dat hij niet ergens naar toe gaat vanwege een vermeende aanslag op zijn leven. Hij kan ook niet anders bedenken en Chavez zou zijn gezicht verliezen als hij zegt dat de oppositie zo aan kracht aan het winnen is dat er een kans in zit dat zij winnen op 23 november. De man is dus bezig om te redden wat er te redden valt.
Ook schroomt hij niet om alles wat met de oppositie te maken heeft op een onbeschofte manier uit te schelden. Recent nog de dreiging die Rosales, Gouverneur van Zulia, te verwerken kreeg uit allerlei hoeken en zelfs de bedreiging dat hij achter slot en grendel komt te zitten.
Clodosbaldo Russian, de man die zo'n beetje de angel uit de oppositie heeft gehaald om top kandidaten uit te schakelen door ze te schorsen om mee te dingen voor gouverneur of burgemeesterschap. De meest bekende is leopoldo die wilde gaan voor het burgemeesterschap van Caracas. Deze Russian komt met een mededeling dat hij Rosales voor 15 jaar kan diskwalificeren. En Rosales gaat momenteel voor het burgemeesterschap van Maracaibo.
De vrije meningsuiting komt steeds vaker in gevaar en de propaganda machine van Chavez dendert op volle kracht voort. De oppositie kan weinig uithalen tegen alle media die in handen is van Chavez. En buiten de media om, Chavez heeft zoveel macht dat hij iedereen kan laten vervolgen. Dit gaat niet altijd volgens de wet, maar daar heeft hij zich nog nooit wat van aangetrokken. Zoals een goed dictator doet, doet hij wat hem uitkomt. En al zal Human Rights er wederom iets van zeggen dat de mensenrechten geschonden worden, hij legt het gewoon naast zich neer.
Chavez is dus bezig om mensen te kopen die zullen gaan stemmen op hem. In de Gazette onder nummer 365.148 heeft chavez een decreet uitgevaardigd dat oa het leger een tegemoetkoming krijgt van 90 dagen salaris en dat wordt dan in twee keer uitbetaald. Een gedeelte in november en in december.

Natuurlijk ziet Chavez met lede ogen dat de olie prijs nu rond de 60 dollar schommelt. Dit houdt in dat de begroting oftewel het huishoudboekje niet meer kloppend te maken is. Ramirez minister van energie en olie kwam ook met een ideetje op de proppen. Hij wil hebben dat de oliegebruikende landen geen goedkope voorraad aanleggen en zo de prijs van een vat kunnen beïnvloeden. hoe hij dit wil uitvoeren is niet niet bekend. Wat hij wel wil is dat de olieprijs op 80 a 90 dollar een vat komt te staan. In een vorig artikel had ik al belicht dat de regering Chavez in de problemen zou komen als de prijs naar 75 dollar een vat zou gaan. Vandaar dat Ramirez nu komt met een prijs van 80 a 90 dollar. Ramirez houdt trouwens nog steeds vol dat er 3.2 miljoen vaten geproduceerd wordt. De OPEC komt niet verder dan 2.3 miljoen vaten wat geregistreerd staat. Tja en hoe vang je dit op, de prijs naar beneden en niet de kwantiteit halen die je publiceerd en straks ook nog even wat minder mogen produceren. En Ramirez wil dat na het besluit van de OPEC met 1.5 miljoen vaten minder per dag dat het met nog eens 1 miljoen wordt verlaagt( Nederlands) en in het Spaans. Dat er maar niet begrepen wordt dat als de olie weer hard stijgt de recessie langer gaat duren. En hoe je het went of keert door de olie af te zetten aan "kapitalistische landen" kunnen de socialistische en communistische landen geld verdienen.
Door de huidige olieprijs moet er dus een stapje terug gedaan worden door de regering, maar er is geen economie die iets kan opvangen. Venezuela leeft van de olie, ruim 80 procent wordt geimporteerd en wordt betaald met de opbrengst van de olie. Dit houdt in dat er zwaar weer komt met de Mercal winkels. Deze worden gefinancierd door de olie!
De inflatie die geheid voor dit jaar oploopt tot ruim 40% zal chavez ook niet veel goeds doen. En de verwachting is dat de voedsel tekorten voor de tweede keer hun intrede doen in het land.

Venezuela zit nu op een punt, dat het niet onwaarschijnlijk is dat het bankroet gaat. Het land is totaal geruineerd door een dictator met de naam H. Chavez. Er zullen nog wel wat streken te voorschijn komen voor de verkiezingen, maar de bevolking zal zoals gewoonlijk hieronder lijden.

groet
Alpha