Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 28 oktober 2008

De Simon Bolivar wordt gelanceerd

NOTE:
De bedoeling was dat ik eerder weer zou schrijven en alleen vanuit Venezuela. Persoonlijk vind ik dat je objectiever aan de hand van het leven in Venezuela kan rapporteren wat er aan de hand is.
Ook de info is makkelijker te vinden en je voelt wat er leeft onder de bevolking. Helaas ben ik voorlopig nog in Nederland. Het is natuurlijk wel zo dat ik een ruime ervaring heb met wat er afspeelt in Venezuela en ik heb iedere dag contact met mijn tweede "thuisfront". Voor de periode dat ik in Nederland zit zal ik de resterende periode dat ik nog hier verblijf wel weer beginnen met wat artikelen te schrijven.

Laat ik eerst even beginnen dat morgen 29-10-2008 de eerste Venezolaanse communicatie satelliet wordt gelanceerd vanuit China. De Venesat 1 is genoemd naar Simon Bolivar en natuurlijk geeft Chavez er een lading aan dat het een socialistische satelliet is en voor iedereen.
Maar denkt de bevolking zo?
Of denkt "iedereen" van dat geld zouden de ziekenhuizen beter uitgerust kunnen worden, of aan bv. de elektriciteitscentrales.
Steeds vaker komt het voor dat de electriciteit gewoon wegvalt en een "blackout" meer en meer een gewoonte aan het worden is. Dit door een ongelooflijke onkunde en totaal geen investeringen van dit regime om de electriciteitscentrales op orde te houden.
Het kan ook gezien worden om nog meer propaganda de ether in te slingeren. Tja en nu is het dus ook mogelijk om een heel groot gedeelte van Zuid-Amerika te bestrijken. Of de extra kanalen populair gaan worden in deze landen is nog te bezien. Wie heeft er nu behoefte aan om iedere dag die postzegel van Chavez te zien en dan uren en uren lang. Het enige voordeel wat ik wel kan bedenken is dat iedereen "live" kan zien in de omringende landen, met een Alo Presidente, hoe gestoord de man eigenlijk wel niet is en dat de man aan één stuk door leugens vertelt en zichzelf profileert als een clown.
De "Simon Bolivar" satelliet project kost 241.000.000 dollar met een additionele investering van 165.000.000 dollar voor twee grondstations en wel in de staten Bolivar en Guarico.
En dan krijgen we natuurlijk ook wederom het gebrek van dit regime te zien dat er geen onderhoud gepleegd wordt. Dus na een paar jaar heeft Chavez een piepklein sterretje aan de hemel staan die de naam Bolivar draagt en niets anders doet dan schitteren en 's nachts kan je dus communicerend naar de "dure" miljoenen kijken die beter besteed hadden kunnen worden.

Om nu te zeggen dat Chavez in Venezuela extra kanalen nodig heeft om meer te communiceren is ook een farce. De regering heeft nu 6 nationale TV stations, meer dan een dozijn radio stations en minimaal 130 internet sites. Buiten dit heeft de regering controle op een twaalftal TV stations en 250 radio stations.

Groet
Alpha