Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 28 oktober 2008

Misdaad Caracas afgenomen met 75% door 50 camera's

De Burgemeester van Caracas "Freddy Bernal" heeft onlangs een interview gegeven en beweert dat door het plaatsen van 50 camera's van de voorgenomen 179 camera's in de stad Caracas de misdaad is afgenomen met 75%. Hij heeft het wel over zijn gedeelte waar hij burgemeester over is. Maar kon het niet helpen dat deze opmerking van deze burgemeester me werkelijk een lachbui bezorgde en ik zit nu met tranen in mijn ogen zijn verklaring te lezen. Het lijkt erop dat er na voormalig minister van justitie R Chacin wederom iemand in het gat duikt van het 'cabaret van de leugen'.
R Chacin dacht dat hij met het beveiligen van de "bushokjes" de misdaad kon bestrijden en we weten nu dat de misdaad alleen maar is toegenomen. Het aantal moorden in Venezuela staat nu ongeveer op 130:100.000 en in Caracas ligt het zelfs op ruim 160 moorden op de 100.000. En het is gewoon te triest voor woorden als je weet dat voor 1998 het jaar dat Chavez aan de macht kwam het aantal lag op 19 moorden op de 100.000.

En nu met een simpele camera gaat de crimineel ineens denken ik wordt gefilmd, dus ik moet braaf wezen. Als we een klein rekensommetje maken op het aantal voorgenomen camera's die geplaatst gaan worden, dan kan ik tegen Freddy zeggen je hebt maar 67 camera's nodig dan zit je namelijk al op 100,5% veiligheid, de rest kan je gebruiken voor je eigen huis want veilig wordt het echt niet. Dit is dus gewoon een utopie en cabaret gebral van iemand die zijn verstand ergens verloren heeft.


Persoonlijk denk ik dat de crimineel er totaal niet wakker van ligt. De politie is corrupt en kijkt altijd sociaal de andere kant op als er iets gebeurd en zal onder dit bewind zijn houding echt niet veranderen. Overvallen en schietpartijen zijn al op ontelbare clips te zien op YouTube en het is maar zelden dat er iemand gearresteerd wordt.

Was het niet zo dat er ook al een mislukt project was met zeppelins die boven de stad zouden gaan zweven met camera's. Deze waren speciaal hufterproof gemaakt om het tot een succes te maken. wat hebben we verder hiervan vernomen? Nog nooit 1 zo'n ding zien zweven boven de stad en wat is er gebeurd met de speciaal aangeschafte vliegtuigen!!! Volgens mij maken we eerder kans om deze investeringen te zien als deze worden ingezet als reclame objecten voor dictator Chavez met de huidige verkiezingen.

Denk ook dat de camera's heel langzaam verdwijnen door criminelen en er meer eigengemaakte clips op YouTube verschijnen.

groet
Alpha