Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 14 november 2008

Aldala Makled gearresteerd in Carabobo

Wie is Aldala Makled? Het is of beter gezegt was één van de kandidaten voor het burgermeesterschap van de stad Valencia in de aankomende verkiezinge en is vandaag gearresteerd.

Al heel lang ging het gerucht rond in Valencia dat Abdala Makled of de familie iets te doen had met drugs . Abdala werd heel populair bij de arme bevolking om de doodeenvoudige reden dat hij magnetrons, wasmachines, koffiezetapparaten, gasfornuizen, televisies en allerlei andere witgoed artikelen weggaf en zelfs voedsel deelde hij uit. In korte tijd werd de man razend populair en ook in korte tijd werd de man gezien als een verrader van de revolutie van Chavez. De PSUV wilde dat Makled stopte met zijn aspiraties om burgemeester te worden van Valencia. Ze hadden daar een andere kandidaat voor. Makled, als Chavista werd verbannen uit de PSUV. Het deerde hem niet en ging gewoon door tot vandaag.
Vandaag werd er op een boerderij van zijn broer en business man van goederen Walid Makled (alias de "Arab" vanwege de Arabische afkomst.) 400 kilogram cocaine gevonden alsmede 2 vliegtuigjes. Nu lijkt dat vreemder dan het is, want onlangs had hij vliegtuigmaatschappij Aeropostal opgekocht voor 25 miljoen dollar.

Maar er zijn nog meer vreemde dingen aan de hand. De Makled's zijn bevriend met de nog zittende gouverneur van Carabobo, die op zijn beurt de commandant van de FAN in Valencia beschuldigde van drugssmokkel.
Een goede vriend van de makled's is R. Chacin, ex minister van justitie. En R Chacin had weer goede contacten met de FARC. Er is zelfs een onderzoek gestart naar de contacten van W. Makled en de drugslord W. Varela alias "Soap". En laten we niet vergeten dat deze drugslord ook een vriend was van R. Chacin.

Al met al een vrij duistere toestand zoals nu gedeeltelijk bekend is geworden. Zie ook steeds meer berichten binnenkomen dat Aldala Makled straks een persconferentie geeft.

Al lijkt het vrij onmogelijk, toch zal ik er niet van opkijken dat alles zelfs in scene gezet is, dat de commandant van de FAN de drugs geplaatst heeft op de boerderij. En dan al of niet in overleg met Chavez. Het spoor moet dan ook leiden naar de gouverneur van Carabobo, Acosta Carlez. Dit is ook al een afvallige chavista die het Chavez enorm moeilijk heeft gemaakt. Als gouverneur wilde hij geen afstand doen en wederom gouverneur worden van Carabobo. Chavez heeft al meerdere keren op zijn bekende wijze Acosta Carlez bedreigt en heeft de man uit de PSUV geknalt.
Een andere mogelijkheid is dat het regime een gedeeltelijke inkomsten bron heeft opgegeven (drugstransporten) om zo te zorgen voor meer stemmen voor de nominatie van M. Silva als gouverneur van Carabobo.

M.a.w. de nieuwe minister van justitie, Tareck El Aissami, heeft de opdracht gekregen om de boerderij binnen te vallen, omdat ze wisten dat er drugs aanwezig was. Uiteraard wordt er geschreven van een onderzoek.
Met dit regime kijk ik nergens meer van op en is eigenlijk alles mogelijk. De corruptie is werkelijk onwaarschijnlijk groot en R. Chacin nam onlangs wel heel plotseling ontslag als minister van justitie, wegens prive redenen.

De Notitarde heeft een foto verslag geplaatst, maar de Notitarde haalt ook de link na een paar dagen weg dus bij deze verschillende foto's geplaatst.

Groet
Alpha

Blogarchief