Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 25 november 2008

Caracas onrustig, Barinas en Valencia "Fraude?" en een korte terugblik op de uitslag.

Even een kleine terugblik op de uitslag van 23 december. Het was onmogelijk om deze gisteren te schrijven. De computer gaf gisteren de geest, te veel Chavez is zelfs in Nederland dodelijk voor een PC. Maar de verkoper kon mij verzekeren dat deze notebook wel tegen Chavez bestand is.

We hebben ondertussen kunnen lezen en zien in verschillende kranten dat de oppositie flink wat terrein heeft teruggewonnen. Maar liefst 5 staten en burgemeesters waaronder Caracas en Maracaibo zeer belangrijk is.. Het lijkt niet veel als je 22 staten hebt, maar het is gewoon 44% van de bevolking van Venezuela. Wel was ik een iets teleurgesteld over de uitslag van Falcon en Barinas. Over de laatste staat Barinas straks iets meer. Hier een overzicht van de uitslag gegeven door het regime.

Het betekend ook dat M. Silva en Diosdado Cabello om even twee super uitverkorene van Chavez te noemen en werkelijk de grootste steun kregen, gewoon afgeserveerd zijn.
Ik persoonlijk had altijd verwacht dat Cabello als grootste lieveling van Chavez hem zou opvolgen. Zeg maar dezelfde truc zoals nu in Rusland is gedaan met Poetin en Medvedev.
Maar deze nederlaag van Cabello is ook zijn politieke carrière van de baan. M. Silva als "Venezolaanse tokkie" zal uiteindelijk weer genoegen moeten nemen met een plek in de studio om zijn vulgaire programma weer uit te brengen.

In de staat Carabobo en wel in de stad Valencia is het tot op heden nog niet zeker wie er burgemeester wordt. Zowel de oppositie als de PSUV maken aanspraak op een burgemeester. De zaak wordt onderzocht door het CNE en komt later met een uitspraak. Uiteraard gaat het om fraude en dat verwonderd me totaal niet.

Nu we toch even bezig zijn met een vermoedelijke fraude, het CNE krijgt nog meer te onderzoeken.
Er zijn toch wel problemen opgedoken in de staat Barinas. Adan Chavez, de oudere broer van Hugo is daar nipt boven zijn concurrent geëindigd. En deze pikt het niet dat de stembureaus niet op tijd dichtgingen en dat daardoor A. Chavez gewonnen zou hebben. Mede doordat de Chavista's
stembureaus bezette en open hielden. Ook werd er geld gegeven om voor A. Chavez te stemmen.

De spanning loopt trouwens aardig op in Caracas. Volgens Globovision is A. ledezma verhindert om beedigd te worden en is er zelfs geschoten. Ledezma zit momenteel gewoon thuis en liet weten dat hij er gewoon op vertrouwd dat het geen effect zal hebben op wat het CNE gisterenavond heeft bekendgemaakt.

Natuurlijk is het allemaal gal wat Chavez moet slikken, want het is een enorme nederlaag wat hij geleden heeft. En wat doet de man dan, dan gaat hij lopen afgeven op de rijke inwoners en op de rijke fascisten en let wel........ in Petare (Caracas)!!!! Hij verklaart dat de middeklasse drie auto's heeft in Petare, huismeiden of te wel interieurverzorgsters, garages met een automatische control! Ze wonen 100 meter van de plek waar ze moeten stemmen en gaan dan met de auto, zodat ze niet moe worden.

Nu vind ik het geen probleem om door een dure wijk te lopen, dat durf ik wel. Maar voor geen goud ga ik wandelend door Petare. De man klets meer dan ooit uit zijn nek of het moet zijn geweest door de Prozac in combinatie met de cocapasta.


Groet
Alpha

Blogarchief