Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 9 november 2008

Chavez als de oppositie wint in Carabobo stuur ik tanks en begin een oorlog

Volgens de opinie peilingen (pols) staat Mario Silva als runner-up voor het gouverneurschap van Carabobo op 40% en is deze sterk groeiend!

Rode gekte in Valencia klik voor vergroting
Chavez bemoeit zich met de propaganda van "tokkie" M. Silva en Chavez was zelfs aanwezig in Valencia voor een promotietoer om M. Silva te promoten als gouverneur.
Natuurlijk moest Chavez kwijt dat de campagne voor M. Silva een groot succes is. Volgens Chavez was bij de bekendmaking dat M. Silva voor het gouverneurschap van Carabobo de steun niet zo groot en had M.Silva maar 20% van de stemmen. Chavez liet weten dat M.Silva een goede vriend is van hem en zijn vertrouwen geniet en dus volledige steun wil geven. M. Silva staat volgens Chavez voor een revolutionair gouverneurschap en is dus de enigste kandidaat die geschikt is voor de functie.

Maar Chavez zou Chavez niet wezen als dit nog even aangedikt moest worden en dus zelfs bedreigende taal uitte. Dit om de druk op de bevolking op te voeren en om vooral niet anders te stemmen dan op M. Silva. Chavez liet weten dat als de oppositie (Henrique Salas Feo) zou winnen hij niet zou uitsluiten om tanks te sturen en dat de "oorlog" zou worden verklaard.

De panisch angstige narcist is bang dat de Oligarchs de macht overnemen en dit wil hij dus voorkomen en dreigt direct met een aanval van tanks en oorlog!
President Chavez gaat dus bij verlies zijn eigen volk aanvallen!! En zo'n man zegt en predikt dus dat democratie hoog in zijn vaandel staat.
Nu zijn het geen oligarchs, maar is het gewoon de bevolking die het meer dan zat is om een president te hebben die in tien jaar geen enkele vooruitgang heeft gegeven aan Venezuela. Het hoeft geen betoog dat er een sterke achteruitgang te zien is en dat Venezuela er bizar slecht voorstaat.

Natuurlijk staat er veel meer op het spel met deze verkiezingen dan op het eerste gezicht te zien is. En dat zijn de verkiezingen volgend jaar. De verkiezingen van nu zullen een doorslaggevende betekenis hebben voor 2009.
Twintig van de 22 staten kwamen vier jaar geleden in handen van Chavez en hij had 328 burgemeesters die chavista's zijn. Hierdoor werd elk voorstel van Chavez er blindelings doorgeramt in de senaat. De grondwet zegt dat er minimaal tweederde voor een wetsontwerp of voorstel moet wezen. Bij verlies van 6 a 7 staten komt Chavez nooit meer aan tweederde van de stemmen, waardoor het regeren van Chavez moeilijker gemaakt kan worden. Er zijn voorspellingen dat het 9 staten zijn die in handen van de oppositie zullen vallen.

Om even te laten zien wat Chavez voor ogen staat is dit artikel waarin hij Lenin en Trotsky prijst. In feite wil Chavez 91 jaar terug en moet zeggen dat hij al redelijk op weg is om alles te vernietigen wat ooit was opgebouwd.

En om het nog leuker te maken wat oorlogsliedjes van de PSUV en waar Chavez ook wat noten laat horen. Misschien voert hij zijn leger wel aan met de nieuwe DVD met zijn liedjes.

Groet
Alpha

Blogarchief