Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 28 november 2008

Chavez duld geen gedeelde macht

Free opinionVenezuela heeft nu wel een award gewonnen, maar er ligt een nog grotere beloning in het verschiet. Althans dat hoop ik en het is mijn wens dat de democratie terug komt in Venezuela. En dat met de democratie een einde aan komt aan de negatieve en lands-vernietigende spiraal waar Venezuela nu in zit.

We zien wederom allerlei berichten waaruit blijkt dat H. Chavez geen macht wilt delen met de oppositie en er alleen maar op uit is om de oppositie de nek om te draaien.
Manuel Rosales net gekozen tot burgemeester van Maracaibo zal zich morgen moeten verantwoorden bij de NA voor zeer onduidelijke en vage beschuldigingen van corruptie toen hij nog gouverneur was van Zulia. We kunnen al bijna zeggen dat Rosales gewoon schuldig wordt bevonden. Het NA bestaat voor bijna 100% uit regeringsgetrouwe.

Er zijn wat foto's en geluidsmateriaal die de omkoping geregitreerd hebben. De foto's zijn van zo'n afstand genomen en kan werkelijk van alles wezen. Het is niet te zien en er wordt alleen maar belastende verklaringen neergelegd door aanhangers van Chavez.
Het geluidsmateriaal is zo nog vreemder over een gesprek in een boerderij met luid loeiende koeien en het gaat over de aankoop van koeien waar Rosales verkoopt en koopt. En over giften voor bewezen diensten zoals auto's. Volgens de chavista's een duidelijk bewijs van corruptie? Rosales eens de kamaraad van Chavez moet gewoon van het politieke toneel af en Chavez wil de man gewoon in de gevangenis hebben, waardoor Maracaibo een prooi wordt van het regime en er een regeringsgetrouwe burgemeester geïnstalleerd kan worden..

Problemen zijn er ook in Caracas daar waar de oppositie een verpletterende overwinning behaalde. Alle registers worden opengetrokken door het regime van Chavez om toch nog de uitslag een andere wending te geven.
Allereerst bestempelt hij de nieuwe gouverneurs en burgemeesters als fascisten en beschuldigt ze nu dat ze een plan hebben om hem van de troon te stoten. Volgens Chavez gisterenavond in een telefoon gesprek met journalisten weet hij te vertellen dat er verschillende gouverneurs en burgemeesters een plan aan het maken zijn om hem omver te werpen. Hij verklaarde ook dat hij ze zeer nauwkeurig zal volgen en dat hij niet meer zo dom is als in 2001 en 2002. Ook kwam hij nog even met onbevestigd nieuws dat de nieuwe gouverneur van Miranda, Israëlische veiligheid experts de politie in die staat wil laten trainen. En dat hij (Chavez) de Israëlisch zal weren om in het land te komen.
Ook wordt er morgen door chavista een demonstratie mars gehouden tegen Henrique Capriles Radonsky.

En dan hebben we nog Globovision. De enige zender die niet meedenkt met Chavez en het nieuws ongemonteerd en ongecensureerd laat zien aan de Venezolaan. Er dreigt nu dus echt een sluiting voor Globovision omdat ze volgens Conatel, media waakhond (lees Chavez), op de 24ste van november resultaten naar buiten bacht van de verkiezingen die gehouden waren.
Globovision houdt ernstig rekening dat ze aankomende maandag moeten sluiten.
Nu is Globovision al jaren een enorme doorn in het oog van Chavez en met sluiting zal Chavez dus nog meer zijn indoctrinatie op de TV kunnen verspreiden. We zullen dus nog meer door chavez opgelegde chavista hersengymnastiek krijgen op de TV. Nog meer leugens die dan niet meer ontzenuwd kunnen worden door live uitzendingen die het tegendeel bewijzen.

De media zal hierdoor versneld aan banden gelegd worden en de vrije meningsuiting zal gewoon verdwijnen.

Chavez laat gewoon zien dat hij geen gedeelde macht wil en dat is begrijpelijk als dictator.
Ondanks de winst van de oppositie is het nog ver weg om een democratisch, veilig en vrij land te maken van Venezuela.


groet
Alpha

Blogarchief