Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 29 november 2008

Chavez hitst zijn aanhang op en verliest hiermee zijn gezicht

Het kan niet op met het gebral van Chavez en het wordt steeds gekker en ook steeds extremer. Wat de man wil bewerkstelligen is wel duidelijk. Hij hitst zijn aanhang op zodat hij straks met onlusten kan ingrijpen en zijn verloren macht kan innemen.

Tijdens de inauguratie van Jorge Luis Garcia Carneiro als gouverneur van de staat Vargas had Chavez wel wat aparte pijlen op zijn boog staan.
Ten eerste refereert Chavez aan 2002 volgens hem waren de "fascisten en oligarchs" degene die de coup organiseerde. Zo'n 48 uur duurde toen deze politieke machtswisseling en zoals we nu betreuren kwam Chavez terug.
Hij wees de "vijanden" de oppositie dus, erop dat Chavez "vroeger"niet dezelfde Chavez is als nu en dat Chavez niet weggaat. Hij kon het niet laten om ook nog even een paar keer te blaten ¡Uh ah Chávez no se va! de laatste keer met zoiets eindigen als "verdomme" (wil het nu nog even een beetje netjes houden)
Heel kort analiserend wijst dit erop dat hij zeer zeker niet wil samenwerken met de oppositie en deze is toch gekozen door de meerderheid van de bevolking. En dat er een beschuldiging is en de vrees van Chavez dat er een coup gepland staat. Gewoon wat ik in het vorige artikel schreef hij wil geen macht delen. Hiermee bewijzende dat het een dictator is.
Maar de man had nog veel meer te zeggen. "De toekomst van Venezuela is socialisme verklaarde hij en we zijn in het derde stadium wat geboren is op 23 november 2008 en eindigt in 2019? Dus volgens Chavez is het eerste stadium van het bolivariaans stadium begonnen in 1989!! Zinloos gebral, of de man was aan de cocapasta, want in 1998 kwam hij pas aan de macht en met alle narigheid die er nu is. Hij wijst wel op het feit dat hij toen het linkse republikeinse beweging had opgericht, hij zegt het wel niet maar wijst ernaar. Het is jammer dat hij niet even de mislukte bloedige en onzinige coup vermeld die hij gepleegd had in 1992 en dat hij in de gevangenis zat.
Hij begon ook nog even aan de naam van de staat Vargas te plukken. Vargas was een goede dokter maar niet echt een revolutionair en niet echt bolivariaans het zou beter zijn als de staat de naam van
Josefa Joaquina Sanchez of Jose Maria Spain zou dragen.

Dan roept hij ook nog de mensen op voor een mobilisatie tegen de gekozen oppositie van 23 november. Ze komen niet voor een burgemeester of een gouverneur maar voor mij, ze willen Chavez en dat moeten we voorkomen. Ik roep op tot een permanente mobilisatie!! Bereid jullie voor admiraals, soldaten, bevolking, we zullen ons niet overgeven. De man praat alsof hij het heeft tegen een vreemde mogendheid, maar hij heeft het tegen zo'n 50% van de bevolking chavista ,die moet verhinderen dat de andere 50% oppositie iets voor het zeggen krijgt.
Het is pure ophitsing en verdeeldheid zaaien in 1 land en dat als president van hetzelfde land.

Opmerkelijk is ook dat Chavez nu kon zeggen dat de missie door het beleid van de nieuwe burgemeesters en gouverneurs mislukt zijn. Hoezo mislukt en hoezo hun schuld. Ze kunnen nog niet eens beginnen. Of ze moeten voor het NA verschijnen om uit te leggen over vermeende corruptie of ze kunnen hun taak nog niet beginnen omdat het verhindert wordt.
De chavista's hebben hun ambstgebouwen verlaten, maar....... niet zonder deze eerst te vernielen en alle computers mee te nemen. Hallo Chavez...... ze konden nog geen besluit nemen!!
Verder commentaar lijkt me overbodig om te verdoezelen wat Chavez gewoon niet kan waarmaken over zijn missies.

Even een clip met de Uhah
Groet
Alpha

Blogarchief