Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 11 november 2008

Chavez, Orinoco, Alo Presidente, Barrios (video clips)

Het is altijd leuk om Chavez te zien als hij trots zijn rijkdom laat zien en erover praat. Het leuke is dat je hem altijd direct kan afstraffen. Wat doet de man nu voor de bevolking?

Ik heb wat verschillende clips opgestuurd gekregen, per clip misschien twee minuten, waar we onder andere kunnen zien dat Chavez over de Orinoco olievelden vliegt. In clip 1 horen we hem zeggen dat het op 1 na de grootste olievoorraad is ter wereld. Dan zou je kunnen vermoeden dat minimaal alles in die regio goed verzorgt is en dat de mensen tevreden zijn met Chavez. Chavez heeft meer dan welke president de kans gekregen om de olie inkomsten te besteden aan de bevolking. Het is trouwens zijn meest gevleugelde uitdrukking om deze inkomsten te geven aan de bevolking, maar gebeurt dit dan ook!!
In clip 2 zien we wat mensen in deze streek en ik vermoed dat dit zo'n twee jaar geleden is opgenomen, dus "8" jaar met Chavez als president. Waarom twee jaar geleden? De waterprijs en de slogan "Patria, Socialisme Y muerte" werden genoemd en kon je zien.

In clip 3 wordt je even meegenomen achter de schermen bij een voorbereiding van een alo Presidente.
Er komt een medewerkster aan het woord en ze zal misschien wel goed zijn om de TV Studio op te bouwen, maar ze weet nog steeds niet dat Chavez het communisme kopieert. Ze heeft het over een unieke stijl die Chavez hanteert. We kunnen haar ook direct bij de rest leeghoofden plaatsen. Ignorantie druipt van dat mens af.

In clip 4 nemen we je even mee de barrios in. We zien daar een paar figuren die een soort gokcentrum hebben waar je op illegale paarden races kan wedden. Ze vonden het niet leuk van Chavez dat hij dit 4 jaar geleden verboden heeft, maar ze hebben er iets op gevonden. Ook blijven ze op Chavez stemmen.

"Ach ja denk ik dan, het uitzicht is ook zo mooi en de huizen zijn geweldig en als je wilt uitbreiden dan loop je iets verder de berg op, je plakt je wat plaggen op elkaar en er staat meer huis dan wat Chavez voor deze mensen heeft gebouwd in tien jaar. Het is dus geen wonder dat ze blijven stemmen op Chavez."

De clips zijn met een Engelse ondertiteling.

Clip 1
Sequence 1 - Chavez flying over the oil


clip 2
Sequence 2 - Poverty and second oil reserve


Clip 3
Sequence 3 - Alò Presidente Backstage


Clip 4
Sequence 4 - Caracas shantytowns


groet
Alpha

Blogarchief