Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 27 november 2008

De BOBs blog awards + Update1 en update 2

Update 2.

Het is heel duidelijk dat ik niet gewend ben dat er een live interview wordt afgenomen van me. De zenuwen gierde door mijn keel en werd er zelfs schor van, of is dat nu het bekende kikkertje in de keel. Heel apart is het gevoel wel. Ik wist dat ik weinig tijd zou krijgen, maar met de vragen schoot er van alles door mee heen, ik heb zoveel te vertellen. Ook wist ik niet precies wat ze gingen vragen.
Ondanks dat ik me momenteel zit te verbijten over het gehakkel wil ik toch iedereen laten horen wat er gevraagd is en wat ik geantwoord heb.
Het blijft toch makkelijker om iets te schrijven. Gelukkig heb ik geen aspiraties om ooit omroeper te worden voor de radio en TV.

Gesprek met de wereldomroep is hier te beluisteren.


Ook de Volkskrant heeft een artikel geschreven over de BOBs blog awards.

Update 1.

Ik ben gelukkig en enorm blij dat Free Opinion Venezuela de publieksprijs heeft gewonnen voor het beste Nederlandse weblog.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die gestemd hebben voor Free Opinion Venezuela. Zonder jullie steun was het nooit gelukt.

Dat wat ik ruim een jaar geleden startte om aandacht te krijgen over Venezuela en dan vooral over H. Chavez is bij zo'n prijs toch duidelijk gelukt. Het ergerde me ontzettend dat de Nederlandse pers er zo vaak naast zat, wanneer er "nieuws" kwam over Chavez en zijn kornuiten. De man is geen democraat en zeer zeker niet sociaal.
En dankzij jullie steun om op het blog te stemmen en met de eerste prijs te strijken Krijgen we meer aandacht en wordt ook de waarheid over Chavez meer bekend.

Dit is het persbericht van de wereldomroep die ik vanmiddag mocht ontvangen na een telefoon gesprek met de wereldomroep. Ook kom ik nog tussen 22.00 en 22.30 live op de radio voor een kort interview.

Persbericht: embargo tot 27 november 21.00 uur

Datum: 27 november 2008

Wereldomroep: beste Nederlandstalige weblogs Foodlog en Free-Opinion-Venezuela


HILVERSUM - Radio Nederland Wereldomroep heeft vandaag de Nederlandse winnaars van 'The Best of Blog Awards' (The BOBs) bekendgemaakt. In de categorie 'Beste Nederlandse weblog' kwam Foodlog (www.foodlog.nl) als winnaar uit de bus. Het blog Free Opinion Venezuela (www.free-opinion-venezuela.blogspot.com) won de publieksprijs. De internationale jury kende de eervolle titel 'Beste weblog wereldwijd' toe aan het Spaanse weblog Generación Y (www.desdecuba.com/generaciony).


Met 'The BOBs' gaat initiatiefnemer Deutsche Welle samen met de Wereldomroep jaarlijks wereldwijd op zoek naar de beste weblogs in elf talen. De Wereldomroep organiseert de wedstrijd voor de Nederlandse taal en is medeorganisator voor de Arabische taal. De bekendmaking van de beste internationale weblogs vond plaats tijdens een speciale ceremonie in Berlijn.

Winnaar Foodlog van Dick Veerman is een groepsblog over alles wat met eten te maken heeft: van Michelinsterren tot foodmiles, van kookboeken tot genmanipulatie. Volgens de jury won Foodlog, omdat "de auteurs een grote passie voor hun thema etaleren. Ze volgen de ontwikkelingen in de voedselindustrie en in de schappen van de supermarkt met een zeer kritisch oog. De bijdragen zijn doorgaans kort en krachtig geschreven, weten actuele thema's op het gebied van voeding verder uit te diepen, en leiden niet zelden tot kritische discussies onder de lezers."

De internationale vakjury van de BOBs bestaat uit een panel van onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts. Het Nederlandse jurylid is Martijn de Waal, een van de oprichters van weblog De Nieuwe reporter (denieuwereporter.nl). Daarnaast koos het publiek een eigen favoriet door middel van online voting. Free Opinion Venezuela won met 26% van de stemmen. Dit blog bericht vanuit Venezuela over politieke en sociale misstanden in dat land. In totaal kwamen er tijdens de BOBs-competitie ruim 100.000 stemmen binnen.

Beste Weblog Wereldwijd

Wereldwijd namen meer dan 8500 weblogs deel aan de competitie. De internationale prijs voor beste weblog ging naar Generación Y. Hierin vertolkt de Cubaanse blogger Yoani Sanchez de stem van jonge Cubanen die leven op een communistisch eiland, maar zich bewust zijn van een andere wereld daarbuiten.

Reporters zonder Grenzen

In de speciale categorie 'Reporters zonder Grenzen', in het leven geroepen om bloggers in landen met geen of weinig persvrijheid te steunen, was er een gedeelde eerste plaats voor de weblogs 4equality (www.4equality.info) en zengjinyan.spaces.live.com. 4Equality maakt zich sterk voor de positie van vrouwen in Iran. ZengJinyan is het weblog van de vrouw van de gedetineerde Chinese mensenrechtenactivist en Sacharow-prijswinnaar Hu Jia. Zij beschrijft het leven onder toezicht van een repressief regime.

De volledige uitslag is na te lezen op www.thebobs.com.


Nogmaals iedereen hartelijk bedankt.


Vandaag bekendmaking van de winnaars van de awards.

Zoals iedereen weet is Free Opinion Venezuela ook genomineerd voor, het beste Nederlandse Blog.

Bij het sluiten gaan van de periode om te stemmen, stond Free Opinion Venezuela op de eerste plek.

Helaas ben ik de gehele dag weg en kan het dus niet volgen bij de bekendmaking die wel "live" te volgen is hier!!

Title: The BOBs 2008 Live Blog
Date: Thursday November 27, 2008
Time: 20:00 CET
Als de "frames" niet werken dan is dit de link om het toch te volgen, dan kan het hier gevolgd worden.


Groet
Alpha

Blogarchief