Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 11 november 2008

Geen leger basissen, maar 5 veiligheidszones op de grens met Colombia

Enige dagen geleden werd er gewag gemaakt van het feit dat er 5 militaire basissen worden geplaatst op de grens van Colombia. En wel in Sierra de Perija, in de staat Zulia.
Minister van justitie,
Tareck El Aissami bevestigde dat het onder andere gaat om de drugssmokkel vanuit Colombia te bestrijden en ook om voor meer veiligheid te zorgen, denk aan ontvoeringen en criminaliteit. Ik kreeg op dat moment al wat vreemde gevoelens maar dacht we wachten even af er komt vast meer.

En ja hoor!!
Vandaag in de krant dat het geen 5 militaire basissen worden maar het worden 5 veiligheidszones!!
Ze zullen bekend komen te staan als 5 territoriale basissen van veiligheid.

Even een klein stukje vertaald vanuit het Spaans wat dus een andere versie is wat Tareck eerder verklaarde, Hij werd verbetert door de staat omdat Tareck het verkeerd formuleerde.
Het plan omvat speciale maatregelen ter versterking van de verdediging en veiligheid in het gebied, alsmede te zorgen voor het proces van afbakening van het leefgebied van de inheemse gemeenschappen en het creëren van mechanismen van de socialistische productie.

Drugs vernietiging grens Colombia
Er kwam direct een vraag naar boven met dit stukje en wel op wat er nu bedoelt wordt met "het creëren van mechanismen van de socialistische productie? Ehhh...... DRUGS!! COCAÏNE!!

We weten dat Tareck, de minister van justitie, vroeger op de universiteit handelde in drugs en bezig was met het verhandelen van gestolen auto's en dan wordt het spek wel om de kat gebonden.

We weten ook dat dat de FARC en de ELN zich voornamelijk in deze regio bezighoudt en dan niet om bananen over de grens te krijgen.
Het is ook bekend dat Chavez nu niet iemand is die de FARC direct afschrijft. De liefde die Chavez in het verleden toonde voor de FARC is veelzeggend.
We hebben ook nog Generaal Hugo Carvajal die ook niet van een vrij gesproken gedrag is en het plaatje lijkt rond.

klik voor vergroting op plaatje
Zeker als we de grens eens bekijken van Colombia en Venezuela. Deze is maar liefst 2.200 Km en er wordt in verhouding maar weinig "beveiligd" met deze nieuwe beveiligings basissen. En een omweg voor drugs is zo gemaakt. Een 7 maanden geleden werden er in de orinoco delta en in de amazone van Venezuela 17 landingsstrips vernietigd die gebruikt werden voor drugs vluchten. Overigens werden de landingen van deze vluchten gedaan onder toezicht van de FAN!! Dus alle reden om te twijfelen omtrent het doel van dit regime.
Er speelt ook mee dat de bevolking van beide kanten van de grens veel smokkelen en we hebben gezien hoe Chavez in de periode van het voedseltekort de grens met Colombia dichtgooide. En ja er zijn veel ontvoeringen in die streek, maar het lijkt me nu niet dat het door grenscontroles ineens gaat stoppen.

Er is nog een andere reden, waardoor ik toch wel betwijfel of het wel een simpele veiligheidsbasis wordt en toch geen militaire basis. Er staat heel duidelijk in beide verklaringen dat het bedoelt is om de defensie te versterken.

Chavez voelde zich gedurende zijn presidentschap ineens de reïncarnatie van Bolivar en streefde ernaar om vanaf dat moment om Bolivar te overtreffen, dus minimaal een groot Colombia. We zien Chavez geld geven aan landen om het socialistische communisme, hij noemt het het socialisme van de 21 ste eeuw met een gedachte goed van Bolivar, te promoten.
We herrinneren ons ook nog wel de tien bataljons die plotsklaps gestuurd werden naar de grens van Colombia. De man wilde oorlog voeren tegen Colombia, omdat R. Reyes in Ecuador was omgelegd, toen de tweede man van de FARC en vaste vriend van Chavez. De tien bataljons kwamen op verschillende redenen met moeite aan bij de grens. Een taxi protest bij het plaatsje Victoria zorgde voor een vertraging van 12 uur. En verschillende wegen (tja... geen onderhoud) bleken niet geschikt voor een snelle verplaatsing. En nu Obama president is van Amerika is de verwachting dat er minder steun komt vanuit Amerika voor Colombia. Ook had Chavez het erover een paar maanden geleden dat de oligarchs in Zulia voorbereidingen treffen om deze staat met behulp van de CIA in te nemen.
Oke we weten dat Chavez niet echt fris is in zijn hoofd, maar met de leger basissen kan hij elke kant op.
Wat de volgende stap is van narcist Chavez moeten we afwachten. Maar ongetwijfeld zal er in de toekomst nog wel wat gehoord worden van deze wilde plannen.

Groet
Alpha

Blogarchief