Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 3 november 2008

Gezondheid Miranda ligt in de Intensive care

Henrique Capriles Radonski, voor vele een bekende naam en voor andere zegt het helemaal niets.
Radonski gaat voor het gouverneurschap van de staat Miranda. Vele zien in hem een toekomstige president van Venezuela en hij is niet erg geliefd bij de huidige president Chavez.

Radonski had op zijn programma staan een bezoek aan het ziekenhuis
Victorino Santaella Hospital of Los Teques. Het is geen geheim dat de ziekenhuizen in Venezuela meer lijken op een verslechterde versie van MASH 4077. En ik heb zelfs het vermoeden dat de acteurs in die serie en film op de set hun spel speelde met betere en sterielere chirurgische attributen dan in een echt staats ziekenhuis in Venezuela.

Dat er een hoop verborgen wordt voor de wereld is ook al geen geheim meer. Als een acteur als Sean Penn of een verlepte fotomodel zoals Naomi Cambell op visite komt bij Chavez laat hij alleen de mooie dingen zien en van een ziekenhuis een "privé" vleugel. Denk ook niet dat deze acteurs de weg weten in Caracas dus je kan ze makkelijk voor de gek houden.

Radonski werd als kandidaat voor het gouverneurschap geweigerd om binnen te komen in het ziekenhuis. Het is niet omdat de leiding of het personeel de man niet mogen, maar hetzelfde persooneel is bang voor reprasailles van de regering.

De weigering is voor Radonski een bevestiging dat er bepaalde zaken verborgen moeten blijven, zoals het ontbreken van medische apparaten, praten over salarissen (het is welbekend dat er niet altijd uitbetaald wordt) enz.. enz.. .
Hij haalde ook uit dat privileges voor bureaucraten in de toekomst verdwijnen in de vorm van
exorbitante salarissen, auto's of geld voor politieke bestedingen.

De uitdrukking van Radonski vind ik wel heel toepasselijk over de belabberde staat van de gezondheidszorg en ziekenhuizen. Radonski;"
Salud en Miranda está en terapia intensiva" vertaald; "Gezondheid Miranda ligt in de Intensive care".

Groet
Alpha

Blogarchief