Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 3 november 2008

Haloween in Caracas, 24 moorden en 46 gewonden

Wat is Haloween van oorsprong: Haloween is afgeleid van het woord All Hallow Even” (de nacht van de geesten, of allerheiligenavond) en wordt gevierd op 31 oktober. Halloween was de nacht waarmee de donkerste tijd van het jaar begon, een schrale moeilijke periode. Het feest kreeg dan ook een sinister karakter; geesten, heksen, kabouters, feeën en duivels waarden rond en de zielen der doden keerden naar hun huizen terug.

In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november). Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.
In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden. Later is dit uitgegroeid tot een soort verkleed feest met het aanbellen bij de buren en dan krijgen de kinderen snoepgoed. Ter vergelijking met ons Sint maarten en de kinderen lopen hier met lampionnetjes.

In Caracas, Venezuela krijg Haloween een kompleet andere lading. Niets geen Geesten en andere sprookjes figuren en leuk feest en snoepjes uitdelen aan de kinderen die verkleed aan de deur komen.

In Caracas wordt er dan gewoon met scherp geschoten en delen ze ongevraagd kogels uit. Het trieste record van 24 moorden en 46 gewonden op 1 avond. Niets van het eren van de doden, maar meer afknallen is de gewoonte daar.
En natuurlijk zijn er nog steeds regeringsidioten die durven te beweren dat Caracas 75% veiliger is geworden.
De enige remedie die nu nog voorhanden is om de ondergang van Venezuela te redden is om te zorgen voor een echte regering en een gezonde president.

Groet Alpha

Blogarchief