Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 7 november 2008

Inflatie Venezuela loopt hard op

Minister van financiën Ali Rodriguez Araque heeft toch ergens wel een makkelijk baantje.

Je geeft in het begin van het jaar de verwachting dat de inflatie voor 2008 niet hoger uit zal vallen dan 11%. Dit blijf je dan volhouden en verdedigen en plotsklaps kom je een paar maanden later (april 2008) met een nieuw en officieel persbericht dat de inflatie wordt bijgesteld. Je komt met een schoolbord berekening en je spreekt uit dat de inflatie voor 2008 niet hoger uit gaat vallen dan 19,5%. Hij laat heel wijs wat staatjes zien en zegt dat het onmogelijk is dat de inflatie boven de eerder genoemde 19,5% uit gaat komen.
We hebben gemerkt dat in augustus 2008 dezelfde minister
Ali Rodriguez Araque opnieuw in het nieuws kwam en natuurlijk met een bijstelling van de inflatie. Je zou zeggen "oke drie keer is scheepsrecht". Het inflatiecijfer werd even opgeschroefd tot 27% voor de rest van het jaar. Onnodig te zeggen dat dit met dezelfde zekerheid bekend werd gemaakt. Het was ergens nog goed te praten als het een paar procent zou verschillen. Alleen zat Ali Rodriguez Araque er gewoon zo'n 150% naast en dat in 8 maanden, van 11% naar 27%. Een klein beetje hoop is dat de inflatie volgens dezelfde minister momenteel 24,5% bedraagt.

Waarschijnlijk toch niet meer zo zeker van zichzelf heeft de minister van financien nu door laten schemeren dat de inflatie wel eens op zou kunnen lopen tot 29%!!

Het lijkt meer op een weersvoorspelling wat de man doet. Hij maakt zijn vinger nat, houdt het in de lucht en zegt met een strak gezicht het weer eehhh...inflatie voor de rest van het jaar komt uit op 27 graden eehhh ...procent! In Merida vanacht 11 procent en Caracas zo'n 19,5 procentuele graden.
En dat de wonderen de wereld niet uit zijn gaat de man tot overmaat van ramp ook nog eens zeggen dat de inflatie voor 2009 ongeveer 15% zal bedragen. Hij kan nog geen dag vooruit zien om de inflatie te voorspellen en gaat in zijn wereld vol fantasie nu ineens 14 maanden vooruit voorspellen.

Dat is waarom ik dus zeg een makkelijk baantje. Ach een foutje meer of minder pffff.... wat maakt dat nu uit!!. Zolang je maar lekker net zo intelligent doet als de rest van het regime zit je snor. Je valt niet op, op deze manier. Alleen als je te intelligent bent, dan wordt je op een zijspoor gezet!!

Overigens wordt er door experts een 33% inflatie verwacht voor dit jaar.

Dat het voor het gevoel anders is kan wel kloppen. Waar hebben de meeste mensen mee te maken, dat is het boodschappen doen en die prijzen zijn in 12 maanden 51,4 procent gestegen.

We zijn er nog niet en ik blijf nog twee maanden volhouden dat we de 40% overschrijden voor dit jaar. November en December zijn bijna traditiegetrouw de slechtste maanden voor het inflatiecijfer dus een verassing is niet uitgesloten.

Groet
Alpha

Blogarchief