Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 5 november 2008

Obama en Chavez of de machtigste versus de leugenachtigste

Kan niet anders zeggen dat ik opgelucht ben dat Obama de race naar het witte huis heeft gewonnen. Bij deze ook mijn gelukwensen aan Obama.

Persoonlijk was ik nu niet echt gelukkig met Bush en zijn politiek en een McCain zou de politiek van de Republikeinen hebben voortgezet. Natuurlijk kunnen we niet om de huidskleur heen van Obama, maar gek genoeg heeft me dit nooit geboeid. Het gaat mij vooral om de persoon en waar hij voor staat. Nu was ik wel een Clinton liefhebber en wel om het feit dat je in principe twee presidenten zou hebben gekregen voor de prijs van 1. De enorme hoeveelheid ervaring van de Clintons zou misschien later in de tijd een voordeel kunnen zijn.

Het kon niet missen dat Chavez ook opgelucht was over het feit dat Obama tot president is gekozen. Chavez hoopt op een betere verstandhouding met Amerika en zag een McCain meer als een tweede Bush, dus een duivel in de ogen van Chavez.
Laat ik het zo formuleren, McCain verdient meer respect en is meer mens in een vingertop dan wat Chavez in zijn geheel is. Een McCain feliciteerde Obama met zijn overwinning. En wat deed Chavez toen hij verloor op 2 december 2007. Hij noemde de overwinning van de oppositie een overwinning van de shit "Victoria de Mierda" en was het niet zo dat hij een beval gaf om de uitslag te veranderen in het voordeel van hemzelf!! En heeft Chavez na het verlies op 2 december niet het interieur van Miraflores aangepast en unieke beelden van "Bolivar" onherstelbaar vernield. Er is maar 1 duivel en dat is Chavez.

Chavez heeft al gewezen naar de beloftes die Obama gemaakt heeft in de verkiezingsstrijd en wijst erop dat hij deze moet volbrengen.
Zo'n reactie brengt bij mij direct de nekharen omhoog en tevens zo veel ongeloof om dit te horen uit de mond van iemand die nog nooit iets heeft waargemaakt van beloftes die hij heeft gemaakt. Waar haalt de geboren aartsleugenaar de moed vandaan om Obama ergens op te wijzen.
Het doet me direct denken aan dit gesprek met Chavez in 1998.


Laten we nog een paar beloftes van Chavez opnoemen en zien wat er waargemaakt is. De huizenbouw.... er is nog nooit zo weinig gebouwd in tien jaar, een rekenkundige uitkomst laat zien dat er meer dan 1 miljoen huizen minder gebouwd is in vergelijking met zijn voorgangers en de beloftes die Chavez gemaakt heeft op het gebied van woningen. Hij zou de grondwet respecteren!!! Als er iemand is die de grondwet meer ziet als een wc-papiertje is het Chavez wel. Op het gebied van de media... heeft Chavez niet gezegd dat 1 nationale tv zender genoeg is of de vrijheid van meningsuiting. Chavez heeft zelfs een nieuwe wet op de media gelanceerd en kan nu op ieder gewenst moment alles platgooien. Mensenrechten in Venezuela is bijna een gepasseerd station. De werkeloosheid zou aangepakt worden en de economie zou tot grote hoogte stijgen. Dit heeft hij gedaan, maar helaas in tegengestelde richting. De binnenlandse economie ligt op apegapen. De gezondheidszorg, scholing, universiteiten alles is nog nooit zo slecht geweest en afgebroken door Chavez. Het is ondoenlijk om de ramp Chavez en zijn beloftes allemaal op te noemen. Er is wel een ding zeker en dat is dat er niets waargemaakt is.

Enne.... Chavez ik hoop inderdaad dat Obama zijn beloftes allemaal waar gaat maken. En eigenlijk is er voor mij maar 1 belofte die er helemaal uitspringt. Deze belofte is dat hij Amerika onafhankelijk wil maken van de olie. En wellicht dat Europa in navolging dan mee gaat.
Jawel Chavez, nu maak je je druk om de lage prijs, maar wat als je straks maar van de OPEC 100.000 vaten per dag mag exporteren i.p.v. van 3.2 miljoen!!


Groet
Alpha

Blogarchief